Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snacka om Europa går bra, men ingen verkar bry sig

Ekwalls blogg

Höstlovande med dotter på Avalon är över och ska vi vara helt ärliga blev det inte bara lov, utan insprängt jobb här och där i vår västra del av landet.

Och en hobby jag uppskattar väldigt mycket; kostymdesign, jag försöker ta del av yrkeskonsten från folk som kan på riktigt, drar och sliter i tyger, sovrar bland olika modeller och skärningar, letar bland färger, knappar, innertyger och detaljer.

Väldigt, väldigt roligt. Och avkopplande.

När du blivit så gammal som jag är det aldrig fel att skaffa en helt vanlig “hobby”, så att du inte sitter i en soffa och plöjer fotbollsmatcher på TV som det enda du gör i ditt liv, vid sidan om att försöka umgås med din familj.

Vissa spelar schack, samlar frimärken, fågelskådar, målar i olja, skriver dikter, cyklar med svindyra racercyklar, tror att de är Eddie Merckx i lite för tajta cykeltröjor, tar hand om exklusiva akvariefåglar från Mocambique (Försvarsadvokaten!) och andra tycker det är kul att försöka lära sig göra svåra kostymer.

Annons

Huvudsaken är att min ibland har något annat att skingra tankarna med, inte bara snöa in.

Jag har gjort fyra nya kostymer i dagarna (kanske sju-åtta totalt) som skickats för sömnad, ser fram emot att få se dom “på riktigt”…lite som att ta komponera en bild, skicka den på framkallning och sen hoppas på det blir så bra som du trott, hoppats och önskat.

Ibland blir det så, ibland mest pannkaka.

***

Malmö FF gjorde en hedervärd bortamatch mot Metalist.

Hade de bara varit hyggligt effektiva i sina chanser så hade de kunnat göra fem mål, nu krävs det runt 25-30 möjligheter för MFF att göra ETT mål.

Samtidigt som MFF, som sig bör, kastade in två mål…dels ett när Taison promenerade genom en hel planhalva med motståndare, som du bara ser i knattefotboll nuförtiden för 1-0 och dels ett som Johan Dahlin lät rinna in från ett inlägg.

Annons

Mathias Raneggie gjorde Malmös mål och har nu även visat att han håller mot rätt bra internationellt motstånd, Ranegie är en spelartyp som vi inte har många av och som kan vara ett ALTERNATIV till en EM-trupp om han fortsätter visa form.

Wilton Figueiredo däremot: MFF:s brassestjärna visade sig inte bara vara en dussinbrasse i de här sammanhangen, han gör ingen skillnad längre. Mer alibi än någonsin och fullständigt bedrövliga frisparkar (både de för inlägg och skott) i bra lägen.

***

Tror vi att det är en tillfällighet att SÅ mycket material helt plötsligt  läcker ut från Zlatans bokinnehåll?

***

Jag satt på ett kontor i Elfsborg-huset i ett helt annat sammanhang med Andy O och lille-Tobbe när Magnus Haglund tittade in genom dörren.

Han hade jackan på sig, så jag sa ju förstås:

“Du är på väg ut, förstår jag?”

Annons

Det var ju inte menat så, direkt.

***

Vi kan ju, som sagt, skrika oss hesa efter ett svenskt lag i Europa – vi pissar ju på det ändå.

Tidningar. TV-kanaler. Tittare. Och publik.

Det skrivs mindre i riksmedia om Malmö FF i Europa League än det skulle skrivas om vilken ordinär allsvensk match som helst.

TV4 stoppar undan matchen utan studio och kommentatorer på plats i TV11, för att det är handboll i TV4Sport.

Antalet tittare i TV4Sport…under Malmös EL-matcher…nådde inte direkt några magiska höjder, om vi säger så.

MFF (för att inte tala om HIF vs Standard Liege) har inte direkt fyllt läktare under sina två första hemmamatcher i Europa League-slutspelet. I klass med vad man hade mot Åtvidaberg förra året. Typ.

Bygger vi – media. klubbar, fans – upp ett intresse här som mest låter ganska bra?

Annons

Jag förstår ju klubbarnas intresse eftersom cash ramlar in oavsett hur det går, men fans, media och TV-tittare vill egentligen mest ha fräcka motståndare, lite som uppvisningsmatchen mot Milan.

Värt att tänka på.

***

Haglund tog min fråga som en man.

Hälsade värdigt och – gick.

Någon timme senare meddelade Elfsborg att klubben och tränaren gått skilda vägar.

***

Jag är väldigt ointresserad av SvFF:s ordförandeval…inte riktigt min grej…men jag tycker Långe Lundh väldigt intressant beskriver maktkampen och gamla mossiga ledares roll i svensk fotbolls framtid.

***

Napolitanska axlar, så kallad Spalla Camacia, kan man också sitta och grubbla över.

I Borås.

 

Publicerad 2011-11-04 00:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto