Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Så tycker jag i fallet Gerndt

En alldeles fantastiskt rörande kväll på Cirkus igår…många tårar, en del i sorg men de flesta i upprymd glädje.

ANNONS

Jag är en blödig fan, jag har inga problem med det, och HJÄLTE-galan är en gala som berör. På riktigt.

Ingen ska röstas ut, inga tittartävlingar, inga påklistrade manér. Bara fantastiska människor tagna ur verkligheten. Bara hjältar som är hjältar på riktigt.

Allting lett värdigt, proffsigt och snyggt av Mark Levengood.

Jag och en frisör som heter Hannah var på plats för andra året i rad, det känns sannerligen som en ynnest att få möjligheten att vara där för att  få hylla hjältar som har gjort någonting som är värt mer än vilket snyggt mål som helst.

Galan sänds på fredag i Fyran, jag rekommenderar den varmt.

***

För alla inblandade (inte minst två små barn)  är självklart allting som berör misshandelsdomen för Alexander Gerndt personlig tragik.

Det är viktigt att konstatera först och främst, även om det finns de som tror att allting kretsar kring fotboll; det är människor vi har att göra med här.

ANNONS

Alexander Gerndt är nu dömd till en villkorlig dom över tre månader (samt 80.000 kr i dagsböter) för misshandel.

Och eftersom frågan självklart sett dagens ljus, så: nej, jag anser inte att Alexander Gerndt kan representera ett svenskt landslag under tiden som han avtjänar ett straff för ett allvarligt brott.

Jag tycker inte det råder något tvivel om att han ska få lov att fortsätta utöva sitt yrke, att fråntas sin rätt att spela fotboll/fortsätta sin yrkesutövning för sin arbetsgivare känns inte relevant sett till domens art.

Men landslaget är different story. Då är du en representant för ditt land och känner jag att det är fel så länge du avtjänar ett straff.

Ser vi rent krasst på situationen i landslaget så spelar det inte så stor roll i det här sammanhanget, nästa match med spelare utanför Norden är i slutet på februari mot Kroatien i Zagreb.

ANNONS

I övrigt, som sagt: en tragisk historia, jag lider med alla inblandade och Alexander Gerndt ska givetvis ha och ta det straff som tingsrätten utdömt, så länge han bedöms skyldig.

***

För andra dagen i rad publicerade Getingen utdrag ur boken och den här gången tog Discos arbetsgivare ett pung-grepp.

Mardrömsresan från New York med galet hög feber och en pungkula likt en mango.

Låt mig…lite likt en David Lagercrantz, inga jämförelser i övrigt, inte allas…betona att boken är på 400 sidor och att kvällstidningar självklart väljer att dunka på med sådant som drar till sig rubriker.

Så här långt har väl Getingen publicerat och pumpat ut ungefär en halv sida av 400.

Men om du ger ut en bok så är du förstås tacksam för att någon visar ett intresse för boken överhuvudtaget.

Du läser om”flygplansdramatiken” HÄR och om TV4-dramat i Montpellier HÄR.

ANNONS

Boken kommer ut fredag 16/12, kostar 129 kr och kommer inte att hitta i handeln i större utsträckning – men du kan beställa den HÄR och få den hemskickad före jul.

***

Den största överraskningen på hjältegalan var annars att Birro hade med sig Hussfelt som bordsdam. Eller om det möjligen var tvärtom.

***

Det är klart att Erik Hamrén har en åsikt i fallet Gerndt och ska få lov att uttrycka den. Han är förbundskapten, inte materialförvaltare.

***

Sveriges handbollsdamer slog Argentina, Uruguay och Elfenbenskusten – men fick stryk av resten.

Då kommer du inte särskilt mycket längre än till en åttondelsfinal.

***

Bojan Djordjic uppges vara på väg från sin senaste klubb, Blackpool, där han inte har fått någon speltid.

När klubbar nu hör av sig så är AIK inte en av dessa.

Men är det så förvånande?

ANNONS

Kändes det som om AIK gjorde allt som stod i deras makt för att behålla Bojan när han och Martin Mutumba försvann under mer eller mindre underliga former till Ungern och Videoton?

Det kanske bara är en känsla, men kändes det inte som om AIK ville “bli av med” Bojan den gång och kan man inte tyda på uttalanden från dagens ledning att de inte är intresserade av att ta tillbaka honom?

Eller är jag snett på det?

***

Hammarby har införskaffat en amerikan som tränare.

Jag vet inte om det är rätt eller fel, uppenbarligen ville klubben ha en kraft som kommer in med “nya ögon” och det är förstås aldrig fel att testa något nytt.

Om nu Bajen känner att de har råd att testa sig fram?

Hammarby är en väldigt speciell klubb som misskötts å det grövsta under en mängd av år, fixar Gregg Berhalter – som kommer från en väldigt proffsig ordnad proffsmiljö under sin karriär – att leva med det?

ANNONS

Och Superettan är en väldigt speciell serie som kräver uthållighet och massor av kraft med hjälp av lite mindre medel, en serie där ingenting fås gratis vare sig du är i omgång 1, 17 eller 20, vare sig du är i Borlänge, Varberg eller Stora Valla – jag har svårt att se att Gregg Berhalter kan ha en aning om vad som väntar.

Men var fanns alternativen för Hammarby?

Gammal skåpmat eller något helt nytt?

Det är aldrig fel att chansa, men jag är inte hundra på att chanstagningar är vad Hammarbys prövade fans helst vill leva med..

***

På fredag alltså: hjältarnas hjältar, har du tid och möjlighet tycker jag du ska titta.

Det är värt mer än vilken annan idol som helst.

 

 

 

 

 

 

Publicerad 2011-12-14 kl 00:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto