Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kåmark, vilken Superman - alltid en klubba redo för strid!

Ekwalls blogg

Även om mörkret lägger sig som en våt filt över decemberträsket, så snart det kommer tillstymmelse till snö så inser jag att den inte är saknad.

Jag hör förstås röster om “typisk svensk jul” och sånt, så snabbt glömmer folk att vi – som bor i civilisation, trots allt – levt som som eskimåer i två år.

Det här med vintrar… kalla, blåsiga, milda, mörka eller vita…går i cykler.

Och eftersom jag tidigt vande mig vid malmöitisk snålblåst- och slaskvinter så sitter den lite i märgen; hellre huka i rusket än att leva i igloo och bosätta kroppen i olika enorma lager med dun.

Snö fungerar bäst uppe i berg, i skogarna och möjligen till julaftonens förmiddag när barn får annat att göra än att vanka nervöst av och an mellan gran och kök.

Annons

***

Jag tycker synd om Marcus Berg.

***

Det kändes som om ingen direkt brydde sig från början och det blir bara svårare och svårare att engagera sig för klubblags-VM.

Lägg ned eller gör om.

***

Pontus Kåmark, hela Göteborgs egen Superman!

Det var inte längesen han ryckte ut och räddade en man från att brinna inne och när en galen hund attackerade på stan, då dök Kåmark upp som (och det här är den göteborgska versionen) räddande ängel.

Kåmark, som alltid har en klubba redo för strid, ryckte fram en hockeysticka och fick tokig pitbull att släppa taget om attackerad man.

Kung Kåmark, alltid redo.

***

Min lördagskrönika i Getingen tittar vidare på Fallet Gerndt

***

Tänk att Paolo Roberto går och lägger sig kl 22:00 varje kväll.

Och att det är sant!

Vi träffades i samband med en TV-inspelning för ett par dagar sen och vi pratade en del om att han går upp varje morgon klockan 05:30 och kör en löprunda, varje dag, alltid, i ur och skur.

Annons

Det är klart, ska du palla det så bör du gå och lägga dig i hygglig tid och Paolo knoppar in kl 22. Alltid.

Han tyckte inte det var så konstigt med det, men jag slog ändå bakut. Han är trots italienare, de flesta italianos har väl knappt ens kommit till huvudrätten vid 22-tiden.

Fotbollsmatcherna i Champions League är inte slutspelade kl 22.

Men Paolo Robertos sovklocka är inställd på 22 och då ska det sovas. Jag har inga problem med att någon går upp i ottan och springer vid 05:30-tiden, men att gå och lägga sig 22…det är EFTER 22 som jag brukar jobba som allra bäst.

Vi lever alla olika liv.

***

Efter att ha läst en fantastiskt underhållande Alex Schulman-blogg om boksignering så var det med viss bävan jag stegade ned till Äppelvikens Bokhandel i Apple Bay Downtown för “världspremiären” av “Svår, svårare, Ekwall” och signering till det.

Annons

Det gick galant och var dessutom väldigt roligt, trevligt att få träffa goda och nöjda bloggläsare, några hade tagit sig en bit för att få köpa med sig en signerad bok.

Succé! Men snabbt ned på jorden igen när jag stegade in på Ica Alvikstorg för ny signering lite senare på dan; placerad vid ett bord sidan om goda apelsiner och framför en kyl fylld med risgrynsgröt.

På bordet: ett gäng böcker, ett stearinljus, en rödvit duk och en sån där väldigt fint snidad text på skylt med prisuppgift…lite som det ser ut när man vill lyfta upp ett pris på vilken falukorv som helst.

Jag frös så jag skakade av kylan från grötdisken och försökte värma mig något med hjälp av att stoppa fram signeringshanden över ljuset.

Nu slapp jag dock stå helt ensam eftersom ganska många kom fram och ville fråga om apelsinerna. Om de var kärnfria, om de var sura eller om man kunde få smaka.

Annons

Det blev å andra sidan en fin ingång till lite boksnack och en och annan stackare som tänkt köpa sig en apelsin kom hem med en bok i ICA-påsen också.

Själv fick jag åka hem och lägga mig i mikron, upptiningsprogrammet.

Köp en bok och få apelsin på köpet, eller tvärtom…

Lite mysigare i Äppelvikens Bokhandel…

***

John Guidetti!

Killen är på väg att göra en Brolin på riktigt.

Precis vad Erik Hamrén sagt att han hoppats på och nu går det inte längre att undgå den killen i en landslagstrupp på riktigt.

***

Boken finns i väldigt begränsad omfattning i handeln men kan fortfarande beställas HÄR och vara framme före jul.

Ser vi till handeln så kan du köpa boken här:

Aplle Bay: Äppelvikens Bokhandel, Alviks Kontorsmaterial, Park Konditori, ICA Alvikstorg.

Estocolmo: Corinne&Friends i Sturegallerian, ICA Kungens Kurva, Intersport-butiker – Drottninggatan, Sergel, Stinsen, Barkarby och Bromma.

Annons

Södra Sverige: Bokia Center Syd (från måndag), Bokia Hansa i Malmö (från tisdag), ICA Supermarket i Båstad (från måndag), ICA Maxi i Ängelholm (från måndag), Zgander på Kullagatn i Helsingborg samt i Väla (från tisdag). Sannolikt flera olika Interpsort-butiker från tisdag, återkommer om det. Samt BK Olympics klubblokal (köper ni av dom stöttar ni dessutom klubben).

Be din handlare kontakta bok@ekwall.se om du vill att de ska ta hem lite böcker, vi har fått köra så hemmasnickrat eftersom boken inte getts ut med förlag och vi inte riktigt hade räknat med något större drag.

***

Jag menar, hade Alexander Gerndt ens varit i närheten av en EM-trupp som läget är rent fotbollsmässigt?

***

Inget Fotbollskanalen Europa ikväll.

Programmet har tagit juluppehåll, oavsett om det snöar eller inte.

 

 

 

Annons

 

Publicerad 2011-12-18 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto