Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så tycker jag (tror jag) om att folk helst läser om min bältros

Ekwalls blogg

Eftersom allting i Dubai är, blir eller ska vara VÄRLDENS STÖRSTA så var förstås även nyårsfyrverkeriet från Burj Khalifa enligt shejkernas egen utsago världsstörst och världsbäst.

Jag följde det via TV-kanalen Dubai One där inköpta brittiska programledare hyllade allt som rörde sig…de hade inte velat se skillnad på en pakistansk slavarbetare och Kungen av Saba om ingen hade pröjsat dom för att göra det…och från 39:e våningen på mitt närliggande Radisson-hotell.

Ingen aning om det var så mycket “världens största” fyrverkeri, jag vet inte hur man mäter sådant, vet inte om det reser runt någon fyrverkeridomare världen över och säger att “ni vann”.

Men jag har sett bättre. Längre. Och större.

Det gav i alla fall mig tre timmars försprång in i 2012.

Annons

Ju längre tiden springer iväg, ju äldre man blir, ju större försprång behövs.

Jag hade hoppats på “världens största och bästa försprång” men får nu nöja mig med något som den brittiske programledaren på Dubai One hade benämnt som “världens bästa tre timmar”.

Det handlar bara om att tro på det tillräckligt mycket.

Jag tror och hoppas väldigt mycket på 2012.

Ett riktigt Gott Nytt år, med andra ord. Till er alla.

***

Min lördagskrönika i Getingen handlade om vem som kommer dra till sig artiklar, rubriker och (tyvärr) anonyma kommentarer under 2012.

Läs den HÄR.

***

Jag ska vara fullkomligt uppriktig, jag har inte en aning om vad jag ska tycka om det HÄR.

En artikel om mig och min väldigt milda släng av bältros, som jag ironiserade om lite kring här på bloggen med rubriken “Helveteselden har brutit ut”, blev sportbladet.se:s mest lästa artikel 2011.

Annons

Enligt Emil Karlsson vann den storyn dessutom en “jordskredsseger” (Emil kallar mig snällt för “folkkär” också, så vi ska förstås ta överorden med nypa salt, men ändå).

Det är alltså Bladets nätsida, landets i särklass största och starkaste – så det är inte direkt chokladpudding.com eller nåt.

En text om mig och min bältros är i särklass mest läst.

Tyvärr, får vi väl ändå säga.

Tyvärr säger det ju en del om vad folk – majoriteten – vill läsa.

På andraplats kom en text om Zlatan och hans Helena Seger inför hans boksläpp, och det kan vi väl ändå köpa. Zlatan är Zlatan. Och trea är en text om Elmander och en rubrik som lurade in till läsning: “Elmanders vädjan till förbundskaptenen”. Vilket också är förståeligt, landslaget i fotboll är landslaget i fotboll, inte i undervattensrugby.

Annons

Men sen är det några stories om pokerproffs som fått flickvän och massor av pengar, någon om sex på läktarna och något om dödligt krökande.

Inte någonstans på en tio-i-topp-lista hittar vi krönikor av storheter som Bank, Niva eller Wennman (oftast låsta i köpsystem, men inte alltid). Inte någon snabbt ihoprafsad Anrell-krönika om mest ingenting. Inte stora nyheter. Inte AVSLÖJANDE-vinjetter. Inga kloka texter inför avgörande matcher. Ingen CHOCK. Ingen DRÖM. Inte ens något om att någon RASAR MOT TV4.

Utan en text om att denna bloggare har fått bältros.

Är det vad ni helst vill läsa? Uppenbarligen. Håll med om att det är lite  skrämmande.

Jag skulle kunna se det som att det finns ett stort intresse kring min person och det kan förstås vara positivt. Jag har fått höra en del om “vem fan bryr sig om Ekwall!?” i samband med bokutgivningen, det här kan möjligen vara bevis på att det finns någon och rätt många av någon…frågan är förstås bara vem som bryr sig i det här fallet?

Annons

Är det skadeglada haters som tror att jag är dödssjuk och vill frossa i min olycka och anonyma kommentarer?

Den frågan bör man förstås ställa sig.

Eller finns det något positivt i att vara en “klickmaskin”, en sportnyheternas Kikki Danielsson?

Jag vet inte.

Vad jag vet är ju att tidningar inte är dummare än de har koll på vad som genererar läsning, det är ju ganska lätt att kolla när det publiceras på nätet.

Egentligen är det likadant med TV. Du vet vad som drar, du vet vad folk läser och tittar på och därför blir det mer av den varan. Därför blir det fler meningslösa notiser om att “Ekwall har varit och bajsat” på nätsidor  och därför visar TV4:s sportkanal dokumentärer om hur brittisk polis jagar fyllon på nattklubbarna i Chesterfield.

Samtidigt skriker vi – du, jag och rätt många andra – om att vi helst vill ha “kvalitet”.

Annons

Och så läser vi alltså helst om att jag har fått bältros.

Håll med om att det är både sorgligt och tröstlöst?

***

Nu vet jag varför det aldrig snöar i Dubai.

Har sällan sett så många miljöbilar på en och samma gång.

***

Det är lite svårt att hetsa upp sig för juniorishockeyn när man är här.

Rubrikerna om “bragd” och “en av de största vändningarna som gjorts” om ett junirolandslag i en gruppspelsmatch i hockey-VM når inte riktigt hit.

Om vi säger så.

***

Det kom som en chock när jag kom från bad och solstekande för att koppla upp och läsa Olssons söndagsuppslag, det som jag alltid läst och beundrat .

Och så handlar det om mig. Med LaRazz-teckning och allt.

Jag har sällan (eller aldrig, tror jag) blivit så smickrad eller så glad över något som skrivits om mig.

Det är andra gången jag är teckning, men förra gången (i mitten på 90-talet) var det tillsammans med en kille som helst vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland.

Annons

Nu fick jag vara själv.

För en som har följt Olssons i spalterna genom åren – inte minst helgupplslaget – så är det stort, oerhört stort.

Du läser krönikan HÄR.

 

***

Jag läser att stora allsvenska klubbar värvar – eller vill värva – och det är förstås intressant (inte minst IFK Göteborgs lockrop gentemot Nordin Gerzic).

Men de trupperna vi ser idag kan vara totalt utbytta i augusti. När det ska avgöras.

***

…jag vet inte riktigt om det är teckningen eller texter som är mest smickrande.

***

När den svenska disciplinnämnden måste boka datum utefter hur de kan resa med tågen eller  hur konferensrummen är bokade i förbundslokalerna så visar holländarna (återigen) hur snabbt man ska agera 2011 (eller -12, för den delen).

Det finns någonting som heter INTERNET, det var ett tag sen faxen såg sina bästa dagar.

Annons

Det tog väl bara en dag sen upphävdes det röda kortet på AZ:s målvakt som attackerades av en Ajax-huligan?

Det tog väl en vecka (max) innan det beslutades om när och hur matchen skulle spelas om och vilket straff huliganen skulle få.

Har beslutet om Malmö FF-Djurgården ens tagits ännu?

***

Jag tänker inte bara på hur fan de gör med byggkranarna i detta Arab Vegas eller skyskrape-Mallis eller vad du vill kalla det.

Jag funderar också kring hur killarna här kör under sina långa vita dräkter?

Det går att skymta linne/t-shirt genom de vita lakanen, men aldrig kallingar.

En Frisör som heter Hannah vill mena att det dinglas fritt, att de kör italienskt.

Däremot talas det inte så mycket om “VÄRLDENS STÖRSTA” just i det sammanhanget, det tar man igen på väldigt många andra ställen. Just därför.

Annons

 

 

Publicerad 2012-01-01 20:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto