Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mitt liv i en värld av lådor (läs: packad)

Ekwalls blogg

Jag är packad.

Eller: jag önskade nästan att jag vore det, helst på svårare single malt eller en sånt där calavadosrace a sommeliers choice på Sturehof.

Men så roligt har vi det inte.

Jag är flyttlådspackad, mitt i den smeten; full av packning, full av packningslådor, fullt upp och samtidigt som flyttlådshögarna bara växer och växer på bredd och höjd så sinar det aldrig i hörn, skrymslen, garderober, hyllor, skåp och överallt.

Det var över tio år sen jag flyttade senast och det räcker ganska långt för att hinna samla så att det räcker och blir över.

Nu försöker jag gå efter tesen att saker, ting eller kläder som jag inte har använt de senaste två åren kommer jag heller aldrig att använda igen. Eller ta fram och bara titta på. Någonsin.

Annons

Det går hyggligt och högen för SLÄNG eller den som påhejas av “den kan vi sälja på Blocket”-falangen (där är jag inte inblandad, den består av kvinnor) växer den också.

Ändå fastnar du.

Jag hittar gamla bilder som jag måste gå igenom…“nämen, där är ju den vi tog en gång i Korpilombolo 1983“…jag ser böcker jag undrar om jag har läst och börjar småläs-bläddra för att försöka minnas, jag rotar fram ett gäng CD-skivor och måste givetvis öppna varenda fodral för att se om det ligger en skiva i eller inte och om det är rätt skiva och är det inte rätt då måste jag hitta var det blivit fel och ni fattar: när det har gått en timme så inser du att du måste packa vidare och du ser dig omkring och ser bara bruna flyttlådor.

Packandet har bara börjat och jag vet redan nu att det aldrig tar slut.

Annons

Men Thin Lizzys “Jailbreak” ligger åtminstone inte i Kool&The Gang-fodralet längre.

Å andra sidan har jag inte spelat den Thin Lizzy-plattan de senaste tio åren, ändå ligger den i låda nu för vidare flytt.

Man vet ju aldrig.

***

Av alla tänkbara variabler som ändå måste ha funnits så gick alltså Hasse Backes New York till slut på – Markus Holgersson.

Det är en väldigt gedigen och stark försvarsspelare som spelat hem ett SM-guld, jag har inga som helst problem med Markus Holgersson och vill betona det.

Men du inser ju vad MLS är vid sidan om designated players, du får inte så mycket för 25-centaren då.

De tre senaste värvningarna från allsvenskan är Erik Friberg, Adam Johansson och Markus Holgersson.

Däremot förstår jag ju Holgersson rakt av, även om lönen inte är i världsklass – att få chansen i New York med allt vad det innebär, klart han måste ta den.

Annons

Kullavägen är inte direkt Manhattan.

Om vi säger så.

***

Chippen vill nog allra helst till Förenade Arabemiraten och Dubai, där har han nytt hus med familjen installerad.

Nu pendlar han mellan Qatar och Dubai, det kan aldrig vara optimalt.

***

Å andra sidan köpte ju Palermo Agon Mehmeti.

***

Självklart gav jag upp efter två perioder JVM-hockey.

Innan det roliga lär ha börjat.

Men jag gillade orgelkillen. Han var oerhört underhållande.

***

Ekwalls sidekick kan göra comeback – på plan

Där har ni en Nyheter24-rubrik idag.

Ska Långe Lundh dra på sig en tröja? Och i vilken sport? Comeback som vad?

Icke.

Det handlar om…tadaram: Tomas Axnér.

TV4:s handbollsexpert som kanske ska börja lira igen för nåt lag i Trelleholla som Pelle Käll tränar.

Var och när som den gode Axnér har verkat som min “sidekick” har jag inte en aning om. Kan vara världsrekord i hårdvinklad rubrik.

Annons

***

Allting verkar inte vara helt hundra i Syrianska.

***

Det är inte svårt att vara lustig över Vilda Västern-pangandet i Malmö, men i grunden är det ju bara tragiskt att det ballat ur fullständigt.

Staden känns fullständigt laglös.

***

Eftersom jag inte hade hundra koll på alla JVM-spelarnas klubbtillhörighet så slog det mig att Niklas Holmgren väldigt ofta under matchen nämnde att någon spelare var “AIK-spelaren” eller “djurgårdsforwarden”.

Men ingen var (exempelvis) “Timråbacken”.

Nu är det inget som utmärker just Holmgren (som ju är en utmärkt och passionerad kommentator), det är relativt vanligt hos kommentatorer med en grund i 08-land.

Men jag kanske överreagerade?

***

Korta hörnor är ett bortkastat påfund som aldrig kan ha haft någon som helst effekt någonstans.

Annons

Möjligen hos Barcelona, de slår dock inte någon “korthörna” – de sätter bara igång spelet. Och det är deras vapen, giftigare in ett inlägg.

Alla har inte direkt det vapnet i sin arsenal.

***

Patrik Sjöbergs, Paul Mersons, Tony Cascarinos, Tony Adams och några till.

Det finns en hel del väldigt bra biografier som idrottsstjärnor gett ut, för er som undrat om det är fler än Zlatan som gjort bok.

Sen finns det en hel del rätt usla också, lite fler än det finns bra.

Men de behöver du ju inte läsa.

***

Sverige börjar sin laddning inför EM med samling den 24 maj.

Var?

Jag vet inte, men ett hett tips kan vara Båstad och Hotell Skansen.

***

“Svår, svårare Ekwall” heter min bok och det är för jäkla roligt med det beröm och recensioner som den gått från de som läst den. Det värmer.

Annons

Boken kostar 129 kronor (exkl frakt) och kan beställas HÄR (betala till bankgiro) eller HÄR (betala med kort eller faktura).

Boken finns i begränsad utsträckning i handeln, men vi hobbar hårt på det.

Just nu hos Bokia i Malmö (Hansacompagniet) och Center Syd, Zgander i Helsingborg och Väla, ICA Supermarket i Båstad och ICA Maxi Ängelholm.

Alla Intersportbutiker i Stockholm, Äppelvikens bokhandel, Park Konditori i Apple Bay, Alviks Kontorsmaterial i Apple Bay samt ICA-butikerna i Alvik, Kungens Kurva och Liljeholmsgallerian.

Även hos Bokia i Uddevalla, Lysekil, Trollhättan, Varberg och Burlöv samt bokhandeln i Båstad och Kumla. Under veckan också i Akademibokhandelns butiker i Sundsvall.

Vi jobbar på att få in boken hos fler, men är bara i början på det arbetet.

(Om just din affär eller bokhandel undrar – be dom dra iväg ett mejl till ekwall@tv4.se)

Annons

***

Hur hemresan var från Dubai?

Jovars.

Inga medhavda hemmakokta ägg eller påsar med färdigskurna gurkbitar.

Däremot en svårt försenad nattflight och en svår motvind som innebar bränslebrist och tillfälligt stopp i Budapest för tankning, en rätt hysterisk purserröst i högtalarna så snart norska passagerare inte ville följa kabinregler, en missad connection i Oslo och fem timmars extra väntetid samt en ständigt skrikande dam som tryckte pannan mot sätet framför sig och höll i det samma med krampaktiga fingrar samtidigt som hon gav uttryck för sin dödsångest och flygrädsla i form av ljud och tårar under hela resan.

Annars gick det bra.

***

I en av flyttkartongerna har jag lagt manschettknappar, diverse halsband, ett stort fint fruktfat, två silvriga lådor med lås av snyggt snidad träbit på läderband, en iPad, en rolig groda i tyg, tre tjocka böcker med modehusens kostymer våren och hösten 2012, ett gäng tygprover, några markeringspennor och övers…som ett mjukt tak för at fylla upp kartongen…min blå vinterrock från Frankie Morello.

Annons

Hur märker du en sådan låda på liten grön klisterlapp som ska innehålla info om innehåll för att underlätta att hitta när det ska packas upp?

Blandlåda?

Rock och annat?

Bra att ha samt manchettknappar?

På varje flyttlåda stå det i alla fall, klart och tydligt: DENNA SIDA UPP.

Jag förstår inte vem det är som har bestämt det, men det är alltid bra att veta när man är som värst packad.

Publicerad 2012-01-05 01:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto