Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Två rum med gym

Ekwalls blogg

Tradition i samband med handbollsbevakning är att gå på gym.

Det är Hellgren som skapat den och en gång i tunisiska Sfax höll han på att ta livet av mig med någon sorts cirkelträning ämnad för ryska björnar.

Tennis spelas också..en och annan match mellan Hellgren och Perlskog genom åren där Perlskog oftast vinner lite fler game matchdagar, men även Hyland, Frau Frick och Axnér är tennisfreakar…men det är inte riktigt min grej, jag är inte direkt fostrad i tennisens lite vackrare värld.

Jag tror inte att kidsen från Lindängen var särskilt välkomna i tennisklubbarna på Bellevue, inte med ensmastående frånskilda mammors plånböcker.

Skitsamma.

Däremot gäller gym fortfarande på handboll, trots Hellgrens slavdrivning.

Annons

Oftast handlar det dock om att hitta gymen, det är inte altid en lek. I Sfax i Tunisien hittade vi till slut en gammal landslagsman i rugby som ett drev ett divigt ställe och i Split var jag några gånger i en källare där det inte bara såldes C-vitaminer över disken.

Här i Nis går jag på Tamy Gym, det ligger i en tvåa i etage med kokvrå, tre trappor upp på gatan vid tågrälsen.

När jag och Kretzchmar kom dit första gången bjöds vi in bakom kontoret och ett blått skynke, där fick vi byta om och var sen varmt välkomna ned i vardagsrummet där det står ett tiotal relativt moderna maskiner.

Det är kanon, har sällan känt mig så välkommen på ett gym.

Och när solen strålade in rätt starkt i förmiddags så gick ägarinnan, Anita, bort mot löpbanden och öppnade ett fönster.

“Fresh air”, sa hon och log.

Annons

Vardagsrummet fylldes av den där koleldade röken som har en touch av vedeldat och jag satt vi benmaskinen strax sidan om toalaletten när Anita sa att hon skulle fixa lite kaffe.

***

Elfsborg har gjort hel del riktigt bra värvningar genom (de senaste) åren.

Men även ett och annat bottennapp.

Jesper Christiansen var målvakten som skulle lyfta boråsarna efter det tomrum som Johan Wiland lämnat efter sig.

Det gick sannerligen sådär och när Odense nu säger att de värvat en målvakt av landslagsklass så lyckades Christiansen väldigt bra med att dölja den klassen under 2011.

***

Jag lärde mig käka Ajvar under tidigt 80-tal när man stapplade hem från Trocadero, hade missat bättre hemsläp och tog sig in på Stippes för en ungersk med bröd och med förhoppning om ett kvart i fyra-hugg.

Den ungerska serverades alltid med Ajvar, den ljuvliga röda paprikablandningen.

Annons

De har givetvis en fantastisk hemmagjord Ajvar på vårt hotell. Jag tar den till allt.

***

På tal om målvaktsvärvning som inte direkt slog ut som alla ville: Rami Shabaan.

***

Det är vattenpolo-EM dessutom och serberna…liksom de allra flesta på Balkan…älskar handboll i bassäng, där de plaskar omkring i de där lustiga mössorna.

Därför får handbollen stå tillbaka en smula i serbisk TV, som häromdagen då Serbien slog Spanien i en blöt tillställning och handbollsdramat Frankrike-Spanien fick TV-tid först en kvart in i matchen.

De visar förresten reklam MITT under matcherna här, vilket ju känns rätt pestigt. Jag som trodde att det bara var TV4 som visade reklam. I hela världen.

***

Med både handbollen och vattenpolo så blir det nog inte lätt att leta upp Bahrain-Sverige i den serbiska televisionen, om vi säger så.

Annons

***

Funderar på gymmet även imorgon.

Kan bli en del på magmaskinen, den alldeles till vänster när du kommer in i hallen.

 

 

Publicerad 2012-01-17 17:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto