Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hardcore, inget för känsliga svenskar

Ekwalls blogg

 

Hyland kan konsten att sniffa till sig ett gym och efter att ha gått Zemun runt så fann han ett till slut.

Tio meter sidan om hotellet.

Om det var en tvåa med kokvrå i Nis, så var det här mer som ett vanligt litet hus (se bilden ovan) längs Zemuns gator, som ett av de som inhyser en reservdelsbutik.

Och om det var lite mer ombonat hos Anita i Nis så var det här lite mer hardcore-gym, juggostylish: lyfta-skrot-grejen, svar filtmatta över hela lokalen, svartmålade tegelväggar, inga löpmaskiner och annat trams och när lite tunga locals dök upp och tittade storögt på tunna besökare så var det inte direkt så att de sa “välkomna hit, kul att ni ville komma”.

Annons

De bytte om bakom en tillfällig vägg på gymmet, drog av sig sina civilia kläder och gled ned i urtvättat linne och Adidas-brallor i WCT med knäppning på sidan.

Gick sen loss stenhårt på vikterna, svettades ut rejält och eftersom stället inte hade någon dusch tog de snyggt på sig sina civila kläder, som om ingenting hade hänt, och gick till jobbet igen.

Så ingen skulle tro att de varit på någon fjompig skönhetssalong eller så.

Vi kände oss lite som de töntiga kusinerna från landet på besök och även om Hellgren tar en del i bänkpress så hade det krävts sin guldkedja runt halsen för att känna sig som en i gänget.

***

Det var den handbollsturneringen, det.

Sverige var bara nästan, så som det varit under i stort sett alla matcher. Nästan bäst, nästan vinna, nästan nära. Det enda lag Sverige har besegrat så här långt är Tjeckien och de har varit hemma i Prag ganska länge nu.

Annons

Från bänkhorisonten kändes det lite som att det skulle bli svårt att lösa, hur bra Sverige än hade varit. Serberna hade lite för bra målvakt, lite för starkt försvarsspel och var lite för smarta för att inte dra den här matchen hela vägen hem.

Och hemmafavören i ett mästerskap får du aldrig glömma, det är inte många domare som pappar trycket (eller vill göra det) och det är få sporter som ett domslut kan vara så godtyckligt och lätt att snärja in som just i handboll. En offensiv foul kan lite för ofta lika gärna vara ett straffkast.

Men det finns ingenting att skylla på eftersom Sverige var på tok för ojämnt och därför inte var tillräckligt bra.

***

Hotel Yugoslovija på vägen från Zemun till arenan är ett monument från gamla öst som du inte direkt skojar bort.

***

En dag tog Karin på sig ett mikrofonskydd och låtsades att hon var Artur Ringart.

Annons

***

Finns det några brassar som någonsin kommit i tid tillbaka till sitt allsvenska lag efter ett uppehåll?

***

Jag fick streama Qatar-Sverige och såg den i dator på ett studiobord i en handbollshall i Belgrad.

Sverige mötte ett juniorlag och det behöver ju inte vara något fel på ett bra juniorlag, men den första halvleken var verkligen inte särskilt vass.

Bättre i den andra när Sverige fick bättre fart och Qatar-lirarna började vackla.

5-0 är 5-0 och det ska inte dras så stora växlar på det, jag tror att samlingen i sig och träningarna med de nya spelarna är minst lika viktig för landslagsledningen.

Däremot är det väl rätt uppenbart att vi gärna hade sett Kalmars Mattias Johansson, högerbacken, på plats i Qatar alldeles oavsett om han valt att åka på semester på en U21-samling någon gång.

Tydligen var det inget som hindrade AZ Alkmaar från att köpa killen åtminstone och får Mattias speltid där så bör han definitivt vara ett alternativ på en position som ser tunn ut bakom Lustig (som alltså ännu inte fått starta någon match i Celtic).

Annons

***

Makedoniens fans sätter färg på detta mästerskap. de är och har varit fantastiska.

(Och det gäller ju även Makedoniens handbollslag, sköna krigare)

***

Tysk TV har inte riktigt samma strikta klädkod som TV4. Och ja, det här är programledaren och expert (den mäktige Schwarzer).

***

Det var så varmt och vårksönt i solen igår att jag körde kortbrallor på joggingrundan.

***

Om gymet var en ny upplevelse väntar en ny nu.

Har fått tandvärk och är på väg mot serbisk tandläkare.

Hoppas inte direkt på hardcore där, men ibland är det som det är med seden: du får ta den.

 

 

Publicerad 2012-01-24 17:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto