POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Varför var Zlatan så irriterad?

Jag har köpt en snöskyffel.

Jag trodde aldrig jag skulle göra det, trodde aldrig jag skulle erkänna det, trodde aldrig jag skulle skriva det.

Men jag gör det igen, bara för det:

Jag har köpt en snöskyffel.

Smyger omkring i nyköpt hus, smått förvirrad och har ingen aning om vad jag måste göra först, snart eller hur.

Och ens varför.

Det är svinkallt…vilket inte har undgått någon…och det susar in isande kall luft genom dörrspringa i källaren och jag inser att något måste göras och därför sätter jag mig i bilen och åker till Bauhaus i Bromma.

Dit åker villaägare har jag förstått.

Det är en helt ny värld för mig och efter att ha spatserat i enorma gångar i fem minuter har jag redan glömt i vilket syfte jag var där men hittar någon form badkarspropp som behövdes, en diskborste (alltså, vem fan köper en diskborste på Bauhaus!?), jag ser rätt svåra badkar jag kan tänka mig att ta med hem, lägger ned en ficklampa i varukorg tillsammans med talgbollar till fåglar, en liten bur i vilken du stoppar talgbollar, silvriga siffror till husets fasad och batterier.

Men det är när jag står i närheten av kassorna – och helt har glömt bort den där självhäftande tätningslisten jag åkt dit för att köpa – som jag ser den: en småsvår i svart från Fiskars, en snöskyffel.

Jag köpte den.

Det är inte särskilt mycket snö att skotta undan utanför huset, men det slog mig att det kan komma att bli och att jag är villaägare och då bör man nog ha en snöskyffel.

Samt en bur i vilken du lägger talgbollar.

***

Du ger inte motståndare lavetter över ansiktet.

Egentligen aldrig.

Men framförallt inte när du fyllt 30 år, varit med ett bra tag och vet bättre.

***

de Gea har fått mycket skit i United, men räddningen på slutet mot Chelsea var oslagbar.

***

Bojan Djordjic har ny klubb och det heter förstås att det är “Man Uniteds samarbetsklubb”, vilket är korrekt och jag tycker att det är stort på vilket sätt som Sir Alex och United tagit hand om Bojan.

Nu får han börja om och får säkert den speltid han är ute efter.

Men vi ska helere inte glömma att Royal Antwerpen numera är ett lag i belgiska division 2. Jag är inte helt säker på att andraligan i Belgien – jag tror att det är snäppet bättre än Superettan – är exakt det som Bojan strävar efter.

***

Tre gånger på Riche på en vecka, två luncher och en brunch. Så här: lunchen är bättre.

***

Varför bjuder Vickan och Prinsen inte in bandyvärldsmästarna?

***

Zlatan verkade dessutom väldigt irriterad under hela matchen och man KAN få en känsla av att allting inte är som det ska, ett mönster vi sett tidigare under karriären – inte minst när Raiola gärna går ut och talar om andra klubbar.

Kan det vara så att Ibrahimovic inte är helt nöjd med hur Milan har värvat/sålt vid senaste fönstret.

Det känns inte som att det köpts för att vinna ett Champions i alla fall.

Men det är förstås bara en tanke, det kan också vara en ren tillfällighet.

***

Sån där tillfällig tätningslist fick jag istället köpa på Claes Olsson.

Också ett ställe jag inte direkt trodde jag skulle frekventera i mina dagar.

Men det är nya tider.

Publicerad 2012-02-05 kl 22:51
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto