Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rött kort på stjärna ena dan, högerkatten på Anfield nästa

Ekwalls blogg

Jag är en del av Viasatsa nu.

Behövde TV i huset och insåg att det inte längre fungerar att bara stoppa in en sladd i antennhål i en vägg; DEN djungeln och fullständigt obegripliga frågor/svar, telefonköer, samt förvirrade hemsidor om vad, hur, när och har du träd i vägen i ditt söderläge…då ringde jag Guds Son.

“Jag vill se på TV, jag vill att någon löser det och kommer över löser allt som behöver lösas och det behöver inte nödvändigtvis vara Bosse Pettersson”.

Guds Son jobbade blixtsnabbt, jag fick samtal av Viasatsa-röst som frågade vad jag ville ha och svarade ALLT, men gärna NU och jag har ingen aning om HUR så skicka någon.

Annons

Det kom först ett gäng paket för avhämtning på ICA och någon dag senare två av Viasatsa utsända “tekniker” som var två sköna sydamerikaner, en chilenare och en argentinare, och vi försökte prata lite fotboll via den rätt usla spanska jag behärskar – därefter tog det ett tag via språkförbistring att komma fram till var TV-apparater skulle sitta, kablar skulle dras samt parabol sättas upp.

Efter smärre kabelkaos, ett stort i hål i fasaden och olika omgångar av problem med signal så var allt fixat. Det tog tio timmar.

Nu har jag förvisso ett hål i fasaden att fixa men TV att se i huset och min nya 55′ Samsung Smart-TV 8 har så sjukligt knivskarp HD-bild att jag är skeptisk till att synas i samma ruta under en inzoom.

På huset sitter en parabol som utstrålar VIASAT lite snyggt över nejden så att alla vet och när jag ska leta upp radiokanaler via boxen så är inte bästa MixMegapol eller 107,5 förinställda så att jag ska förstå att jag helst ska välja radiokanaler som tillhör MTG-sfären.

Annons

Så kan man också bli en del av Viasatsa.

***

Jag tycker fortfarande att det är ett intressant fenomen att vi gärna garvar åt Johan Elmanders småfula stämpling i turkiska ligan men stormar lite mera argsint över Ibrahimovics örfil i Serie A.

Det kan förstås bero på att Zlatan har en historia och inte minst att han aldrig var inblandad i situationen utan stegade dig i frustration för att medvetet lappa till en motståndare i ansiktet.

Men framförallt handlar det ju om att Zlatan Ibrahimovic har den stjärnstatus som han har. Vi talar om Sveriges mest omtalade (och enligt mig, mest kända i landet) man och en av italienska ligan mest omskrivna spelare.

Allting blir mycket större då. Ett mål blir det, en klack blir det, ett uttalande likaså och en smäll som ger rött kort likaså.

Det är ju på gott och ont för Zlatan. Men det är så det är.

Annons

Jag orkar inte ge mig in i snacket om avstängning i två eller tre matcher, det där utgår jag från att italienska ligan sköter som de ska.

Jag konstaterar däremot att det räcker med ett par dygn för italienarna att ta ett beslut i ett sånt här ärende, här hemma måste det synkas med uppbokade mötes- och tågtider på förutbestämda datum. Här kan vi få vänta veckor och månader på ett beslut.

Samt att det ju är rätt ointressant vad någon annan spelare har gjort i situationen i Milano. Zlatan får stå för sin egen handling och det som är positivt är ju att han – enligt italienska medier tider – inte skyler ifrån sig utan inser att det han har gjort var “onödigt och dumt”.

***

Erik Edman syns och hörs mest i januari/februari numera.

***

…och det är klart att ett rött kort för “ett skämt” hade varit ganska feta rubriker om det varit Zlatan.

Annons

Men blir mest en rolig notis när det gäller Pontus Wernbloom.

***

Ena dagen är det stora samtalsämnet i fotbollens värld en superstjärnas lusing och ett rött kort.

Den andra är det en katt på Anfield.

Såg ni den?

Enligt Långe Lundh – som kan sina kattdjur – var det en typisk pubkatt och jag vet inte om den sänkt 18 öl, men den tog sig lugnt och stilla över planen, spanade in folket: satte sig till slut nere på högerbacken (kan förstås ha varit vänsteryttern men av pälsen att döma högerbacken, lite Newcastleränder), gick långsamt av planen och togs om hand av snäll vakt.

Publiken gick i spinn.

Och katten loggade in på Twitter som @AnfieldCat, fick massor av följare direkt – samtidigt som skämten haglade över sociala medier där folk erbjöd klubbar Fernando Torres+katten för att få fart på en Chelsea-försäljning.

Annons

Ibland räcker det med en liten katt för att få fart på snacket efter en bedrövlig 0-0-match.

***

Vi är många som hoppas att pressrummet på Borås Arena är låst mellan matcherna, nu när Jörgen Lennartsson är på plats hela tiden i området.

Så att det finns något över.

***

Tänk att den trevlige moldaviske landslagsmannen Petru Racu lämnar IFK Norrköping för att spela amatörfotboll i Danmark, laget heter FC Hjörring.

För att hans fru fått jobb i trakterna.

Stort.

***

Klart att jag ramlade dit på reklamen och gick för att köpa Beckham-kallingar på HM.

Återkommer med kvalitets-“recension”.

***

Nu funderar jag på att ringa Lasse Granqvist för att på något vis trycka in Canal+ i samma hus.

Jag utgår från att han löser det.

Snabbt och rappt, mindre snack och mera verkstad.

Publicerad 2012-02-07 10:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto