Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snart går jakten på Kim Källström: en guldklimp

Ekwalls blogg

Slutet som artist är här, på riktigt: jag var tillbaka på Bauhaus idag.

Och jag har luftat element.

Hela mitt nya liv som husägare rasar över mig med hantverkare som plötsligt inte dyker upp, elektriker som ständigt hittar nya fel som måste kopplas om och göras om och dras om och fixas om och skyllas på någon annan som har gjort det här och helt jävla plötsligt slutade förstås spisen att fungera och det var ungefär en halv dag efter det att köket stod helt klart och spisleverantören lät meddela att han skulle beställa en ny och att den kanske kunde komma om en vecka eller så.

Ät ett äpple, liksom.

Allt alla villaägare har sagt och lite kryptiskt noterat med ett snävt leende – det stämmer.

Annons

Jag hinner inte göra någonting för det måste alltid fixas någonting annat och då har ändå en Frisör som heter Hannah fått göra det mesta (helt enligt det avtal som tecknats).

Jag måste alltså åka till Bauhaus för att köpa en borr eftersom TV-apparater och hyllor som skulle skruvas upp av hantverkare inte blir uppskruvade för att hantverkare har annat att göra eller inte är här, vet inte om och när de kommer…och jag äger ingen borr, vill aldrig äga en borr men inser nu att jag måste ge vika för principer.

Så till Bauhaus det styrs, där köper jag en ny badkarspropp, en sorts tångverktyg med rätt svåra röda handtag, en stång i metall och två vita bräder samt ett sådan där liten finurlig nyckel du har för att lufta element.

Borren glömde jag. Känns som det kan kvitta; jag kommer att få åka tillbaka fler gånger…artistlivet är förbi, välkommen till ett liv i en verktygslåda.

Annons

***

Självklart sa Lasse Lagerbäck i Viasatsas studio att han läser att folk vill ha  John Guidetti i landslaget samtidigt som han konstaterar att det normalt krävs femton landskamper för att känna sig tillräckligt konkurrenskraftig som landslagsman.

(Tur att ingen sa det till Tomas Brolin, Fredrik Ljungberg eller Pär Zetterberg)

Jag tycker alltid att det finns visst fog för sans inför nya spelare som kommer fram, rätt många skriker rätt högt när det är något som är nytt, spännande och annorlunda.

Men det går ju inte att komma ifrån det som Guidetti gjort i Feyenoord, läs här tillexempel https://www.fotbollskanalen.se/1.2536167/2012/02/14/nytt_lyft_for_guidetti_nya_supersiffror

Hade Feyenoord tänkt likadant när det gäller 19-åring i högsta ligan…att det ska matchas försiktigt och det ska ses och läras…så hade de gjort sådär femton mål färre så här långt i ligaspelet.

Annons

Skynda långsamt my ass.

Vi måste väl ändå försöka se möjligheterna efter det Guidetti gjort och inte omedelbart trycka ned och mena att ingen ska tro att han är nåt.

***

Hur längesen är det vi läste artiklarna där det konstaterades att Fredrik Ljungbergs fotbollsliv lekte i Japan?

***

Har ännu inte hunnit smälta att jag igår var på fördrink med Anders Lettström inför Dirty Dancing-premiär på China-teatern.
Inget kaffe serverades men jag bävar lite för andra tänkbara “bildbevis”.
***
Men Lagerbäck sa när han fick se bilder från landskampen Sverige-Chile: “…det kom plötsligt, som flickan sa…”
Jo, exakt så sa han, Lars Lagerbäck.
***
På tal om att prata: Ailton Almeidas i stort sett perfekta svenska!
Fantastiskt.
Jag vet drottningar som talar språket sämre.
***
Det är rätt stort att Zlatans bok har släppts på danska och att intresset är så pass stort att danska TV2 ringde och ville ha in svenska gäster i studion i samband med släppet.
Annons
Tänk er tvärtom: Nicklas Bendtner släpper bok på svenska…hur stort hade intresset varit då?
***
Det var en ganska medioker första åttondelsfinaldag i Champions med två relativt ointressanta matcher på förhand (Lyon-Apoel, Leverkusen-Barcelona)…det känns en del, trots allt, att Premier Leagues två bästa lag får nöja sig med spel i Europa League.
Barcelona, som alltså förlorade senast mot Osasuna, kunde nu promenera sig genom en första halvlek på tysk mark och sen bara höja en växel och vinna komfortabelt in the end.
***
Det är klart att det är öppna spjäll i den holländska ligans försvarsspel men då är det ju också rätt öppet för alla att göra det John Guidetti gjort på den här korta tiden. Det har ingen lyckats med.
***
Lite annat drag kring onsdagskvällens CL-match.
***
Med tanke på hur bra Kim Källström analyserar fotbollsmatcher som spelare (det kan inte vara lätt, när man varit mitt uppe i det) så lär det bli huggsexa på den killen bland TV-stationer den dagen han lägger av.
Annons
***
Tyvärr tror jag att Halmstads BK i Superettan inte är något som lockar Fredrik Ljungberg.
Som vanligt utgår jag från att det stora flera stora europeiska klubbar i kö…
***
Kul start för Mervan Celik i Glasgow Rangers…not.
Tänk att storklubben har så usel ekonomi att de fråntas tio poäng och därmed tappar guldkampen med Celtic.
Intressant med tanke på hur mångs ansett det vara “typiskt svenskt och amatörmässigt” när allsvenska matcher inte avgjorts på planen utan vid skrivbordet.
Här avgjordes plötsligt en hel liga.
***
Jag får mängder av mejl från studerande som gör olika undersökningar om det mesta inom idrottens värld och gärna vill att jag ska delta på något vis.
Det hade jag gärna gjort, men tyvärr finns det inte en sportmössa att få tiden att räcka till för det…hur mycket jag än vill.
Annons
Detsamma gäller alla som skriver och ber mig läsa deras bloggar och återkomma med omdömen.
Jag uppskattar verkligen att ni vänder er till mig men tyvärr hinner jag inte hjälpa.
Det är fullt upp med olika uppdrag, planering, eget skrivande och annat som måste göras.
Samt att köpa borr, lufta element, jaga hantverkare och annat som man inte vill göra. Men tydligen måste.
Publicerad 2012-02-15 00:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto