Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wernbloom och Guidetti var kul - men Ukrainamannen!

Ekwalls blogg

Drog till Umbro Corner i Råsundaborgen för att lyssna till Erik Hamrén, småsnacka med kollegor spana in vilken svid Allbäck valt för att stå i särklass bland de grå säckar som förbundsfolket tvingas bära.

Men Ukrainamannen!

Ukrainamannen!

Allt överskuggades av Ukrainamannen.

Det hela var förstås en väldigt fin gest, en man från Kiev på plats för att inför journalistpacket beskriva hur lättjobbat det kommer att bli i den ukrainska huvudstaden i juni…inga problem med det.

Men som han gjorde det.

Märkbart nervös och med en engelska som Borat hade kunnat döda för.

Älskar att han inledde med “Kiev – a city of beauty” för det är en slogan du kan diskutera för att sen följa upp med vilka fina städer (Minsk, bland annat) du passerar på vägen till Kiev. När du kör bil från Sverige. Bil?!

Annons

Eller hans uppskattning över att förtjust berätta att Kiev har en – tunnelbana!

Ukrainamannen yppade däremot inte ett ljud om den sanslösa hotellsituationen med fullständigt sönderockrade rumspriser under EM.

Däremot att det kommer att finnas skyltar som visar hur man ska gå.

Ukrainamannen!

***

Den stora överraskningen i samband med Erik Hamréns presskonferens var väl annars att han – som aldrig tidigare, kan jag tycka – påpekade att han kan tänka sig att spela Zlatan Ibrahimovic som mer utpräglad tillbakadragen forward…det som så modernt heter “nr 10”.

Eller att han faktiskt lovade John Guidetti speltid.

Annars var truppen helt som väntat, jag ser inte Mikael Antonsson som någon större överraskning eftersom han gått bra i Bologna och eftersom han ligger ganska bra till hos Hamrén.

Annons

***

Pontus Wernbloom!

Med nr 3 på ryggen…känns lite coolt, har börjat uppskatta riktigt låga nummer igen nu när spelarna kör 99, 87 och sånt.

Minns ni den här med Wernbloom, förresten 

***

“Guidetti har gjort sig väldigt förtjänt av den här landslagsplatsen“, sa Hamrén.

Och det är ju sant.

***

TV4 har köpt Serie A för ytterligare tre år och det är förstås en god nyhet – inte minst med tanke på hur fint som jag tycker att mina kollegor på Fyran har tagit hand om ligan: Hussfelt, Osmanbegovic, Åslund, Birro, Farbror Bank, Darling, Lorenzo Medici och Johanna Reimers.

Det startas en ny TV4-sportkanal också, där Serie A läggs och det får såklart skit eftersom allting som är nytt oftast får det.

Den största anledningen är att TV4Sport Xtra kommer att kosta 30-50 kr i månaden (har jag läst, jag vet inget om det) och det sticker i ögonen när folk känner att de har haft TV4Sport gratis (vilket ju inte är sant).

Annons

Jag kan till viss del förstå känslorna även om jag hävda att en femtiolapp i månaden är rätt lite för en Serie A-älskare som får rätt mycket ligamatcher i en och samma kanal. Jämför gärna med Sveriges Television, som gärna kallas “fri TV”, men som kostar mer än det dubbla. Eller Canal+. Eller Viasat Fotboll.

Sanningen är ju att verkligheten ser ut som den gör och att man får pröjsa specifikt för vad man vill se.

Eller läsa.

En tidning kostar pengar, en tidning med en speciell bilaga kostar ännu mer och ska du läsa ett reportage av Leifby Live på nätet så får du pröjsa extra för det.

Personligen skulle jag gladeligan betala en femtiolapp i månaden för att slippa en sportkanal med fiske, polisjakter och fyllon som kört bil på Nya Zeeland.

***

Ni skulle sett pälsarna som Ukrainamannens kvinnliga sällskap hade på sig. Inget för djurskyddsvänner.

Annons

***

Har en Champions League-omgång någonsin sett två engelska storlag så vilse?

Jag vill inte ta någonting ifrån vare sig Milan eller Napoli, men det försvarsspel som Arsenal och Chelsea visat upp…smått skrämmande på den här nivån.

***

Förbundsbossen Mikael Santoft hade ett par svarta sponsorstrumpor i tubsockans gränsland till loafers och säck.

Allbäck däremot klockren i egen svid med smala byxor, lite kortare dessutom som modet säger.

***

Och det kan inte var Villas-Boas fel när Cech är ute och cyklar, när Luis skänker bort eller när anfallsspelarna missar de mest upplagda lägena.

***

Tänk att när Elfsborg skulle spela europakval mot Napoli för något år sen – och Cavani var ny – och vi trodde på allvar att boråsarna skulle ha en chans efter endast uddamålsförlust i Neapel.

Sant: Elfsborg förlorade bara med 1-o på Sau Paolo. Det är två år sen.

Annons

***

De där människorna som inte vill berätta för sina barn att de är flicka eller pojke…jag trodde först att de inte var på riktigt, helt ärligt.

***

Tänk att Englands just nu är helt borta från kvartsfinalspel i Champions.

För inte särskilt längesen hade Premier League tre lag i semi.

Det svänger snabbt och jag gllar det.

***

Ukrainamannen sa heller inget om de där köerna i passkontrollen på flygplatsen.

Men han sa att Kiev var en ofarlig stad och ingen behövde vara rädd för någon.

Hoppas han bjuds in till en landslagsträff inför mötena med Ukraina, England och Frankrike och säger detsamma…de kanske inte tror honom, men de får åtminstone ett gott skratt.

 

 

 

 

 

Publicerad 2012-02-21 22:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto