Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Släpper Prytz frisparkarna till mig?

Ekwalls blogg

Jag fick gå på nålarna till slut.

Ryggjäveln vill inte ge med sig och det är inga smärtor du gärna vill brottas med i samband med sex timmars SUPER-LIVE.

Därför gick jag till kiropraktor Henrik Tunér som tittade till, kände, vrickade och slutligen plockade fram nålarna.

Sex stycken rakt in i väl utvalda krampsugna muskler i ryggslutet.

Sen rosa tejp – sån där som ser så tuff ut längs låren på coola fotbollsproffs – som “plåser på såren”.

Jag känner mig redan lite bättre, det vill säga jag kan möjligen ta på mig strumporna själv imorgon bitti.

***

Dramat i London under gårdagskvällen var verkligen sevärt, en sån där match på toppnivå där du inte har en aning om hur det ska sluta eftersom du får en känsla av att det kan sluta precis hur som helst.

Annons

Känns lite som att Athletic-Manchester Unitet kan bli något liknande.

***

Käppakrig: Känns det inte lite patetiskt att stora, svindyra Malmö ska behöva kritisera lilla Oskarshamn för att Malmö inte gick vidare från någon sorts förkvalserie till kvalserie när Malmö – lika alla andra lag – själva förlorat på hemmaplan mot samma lilla lag från de småländska skogarna?

***

Jag har varit iväg på väldigt givande och trevlig allsvensk miniturné .

Fick lära mig en del om markeringsspel i Malmö, inläggsvarianter i Borås och frisparksteknik i Göteborg.

Min förhoppning är nu att Robban Prytz släpper frisparkarna i TV-laget, men det kan vara att tro för mycket.

***

Att  sportjournalister skulle vara Zlatan-rövslickare och ALDRIG kritisera honom är någon sorts uppfattning som Stina Dabrowski och andra fått för sig i en någon sorts grov generalisering, läs exempelvis det här https://debatt.svt.se/2012/03/15/sportjournalister-beter-sig-som-vore-de-zlatans-undersatar/

Annons

Jag vet inte riktigt vad den uppfattningen grundar sig på, men sett till de mejl jag får från tittare/läsare så tycker de rätt ofta tvärtom. Eller inte. Det är antingen svart eller vitt i Zlatans fall, man är hatare eller rövslickare, oavsett vad man tycker.

Men att killen inte blir kritiserad när så krävs – som efter senaste röda kortet – är ju inte sant, det är förstås bara lögn och att påstå något annat tyder bara på ren okunskap.

Zlatan Ibrahimovic har sina sidor med media – det vet vi alla – men jag tror ingen är rädd för att han skulle bojkotta någon, det har han bara gjort en enda gång och det för längesen för en “kontaktannons”…det kan jag tycka var en något överdriven reaktion. Men det var ett tag sen och sen har det aldrig varit tal om bojkott.

Annons

I samband med intervjuer jag gjort med Zlatan i samband med landskamper som TV4 sänt så har det hänt att jag fått något mejl om att ställa tuffare frågor?

Jag har då undrar: vilken fråga saknar du…och rätt ofta kommer det inga svar, men ibland något om varför han snodde straffen från Kim. Det känns inte alltid som att det är aktuellt att gräva i annat än sådant som gäller för stunden, kan jag tycka.

Jag har ställt mängder av frågor till Zlatan som kan betraktas som “kritiska” (och handlar om fotboll) och det inte alltid han blivit särskilt nöjd med frågorna men säg mig vilken idrottstsjärna som är nöjd med kritiska frågor? Eller artist, eller politiker eller annan höjdare?

I de flesta sammanhang inför en landskamp (då vi sportjournalister har tillgång till de stora stjärnorna, exempelvis Zlatan) så gör han en presskonferens inför en match och då handlar det – som sig bör – mest om landskampen och de senaste matcherna i ligan. Det är sällan det är läge för frågor om Zlatans familjeliv (även om det sker) eller annat. Men alla som är journalister är välkomna till presskonferenserna för att ställa sina frågor och det händer att det sitter representanter från olika nyhetsavdelningar på plats. De brukar vanligtvis inte säga ett ljud eller möjligen hur det känns.

Annons

Det är upp till var och en att tycka vad de vill och hur de vill om hur Zlatan Ibrahimovic behandlas i och av media. Jag tror inte att hans egen uppfattning är att han blir rövslickad i alla fall. Snarare tvärtom.

***

Joel Johansson känns lite som killen som alla vill ha men ändå inte.

Fungerar det i Häcken?

***

Bladet var ganska bra på att beskylla folk på andra tdiningar att vara hovreportrar.

Men när det gäller Zlatan och just den typen av journalistik så har det varit rätt tyst från den rosa tidiningen ett tag.

Undrar varför?

***

Åslund magsjuk, vi har ringt in Kenny Pavey till SUPER-LIVE.

Ska bli intressant att se engelsmannen trycka i kebab. Och en skön catfight mellan Millwall och Leeds (Lundh).

Då kör vi.

Och ser det ut som om jag skitit på mig så är det ryggen, vill gärna betona det.

Publicerad 2012-03-15 16:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto