Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Trist debatt om domslut, det var inte det som avgjorde (eller hur, Mexes?)

Det blev Göteborg via en Chitty-Chitty-Bang-Bang som spikats ihop, lappats lite här och där och flaxade över vackra vyer från Oslo.

ANNONS

Och väl på Avalon slog det mig: de har inte Viasatsa, har gått all in på Canal+.

Men eftersom en gäst är en gäst och eftersom man på bra hotell vet att god service är något en gäst gärna eftersträvar: på något vis löstes det av personalen som köpte matchen över Viaplay och såg till att koppla upp den till mig från laptop till TV-skärm.

Om du vill så kanske det går att lösa, du kan åtminstone göra ett försök…det är en av anledningarna till att jag tycker Avalon är ett hotell i världsklass.

Det räddade dessutom min kväll eftersom varenda sportbar var sönderbokad och eftersom fulstream inte hade varit att lita till.

***

Hur någon än vänder och vrider, fram eller tillbaka, bak eller fram: Barcelona gick vidare för att de var bättre än Milan.

Milanolaget var lite för skadedrabbat på för många nyckelspelare för att de skulle ha en chans att rubba Messi och Co över två matcher, ändå var de kanske närmare än vi anade…jag tyckte Zlatan skulle ha straff vid 2-1 och vi har inte en aning om hur katalanerna reagerat vid 2-2.

ANNONS

Det blir dessutom ren spekulation.

Barcelona gick vidare för att Barcelona var bättre och hade bättre spelare på de flesta positionerna, det känns inte direkt som att det kom som en överraskning inför kvartsfinalen.

***

När en del (Zlatan var en) vill dra valsen om att “domarna  alltid dömer till Barcelonas fördel så känns det lite som att det kanske inte var läge att spela den visan just efter det här dubbelmötet.

För en vecka sen handlade ju debatten om huruvida Jonas Eriksson inte blåst för en eller två straffar som Barcelonas skulle ha.

Och nu – menar då “en del” – skulle alltså Barcelona inte ha straff för den där tröjdragningen bara för att Jonas Eriksson missade en straff för en likadan tröjdragning senast.

Jag får inte det att gå ihop.

Vi kan alltid diskutera enskilda domslut och alla matcher lever sina egna liv, men sett över två matcher går det inte att påstå att domarna  varit mer pro-Barcelona?

ANNONS

Snarare kan det ju har varit så att Barcelona hade kunnat döda matchen för en vecka sen om de inte haft oflyt med domsluten.

***

Milan gjorde det ändå ganska bra, sett till vilka resurser de hade till sitt förfogande.

Det där låga handbollsförsvaret var nog nödvändigt och fungerade, trots allt…Barcelonas mål kom efter klantig dribbling (Mexes) vid mittlinjen och en hörna, det tredje när Milan flyttat upp i andra.

Men Milan hade inte ork och kraft framåt, de hade verkligen behövt en Pato i den matchform som vi såg senast på Camp Nou. De behövde lite mer att hota med än de hade. Ändå kändes det som om det gick att rubba Barcelona när Milan väl kom med samlad kraft i kontringsspelet, ett par gånger saknades det en sista-passning med lite kvalitet.

***

Jag tyckte att Barcelona var direkt dåligt på att utnyttja sitt spelövertag, i bägge matcherna.

ANNONS

När de kom till sina lägen efter sjutusen väggspel i mitten så avslutade de med vattenpistol…sällan sett Messi, Fabregas eller Iniesta med så tama avslut, inne såväl som strax utanför området.

Barcelona är fortfarande ett klasslag…men de känns alltmer beroende av Leo Messi…och det känns lite som att Bayern München och Real Madrid har mer att komma med i år.

***

Så här: du kan blåsta fyra straffar vid varje hörna.

Det handlar (tyvärr) om att ha lite smartness i sitt agerande, att släppa en spelare som drar iväg mot bollen för annars kan det synas ganska tydligt och det är dit domaren riktar blicken.

Nu höll Nesta ett rätt kraftfullt grepp om tröjan redan från början och släppte aldrig när motståndaren försökte rycka loss mot bollen, förvisso screenade Puyol men det var inte direkt så att Nesta släppte greppet.

ANNONS

Allting mitt framför ögonen på domaren.

Det kan ju inte vara så att Nesta missat situationen med Puyol senast och insett att det fanns en uppenbar risk att domaren skulle kolla den typen av tröjdrag lite extra?

Det är att riskera rätt mycket att göra som Nesta gjorde och han får skylla sig själ, kan jag känna.

Bollen inte i spel?

Reprisen visade att den var det, men det har egentligen inte så mycket med saken att göra. Lite Lex Rosenberg från Parken i den där galna landskampen mot Danmark. Nedtryckt av Poulsen innan bollen var i spel, gav rött och straff. (Nu var inte detta en nedslagning, men ni fattar vad jag menar – bollen var ju dessutom i spel, det hade liksom inte varit en förmildrande omständighet om Nesta släppt en halvsekund innan bollen skulle ha varit på väg in på plan, skadan redan skedd).

ANNONS

Och…det blir ju så trist att det till slut skulle handla om domslut eller insinueras om mygel, för det var aldrig avgörande som det slutade.

Avgörande i den här matchen var två mindre smarta ingripande av Mexes och Nesta.

***

Onsdag förmiddag har jag stämt träff med en landslagshjälte som jag aldrig hörde gnälla på domaren.

Eller något annat, för den delen.

 

 

 

Publicerad 2012-04-04 kl 00:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto