Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

På turné med Lundh och Sir Willam Fox

Ekwalls blogg

Sir William Fox föddes i Westoe Village i South Shields uppe i nordöstra England i början på 1800-talet och blev sen premiärminister på Nya Zeeland.

Hur det gick till…inte att han föddes utan att han blev premiärminister så långt härifrån du kan komma…har jag inte forskat märmare i, men jag vet nu att han föddes i det townhouse som stoltserar med en klarlackad röd dörr och med nr 5 i Westoe.

Det var nämligen i det huset som jag och Långe Lundh bodde i natt.

Vad Sir William Fox inte riktigt visste när han drog iväg till Nya Zeeland var nämligen att hans gamla hem skulle bli hotell.

Men det var alltså på 1800-talet.

Mycket har hänt sedan dess, men inte med Sir William Fox’s hus.

Jag har inte sett Lundh så tagen sen när han hade bokat in oss på “boutique-hotellet” i Johannesburg eller när han hade bokat det där “spa-hotellet” på Malta och kom rusande ned för trapporna i full galopp och vrålade: “This is a robbery”.

Annons

Vi är On Tour med Ekwall vs Lundh och hade dånat fram rätt tungt på motorvägarna i en svårare Sixt-hyrbil av bättre klass från Heathrow via Birmingham, Manchester till – trodde vi – Newcastle, efter en fullsmockad fakirflight som lyfte från Arlanda kl 07:20.

Då är du inte så sugen på att ta in på Sir William Fox’s barndomshem som sedan evigheter varit sådär sunkigt fuktindränkt som bara gamla otätade engelska hus kan vara; heltäckningsmattestuket, blötklibbiga sängkläder, smutsspacklade väggar och tak.

Och helst hade du kanske hoppats på att det ändå låg i Newcastle, som bokningen sa, och inte en halvtimme därifrån i en sovstad ute i ingenstans.

Vi fick i alla fall ett frukostberg av vita bönor och konstiga korvar med ugnsbakade tomater i morse och när jag frågade efter ett glas mineralvatten så tittade de på mig som om jag vore dum i huvudet.

Annons

Som att jag inte var nöjd nog med den fukt som dränkt mig under natten.

***

Jesper ARVIDSSON!

***

Jag kan inte låta bli att bli lite imponerad av Özkan Melkemichel och det han gjort med Syrianska i den allsvenska inledningen.

Det var inte många veckor sen han stod med ett lag som knappt kunde få ihop till tvåmål på träningen.

Syrianska har en tunn och väldigt skör (skadebenägen) trupp och det är långt kvar, men det dröjde rätt länge innan de fick ihop till fyra poäng föra året och då lyckades de klara sig kvar till slut.

***

Ja, det var JAG som bokade in Sir William Fox Hotel.

Det är (och har varit) match i krokarna (Sunderland och Newcastle) och det är påskledigt, så allting var fullt när vi fick veta att det var hit Ekwall vs Lundh skulle just hit just idag på sin On Tour.

Då fick det bli vad som fanns kvar.

Annons

Första gången någonsin jag bokade ett hotell som jag inte ens ville bo på, men eftersom alternativt var GATAN så var valet enkelt…även om Lundh vill hävda att en trottoar i Tyneside kunde ha varit ett fullgott alternativ.

***

Lite synd att jag missar Tobias Grahn vs Mjällby idag.

***

Förutom Sir William Fox Hotel så har det varit en oerhört givande Ekwall vs Lundh On Tour-resa med spännande, exklusiva och intressanta möten, kära återssenden dessutom.

och massor med goda skratt.

Programmet drar igång i vecka 16 och i år är vi alltså ständigt On Tour.

Om du gillat programmet innan så har jag svårt att se att du blir besviken nu.

***

Det är klart att Åtvidabergs inledning också har varit imponerande, men i det fallet är jag inte lika överraskad. Det Andreas Thomsson byggde upp förra året i Superettan så bra ut redan då och den där förra sejouren i allsvenskan var en lärdom som ser ut att ha varit nyttig.

Annons

***

Det blev en morgonjogg i South Shields på väldigt tomma engelska gator där jag fick zickzacka en del förbi mängde av skyltar med “HOUSE FOR SALE”.

Rätt många vill göra som en gång Sir William Fox – dra härifrån.

Men det kändes svårsålt.

Och efterhand vaknade sovstaden till liv; rultiga damer satt på friseringar och fick håren påsklagda, familjer med barn i kortärmat och kortbrallor på väg till kaféer, tidningskiosker, slaktare, kemtvättsinrättningar, fruktstånd och allt anat som ligger lite för sig självt i den nordbrittiska aprilkylan samt givetvis karga män i tre dagars skäggstubb och pubandedräkt som kan döda mot ett eller annat bettingställe inför helgens fotboll.

***

När det gäller allsvenskan så får vi förstås aldrig glömma att det är evigheter kvar. Egentligen kan du inte dra några som helst slutsatser av någonting.

Annons

Det spelas nio matcher fram till EM och när det väl börjar igen så känns det som en “ny” liga, för att inte tala om vad det kan bli efter augustifönstret.

Men: en bra start är alltid en bra start, bättre än en dålig, tre, fyra eller sex poäng är tre, fyra eller sex poäng även i höst.

***

Vi ser Sunderland-Tottenham i dag som turister, Mathias Svensson har fixat plåtar, och har sen bokat ytterligare en intressant intervju.

Därefter drar vi härfirån fort som fan.

Inte lika långt som Sir William Fox, faktiskt bara till Heathrow och där landar vi på Sheraton Skyline över natteen.

Upp i ottan söndag morgon, hem till allsvensk fotboll, Fotbollskanalen Europa och Fotbollsmåndag.

Är man On Tour så är man On Tour.

 

Publicerad 2012-04-07 12:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto