Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Då är det bara att åka med (spänn fast bältena)

Ett jäkla race; Europa Leagues studio-Blacksmithfield-London-Birmingham-Manchester-Sir William Fox Hotel i South Shields-Stadium of Light i Sunderland-Heathrow-Arlanda-Fotbollskanalen Europa-Blacksmithfield.

Inom loppet av två dygn.

Andades något innan det var dags för allsvensk fotboll och Fotbollsmåndag, men det var förstås en annan dag.

Det känns och märks att det är igång nu. Överallt. På alla plattformar. Och när det väl börjar bli lite lugnare…då börjar vi pumpa på inför EM.

Bara att spänna fast säkerhetsbältena och försöka hänga med.

***

Någon som tror att allsvenskan blir jämn i år?

Jovars, sett till inledningen så kan det här förstås sluta exakt hur som helst.

Men det deröjer alltid ett tag innan seriens sätter sig något och när den väl har gjort det 2012…ja, då kommer ett vääääldigt långt EM-uppehåll.

Direkt på det landar sen ett transferfönster.

Så två omgångar är alltså två omgångar, det ska vi alltid ha i åtanke – men också att IFK Göteborg inte gärna hade förlorat de två första och Malmö FF hade helst inte torskat med 5-0 mot Häcken…det är sådant som kan sätta sina spår, oavsett hur lång allsvenskan är.

***

Många tokhyllade Kalmar FF på den allsvenska upptaktsträffen, men det jag såg av Nannes gäng på Guldfågeln Arena mot AIK var ytterst mediokert.

Tempofattigt med erbarmligt passningsspel och väldigt påfallande slarv i alla tänkbara situationer.

***

Det är klart att det handlar om att Malmö FF har förlorat med 5-0 mot Häcken och inte så mycket om att Häcken har vunnit.

Jag hade inte höjt på några ögonbryn om Häcken vunnit matchen med ett 1-0 eller ett 2-1.

Men 5-0.

Mot allsvenska seriefavoriterna, då blir det lätt så att det är Malmö FF:s stjärnsmäll som hamnar i fokus. Det är inte så konstigt.

***

Årets förväxling är redan klar: Chibsah mot Pedersen…

Utan att gå in på detaljer…de är inte särskilt lika, vare sig i storlek, hår, utseende eller kroppsbyggnad.

Förväxlingen är svårslagen, slår med hästlängder den som Bosse Karlsson gjorde i VM med Friday Oliseh.

***

Celso Borges visade att han är en högklassig allsvensk spelare, svårt att förstå att han kunde hamna i Fredrikstad med tanke på hans meriter som ung.

Kul fakta att hans farsa spelade för Costa Rica i den berömda matchen med Sverige i VM 1990.

***

IFK Norrköping har fått ihop det och Andreas Johansson är förstås den klokaste värvning som Janne Andersson gjort på evigheter.

***

Det hade varit stort – inte minst gentemot sin lagkamrat – om Chibsah gått fram till domare Stålhammar och erkänt att det var han som var boven.

Undrar vad som hade hänt då.

***

På tal om domarmissar…och de kommer ALLTID finnas och finns överallt, i Champions League och i Premier League (kom nyss därifrån, evinnerligt domartjäbbel där) och var du vill…så var den grövsta inte Martin Hanssons, det var linjemannen som vinkade på Daniel Mendes när brassen tajmat perfekt och var två meter på rätt sida i samband med passningen.

Hansson?

Jag förstår inte varför han “chansade” och blåste.

Med så mycket rutin så borde han inset att det var just en chansning att ta den bedömningen när han befann sig i den vinkeln.

Hansson borde ha vetat att en utsträckt  “svingande” arm och ett stenhårt inlägg mycket väl KAN SE UT SOM en hands, men väldigt ofta mest SE UT SOM.

Jag tycker inte att Hansson ska chansa då, jag tycker att konsekvensen är bra mycket större med en straffspark än att bollen tar på armen och man friar.

Dessutom kan han inte ta hjälp av så många i den situationen för där det sker är ju en “död” vinkel för linjemän och fjärdedomare…där de står kan det mycket väl SE UT som om det är straff.

Är ni med?

Det är ett 50/50-läge för domarna och jag tycker att det är fel att chansa, för en chansning är vad det är och det är ingen situation där en tänkbar arm/hand räddar ett givet mål.

***

Jag är inte helt säker på att Erik Friberg/Simon Thern helt plötsligt skulle vara ett innermittfält som dominerar i allsvenskan.

***

Som Shpetim Hasani besegrade Hjalmar Jonson i luftduellen till segermålet på Gamla Ullevi.

***

Nya insatser: Nu kör vi Fotbollsmåndag.

Vilar får vi göra någon annan dag, någon annan gång.

Publicerad 2012-04-09 kl 22:49
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons