Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Åtvidabergs framgång handlar inte om konstgräs

Next stop, Istanbul.

Nattaflightar dit med Turkish som har en kärra från Arlanda strax efter midnatt, landar i gryningen.

Uppskattar den typen av flighter, det känns som att man får en hel dag “gratis”…perfekt att flyga på natten som vanligtvis är bortkastad tid – såvida du inte kör ett artistrace uppe på V eller nåt – även om du kanske inte sover likt Törnrosa. Men när gör du det när du vanligtvis måte gå upp i svinottan och är livrädd för att försova dig och missa din fakirflygning?

Nattaflighter är min grej.

***

Åtvidaberg är uppenbarligen på riktigt, det går inte längre att fnittra bort nio poäng på tre matcher och tolv gjorda mål.

Möjligt att de ännu inte ställts mot creme-de-la-creme, men det är inte vilket lag som helst som spottar in sex mål på Gefle (fråga någon i Malmö FF, om ni undrar).

Jag köper inte heller det där snacket om att Åtvid har “konstgrässpelare”…de har bra spelare helt enkelt och jag tror inte det är mycket mer konstgräs över Kristian Bergström eller Jesper Arvidsson än om någon annan i allsvenskan.

Åtvidaberg spelar snabbt, klokt och vägvinnande – det försöker vilket lag som helst göra, oavsett underlag. Nu har de dessutom mött två allsvenska lag som lirat på konstgräs mer än några andra genom åren.

***

Och dagen efter 6-1 på Kopparvallen kontrade alltså Djurgården, Gais, Örebro och Helsingborg med att göra exakt noll mål. Tillsammans.

***

Däckbyte på 3 min och 24 sekunder på Autoropa.

Inte direkt F1, men tillräckligt bra för att hålla kvar mig i racet under onsdagen.

***

Minns när lag som Napoli och Valencia kom till Borås konstgräs för europaspel.

De tränade knappt en timma inför och tyckte typ “jämnt och bra”.

Och sen hade de inga problem att göra lite som de ville med boråsarna och ta sig viadre. Inte så mycket för att de var “konstgrässpelare”, de var mycket bättre fotbollsspelare och det hade inget med underlaget att göra.

Det är väl klart att det finns spelare som gynnas eller missgynnas av olika underlag. Även (och kanske framförallt) på naturgräs. Små och tekniska trivs när det är blött och snabbt, brunkare när det är ojämnt och buckligt och det inte går att rulla en boll ordentligt, och så vidare.

Fotboll ska helst spelas på ett perfekt naturgräs, det är självklart.

Men dagens bästa konstgräs är ett tillräckligt mycket bättre alternativ än en dålig naturgräsplan: ojämn, söndersprungen, lerig, sumpig.

***

Undrar om det var något tryck i Dortmund..?

***

Vi hoppas förstås att Rasmus Elm inte är allvarligt skadad, det känns lite som att EM-turneringen kan bli hans.

***

Än är det inte helt över i Manchester-kampen. Kan man förlora mot Wigan så kan man förlora mot rätt många andra.

***

Jag har varit inne på det tidigare och det kommer säkert finnas anledning att återkomma till det: varför lever vi kvar i en allsvensk organisation där de mest logiska och enkla beslut måste dröja över flera nätter.

Varför inte ha en organisation som behandlar bestraffningsärenden omgående.

Senaste exemplet: Djurgårdens Chibsah kommer kommer ju att bli avstängd för sitt röda som blev Pedersens, alla vet ju det. En eller – sannolikt – två, tre matcher. Ändå fick han spela mot Gais. Som om ingenting hade hänt. Jag har svårt att köpa den stelbentheten i den här typen av fall (och det har alltså inget med vare sig spelare eller lag att göra, det är principen).

***

“1,à halvlek var som Lotta Engberg på Liseberg. 2.a halvlek som Håkan Hellström på Skansen. Slutresultatet blev mest Lasse Stefans på Ekebo!”

Bara Helsingborgs Lindström kan sammanfatta en match just då.

Själv tyckte jag Örebro-HIF mest var som en schlagerfinal med viftande ballonger för inte särskilt mycket, men så kan jag ju inte musik.

***

Det är väldigt intressant att läsa Gary Neville om filmningar.
***

Imorgon hoppas jag få tid över att blicka ut över vattnet i ljummen Istanbulkväll från mitt Radisson Bosphorus och på något vis kunna ratta in AIK-IFK Göteborg via Csports.se

Lagom nöjd med att ha fått en hel dag på köpet av en nattaflight.

 

Publicerad 2012-04-11 kl 23:43
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons