Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Värst är nog ändå aj-jag-har-ont-filmarna

Ondskan är över oss, rakt genom en TV-ruta via Oslo.

Kanske är det nyttigt och kanske lär sig omvärlden något av att se och höra terroristen/massmördaren Breivik men jag vill verkligen inget av det; jag vill inte se honom, jag vill inte höra honom. Det gör för ont.

Hade jag fått välja så hade jag valt den primitiva linjen: stängt in, låst, slängt nyckeln.

Jag är inte dummare än jag förstår att han måste höras och dömas, hur svårt det än är att ta in själva ondskan själv i din TV-soffa.

Då är jag ändå inte drabbad, tänk på alla anhöriga som får se människan sitta och flina in i TV-kameror och möjligheten att i rätten propagera för sina galna handlingar. Tänk att att få se och höra detta som förälder till ett barn som mördats kallblodigt och beräknat.

Bra eller dåligt att han får den uppmärksamhet han får? Ja, den stockholmska lokaltidningen Dagens Nyheter hade en bra krönika i ämnet signerad Croneman – omvärlden är säkert klok nog  att ta avstånd och framförallt lära sig förstå hur man INTE ska bete sig. Knäppgökarna kommer vi ha runt oss ändå.

Som medmänniska – bortom all mumbojumbo, bortom alla psykologanalyser – så betraktar jag Breivik som psykiskt sjuk, psykiskt störd, psykiskit instabil eller rätt och slätt sjuk i huvudet.

Oavsett om han var ytterst medveten om vad och varför han gjorde det.

En människa som med berått mod tar livet av så många människor efter att ha planerat det i flera år – bland annat genom att sitta framför ett TV-spel – är inte frisk.

Han är sjuk i huvudet.

Sen får ni tvista om han ska kallas för terrorist eller massmördare eller om han rent kliniskt bedöms som en knäppskalle eller inte.

Bara jag slipper se och höra honom någonsin igen.

***

Barcelona kan säkert vinna med 5-0 på Camp Nou mot Chelsea, men det känns ändå som om Barcelona inte längre är vad de var för ett år sen.

Då hade de sopat bort ett lag av Chelseas kaliber enkelt, även på bortaplan.

Nu får vi två ganska öppna returer, där den i Madrid ändå känns som mest öppen eftersom Bayern München kan mäta sig lite på samam villkor som de bägge spanska lagen.

Chelsea får förlita sig till ännu mera flyt.

***

Falcao, vilken fantastisk spelare.

Aldrig att han kan vara kvar i Atletico Madrid nästa säsong.

***

Tacka alla för alla fina ord i samband med premiären av Ekwall vs Lundh On Tour med Roy Hodgson.

Det har värmt.

Vi öser vidare med nya resor, programmen släpps varje torsdag på fotbollskanalen.se

***

Kan man betraktas som psykiskt störd även om en sinnesundersökning säger någonting annat?

Ja, man kan väl ändå tycka det?

I Breiviks fall.

Folk – som kan sin psykologi och som älskar mumbojumbo – talar om att det är skillnad på “värderingar” och psykiskt sjuk.

Jag vet inte om jag kan tycka det i det här fallet, även om jag givtevis förenklar och inte har någon psykologisk utbildning.

Även om du är full klar i huvudet över vad du gör när du skjuter ihjäl så många människor med berått mod så behöver inte det betyda att du är fullt frisk, anser jag.

***

Kul att se en ny stjärna födas: Jakob Silfverberg.

***

Att Didier Drogba spelat över kan inte ha kommit som en överraskning för någon.

En stor skillnad är ju att inhemsk media – i det här fallet den engelska – slår tillbaka mot “egen” spelare och tycker att det gått för långt.

Vad tycker Lampard och Henry, Drogbas lagkamrater, de som så ofta pissat på så kallade filmare? Tycker de att det är ok så länge det inte drabbar dom själva?

Vi får ju aldrig bort den typen av problem så länge inte spelare/ledare i egna lagen öppet tar avstånd och säger att “sånt där accepterar vi inte”.

Så länge inte det sker så faller det pladask när man gnäller på andra.

Detsamma gäller om/när Barcaspelare gnäller på Drogba. Och så vidare: du kan ta hela La Liga, där är det värst men det här finns överallt, inte minst i England.

Personligen tycker jag att spela-ont-teatern är den värsta av filmningar, värre än när du söker frisparkar/straffar.

Förutom att den löjeväckande  sig bland vuxna män (vad tänker Drogba och andra själva när de ser sig själva skrika av smärta efter en nudd på benskyddet, i efterhand)  så handlar det ofta i ganska stor grad om att få sina motståndare (och kollegor i fotbollsbranschen) att bli varnade eller utvisade=avstängda. Det är rätt vidrigt.

***

Seger för BK Olympic i premiären, 4-2 mot Klagshamn. Bra start för Kung Hulda.

***

Rätt ut snart i det vidriga aprilvädret med temperatur nära noll, regn, snö och hagel…ondska och lite sjukt på sitt sätt.

Men ändå inte i närheten.

 

 

Publicerad 2012-04-20 kl 11:43
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons