Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Se och lära" tillhör en svunnen tid - de bästa ska till EM

Ekwalls blogg

Det går inte att gasa på hela vägen, vara överallt, jobba med allt och finnas mitt på raksträckan med med full far framåt.

Ibland behöver du sakta ned en smula i svängarna.

Just därför: detta skrives på ett flygplan på väg söderut, varmare breddgrader.

***

Markus Rosenberg blev alltså skrällen.

För det är klart att det är en skräll, trots att han gjort en stark säsong i Bundesliga.

Jag trodde att Hamrén valt bort Rosen sedan Werder Bremen-anfallaren dissat landslagsspel och hävdat att inte ville vara fjärdeforward.

Men med Elmander i skadebekymmer och med John Guidetti helt borta så vimlade det inte av alternativ på nr 9-positionen…för vi noterar att det är en nr 9 Erik H valt och inget alternativ som tia…det måste ha handlat om Marcus Berg eller Alexander Gerndt samt Rosenberg.

Annons

Då känns Rosenberg som det bästa alternativet just nu.

I övrigt ganska väntat.

Vi kan möjligen diskutera åldersstrukturen i truppen, det är ganska litet framtid på ganska många tänkbara startspelare, men att ”vara med för att se och lära” tillhör det förgångna.

De spelare som anses vara bäst för ett tänkbart EM-lag är de som ska tas ut och hade Guidetti bara varit frisk så han ju varit med.

***

Det var rätt bra drag på TV4:s sportredaktion när stora delar av kanalens fotbollsstudio-elit satt bänkad framför TV-väggen för att följa det osannolika Premier League-dramat.

Inte så mycket för att det hölls på något lag, som för att det var så galet; resultaten, nerverna, upplösningen.

Men jag utgår att draget var desto större på Viasatsas redaktion sedan de säkrat rättigheterna till den engelska fotbollen i ytterligare några ut, utan egentlig konkurrens i själva budgivningen.

Annons

Starkt gjort av de som ligger bakom, jag vet inte hur många TV-människor som på allvar påpekat att ”det där kan de aldrig någonsin räkna hem” men uppenbarligen kan de räkna rätt bra.

Och väldigt uppenbart är att ”betal-TV” fungerar, den finns en vilja att betala för någonting man verkligen vill se och dessutom pröjsa ganska mycket.

Som med Tv4Sport Xtra…om  det nu är så att så många verkligen vill se Serie A-fotboll framöver så kommer de göra vad de kan för att köpa hem kanalen (som ju blir betydligt billigare än ett Viasat Fotboll-alternativ).

Eller, för den delen, med allsvenskan i fotboll och elitserien i hockey hos Canal+, NHL och allsvenska hockeyn i Viasat Hockeym för att bara nämna något som ligger som evenemang du måste betala specifikt för att få se.

Det är en utveckling som du inte riktigt kan hindra och det har varit exakt likadant i de allra flesta kapitalstarka länder, i en del fall under ganska många år.

Annons

Sen får vi tycka vad vi vill om det…lösningen med ”bara” drygt 500 spänn i kvartalet för allting i SvT räcker inte till svindyra sporträttigheter.

Och hade det varit så att folk på allvar sagt ALDRIG I LIVET ATT JAG SKA BETALA DYRT FÖR ATT SE PREMIER LEAGUE, så hade ju aldrig Viasat fortsatt att satsa hårt på att ro hem rättigheterna.

***

Jag missade trupputtagningen, men jag har upplevt trupputtagningar förut.

Intressant på sitt sätt, men det är inte direkt så att Erik Hamrén (eller någon annan förbundskapten i hela världen) presenterade tio nya namn. När alla är friska…vilket ju alla inte riktigt är, tyvärr…så rör det sig alltid om vem som blir spelare 22 och 23, de som sällan är i närheten att av att få göra en enda minut i mästerskapet.

***

För att få det sagt då, ni som undrat: nej, jag tycker inte att det var rätt att Europa League-finalen lades i TV4Sport Xtra.

Annons

Efter en hel säsong i TV4Sport – kanske med tittare som valt att skaffa just den kanalen bara för att de var lovade Europa League – så var det inte snyggt att plötsligt flytta endast finalmatchen till TV4Sport Xtra, även om det meddelades i februari.

Den åsikten har jag inga problem att stå för, så högt i tak är det såklart på Fyrans sportredaktion.

Jag ser inga som helst positiva effekter av det beslutet, det var som gjort för att reta upp och vilseleda de tittare som troget följt Europa League.

Men jag tar inga beslut i sådana här frågor…jo, det finns alldeles för många som tror att jag, Lundh, Perlskog, Hussfelt eller andra ”profiler” har någonting att säga till om i sådana här kanalfrågor…besluten sker så långt över mitt huvudet att molnen räcker inte till.

Men om det nu fanns någonting positivt med TV4Sport Xtra för tittarna så var det att de fick en fotbollssändning helt utan reklam och det kändes väldigt kul att få göra 15 minuters fotbollssnack i pausen, istället för att hetsa fram 2:30 mellan reklamblock.

Annons

Och hela 40 minuters inför-matchen-snack, också det helt utan reklam.

Det tror jag kommer uppskattas framöver.

***

Jag har ju vara sett resultat via text-TV men man får en känsla av att IFK Göteborg inte haft allt tänkbart flyt under de här inledande omgångarna.

Malmö FF:s 2-2-målet på tilläggstid, läste jag.

Gjort av Alex Nilsson och det ska väl ändå nämnas att Alex är fostrad i BK Olympic.

***

Stekande, stekande hett söderöver.

Vilket är väldigt bra men – i sammanhanget – också lite halvdåligt.

Tids nog lär ni förstå varför.

 

 

Publicerad 2012-05-14 23:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto