Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag har varit (mitt) i Fiendeland

Ekwalls blogg

Jag har befunnit mig i en öken, mellan berg och vatten, bland den ena och den andra i en salig blandning.

Dessutom i Fiendeland.

En dag lovar jag att återkomma i ämnet, en dag blir ni nog varse ändå.

Nu sitter jag på en flygplats i Hamburg och väntar på bättre tider och det Fotbollsmåndag jag ska leda med hjälp av Långe Lundh och Åslund om några timmar.

Hit flögs jag med lågprismaskin, en  Air Berlin knökfylld med tyskar och jag fick uppleva charterapplåden (trots att det ju inte var en charter) igen.

Det var några år sen, vi svenskar har vuxit ifrån sånt.

Och ytterligare ett exempel på att så mycket som alltid betraktats som ”typiskt svenskt” inte är mera svenskt än det är tyskt,

***

Det blev Champions League-final på en besynnerlig sportbar med spanska kommentatorer och en paus bestående av en nyhetssändning.

Annons

Samt en storbild på en vägg där formatet var lite ihoptryckt…lite som i ett lustigt hus…och som gjorde Chelseas försvar ännu tätare och Bayerns försök ännu långsammare och mera tafatta.

All tänkbar credd till Chelsea, ingen kan anklaga dom för att bara haft flyt med sin ultradefensiv.

Det handlar om resultat, inte om rättvisa.

Och det kan förstås handla om att slå 18 hörnor, där alla känns tämligen ofarliga. Eller en enda som är prickfri och nickas i mål. Det är inte tur.

***

Elva insläppta mål på två matcher (mot Häcken och AIK) är inget du skojar bort, vilket Janne Andersson säkert är mycket väl medveten om.

***

Jag fick känslan rätt tidigt tidigt in i matchen att det här var en sån där match som Arjen Robben vill avgöra, när han ska ta ALLA frisparkar, hörnor, inkast, straffar och skjuta mot motståndarens mål, även om han så befinner sig i spelargången.

Annons

***

Vad händer i Örebro SK under EM-uppehållet, tror ni?

***

Tyckte för ett ögonblick…och jag var nästan helt säker…att jag såg Beppe Wolgers komma lunkandes ute i öknen med en sån där solhatt och bärandes på shoppingväska i tyg som gamla tanter har när de köper mjölk på Konsum.

Men det var nog någon annan.

***

Om jag har förstått allting korrekt i de tyska tidningar som jag har läst så kan INGEN förstå hur Schweinsteiger och Co lyckades med att förlora mot Chelsea.

Den tydliga uppfattningen är att det är en PRAKTSKANDAL att Bayern förlorade och krönikörer i olika tidningar hymlar inte direkt om det, tyska krönikörer slätar sällan över.

***

Kalmar FF:s försäsong var tydligen bra.

Sades det.

***

Maestro har alltså flyttat in till Apple Bay.

Snart följs han av annan landslagsback.

Vilken klubb väljer han?

Annons

***

Jag har gjort/producerar just nu fyra stycken dokumentärer/intervjuprogram under ”Exklusivt Ekwall”-formatet med fyra svenska landslagsmän i fotboll, så som jag gjorde med fyra hockeyspelare inför VM.

Första programmet den 4:e juni.

Och snart får ni veta vilka det handlar om.

***

Typiskt tyskt är däremot en helt annan grej.

Som det här med att lägga handdukar vid poolens solstolar före klockan 07 på morgonen.

Där ligger vi i lä.

Publicerad 2012-05-21 18:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto