Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rasmus eller Anders, blir det Hamréns svåraste val?

Ekwalls blogg
En träningsmatch är en träningsmatch är alltid en träningsmatch och du tvingas alltid ta med det i beräkningen, när det går bra såväl som dåligt.
I ett skarpt läge mot ett annat motstånd spelar så mycket annat in, som mästerskapsrutin, dagsform eller tillfälligheter.
Fotbollsmatcher lever sina egna liv.
Därför kan jag tycka att det ibland såg helt fantastiskt lovande ut under långa stunder mot Island, men ibland också oroväckande lojt och passivt.
Det blir som det blir i träningsmatcher som det aldrig blir när det är på riktigt.
Men det är aldrig fel att vinna, aldrig fel att spela ihop, aldrig fel att testa och aldrig fel att få ett flow i lagmaskinen – det får du bara genom att spela matcher.
Annons
Men det här med att ge och få var…jag vet inte, det är svårt.
Det bygger på så mycket annat när det väl smäller i ett mästerskap och det är DÅ vi kommer få svaren som är viktiga. Inte mot Island inför 14000 på Gamla Ullevi.
***
Om ni ser en kille som irrar omkring i Göteborg downtown utan att ha en aning om hur han ska hitta hem igen, det kan mycket väl vara Hallgrimur Jonasson.
Efter den Zlatan-finten kan det inte ha varit kul för Jonasson att fortsätta.
***
Bland mycket som var bra igår: den nya landslagssviden som Mackan Allbäck varit med att ta fram såg dagens ljus och landslagschef Richt såg ut att vara 25 år yngre in den, än när han bar ”Säcken”, förbundets grå tält.
Sviden ät högklassig i snygg smal passform och i ett coolt blått Loro Piana-tyg med en stänk av skimmer och glans.
Skorna till är snygga, även om en stilguru säkert opponerar sig mot att de är bruna och att Sveriges matcher spelas långt efter kl 18 på kvällarna.
Annons
Oavsett vilket är det den snyggaste landslagskostymen någonsin, Allbäck har tagit fram den med hjälp av Cavaliere.
***
Jag och Långe Lundh körde en fin gammal tradition och tog Avalon-cykeln från hotellet bort mot Ullevi för match.
Det är en av flera fördelar med landskamper i Götet, allting ligger runt om hörnet inne i stan.
***
När Attraktiva Bengan väljer Matchens Lirare för Umbro och tar ut två spelare med Blåvitt-anknytning (Hysén och Sigurdson) för att blidka publiken…jag gillar den humorn.
Ingen bryr sig ändå om att de där sponsorpriserna, då kan man lika gärna göra en rolig grej av det.
***
Erik Hamrén tog förbundskaptensjobbet till en ny teknisk nivå när han under dagens presskonferens svarade på Ricky Dahans samtal om Rosenbergs knä och lät sjukgymnasten ge oss storyn SUPER-LIVE.
***
Annons
Jag gillade Emir Bajramis, Chippens och Wernblooms inhopp, framförallt en helt fantastiskt svepande passning från Pontus på 50 meter från kan till kant.
Lär man sig sånt i Ryssland?
***
Chippen kunde halvskämta om det efteråt, men han var INTE nöjd när han upptäckte att hans namn var felstavat på landslagströjan…så mycket kan jag “avslöja”.
Även Chippen kan bli arg.
***
Rosenberg försökte och försökte, men hade lite oflyt med tajmingen hela tiden.
Antingen kom han själv lite snett eller så kom passningarna lite för sent eller lite för tidigt. Annars är han som gjord för just den där nr 9-rollen; hugga på allt, jaga, dyka upp, djupledshota och lite striker när det dimper ned något i straffområdet.
***
Jag är helt med Hamrén när han talar om att motstånd och taktiska dispositioner spelar en stor roll när en elva ska väljas, jag tror inte att det finns en startelva huggen i sten och det tycker jag är positivt.
Annons
Det är en styrka att kunna välja lite fritt bland olika spelartyper och egenskaper.
**
Offensiven känner jag ingen större oro för längre, fråga är hur det bär sig bakåt.
Vi kommer nämligen att möta lag som är betydligt snabbare, smartare och spetsigare än Island och Kroatien (så som kroaterna såg ut i Zagreb senast).
***
***
Stackars Hallgrimur Jonasson, senast han var i Göteborg blev han “utkastad” av Gais för att han, enligt Alexander Axén, inte höll måttet.
***
Tänk att John Guidetti hade spelat fått start igår och förmodligen varit väldigt nära en startplats i öppningsmatchen mot Ukraina.
Skadan – som jag fortfarande tror är mycket mer allvarlig än vi fått veta – har sannerligen förstört rätt mycket för Guidetti.
Annons
***
Mot Serbien lär vi få se Anders Svensson och Martin Olsson i spel.
Det ska bli intressant att se vem som spelar längst fram om både Rosenberg och Elmander är borta på grund av skada. Sannolikt Hysén, om inte Hamrén “tvingas” putta fram Zlatan i brist på annat.
Ser vi till en tänkbar startelva mot Ukraina JUST NU så tror jag det blir svårast i valet mellan Anders Svensson och Rasmus Elm. Jag tror att Erik H vill ha med Toivonen och det får bli på kanten och jag är övertygad om att han inte flyttar på vare sig Sebastian Larsson eller Kim Källström i nuläget…då är det inte mycket kvar att spela om.
Intressant.
***
Hallgrimur är annars ett förnamn som du inte skojar bort hur som helst.
***
Hur längesen är det som Lasse Lagerbäck vann en landskamp som förbundskapten?
***
Vi närmar oss avresa till Kiev, vi gör ju faktiskt det.
Annons
Äntligen.
Publicerad 2012-05-31 15:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto