Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tänk att ABBA fortfarande fungerar. Hos alla.

Ekwalls blogg

Det är som det är med väder, det går i cykler: några kalla vintrar blir milda vintrar, några vita jular blir konstgräsgröna.

Och efter en och annan pissiga sommar så kommer det så heta och soliga att folk kommer ägna timmar åt att gnälla över hur varmt det är.

Men det hjälper inte direkt att tänka så när du (nästan) varje julimorgon vaknar under ett molntäcke målat i blyertsgrått och du svävar inte direkt omkring på Båstads gator och känner dig lycklig när du vandrar i ett sommarregn.

Inte vecka ut, vecka in.

Jag vill ha värme och hetta, jag vill ligga i en solstol nere på beachen i hamnen med min nya tegelsten från Roslund&Hellström, somna en stund i ett sommardås, möjligen ta ett dopp, torka i solvarm handduk och läsa vidare.

Annons

Jag vill inte irritera mig över att jag inte tagit med mig tillräckligt tjocka tröjor eller tillräckligt vattenavvisande jackor.

Det är inte bara blött, det är kallt som fan. Och det är andra sommaren i rad med samma elände.

Självklart väntar värsta värmeböljan nästa år, men det hjälper inte nu.

Inget kan vara så tröstlöst som en sommar som aldrig vill bli sommar.

***

Starkt av Kalmar FF att vinna med 3-1 på bortaplan mot Osijek från Kroatien i Europa League-kvalet, det känns som om KFF fick en lagom dos självförtroende när de tog sig förbi Cliftonville med 4-0 på Guldfågeln.

Nu är Osijek vad det är och den kroatiska ligan är rankad i nivå med allsvenskan, men det var ändå en bortamatch i europaspelet och det är sällan lätt. Det är i alla fall annorlunda.

Kalmar har lärt sig genom åren att spela i Europa.

Annons

Nu väntar Young Boys om inget oförutsett (jag räknar med att Nanne tänger butiken) i returen. Det är svårt nog…och sett till omsättning och sådant är det en skrattmatch…men inte helt jäkla omöjligt.

***

Det enda Elfsborg har besegrat efter EM-uppehållet är ett ängagäng från Malta.

För egentligen är inte en uddamålsförlust i moldaviska Chisinau särskilt illa, det är sådant Elfsborg kan vända ganska lätt på hemmaplan – men hur är det med formen? Självförtroendet? Den fysiska statusen?

***

Mattias Lindström är i särklass roligast bland alla “fotbollsstjärnor” på Twitter.

Den typen av självdistans och humor är alltid befriande.

***

Förra årets sommarplåga fungerar i år igen.

Jag är helt fast i padel och har nu bestämt mig för att spela SM i början på augusti.

Padel? Googla och youtuba?

Annons

Det är ett fantastiskt roligt spel som ALLA kan spela och ha glädje av efter att ha testat i en kvart.

***

Någonstans är jag inte särskilt förvånad över att AIK inte kan köra över ett medelmåttigt isländskt lag som Hafnarfjördur på hemmaplan.

Årets upplaga av AIK känns inte som ett lag vars styrka är att föra matcher.

De vill helst fiska lite bakom, spela lite cyniskt och hugga när tillfälle ges. AIK spelar sällan ut en motståndare så som du bjuds in att spela ut ett isländskt lag på hemmaplan.

Och att ligga och fiska fungerar inte mot det här motståndet, ligga och fiska är nämligen en isländsk specialitet och därför fick Hafnarfjördur med sig 1-1 från Solna.

Möjligen kan AIK trivas bättre i bortaspelet mot sådant motstånd.

***

Gör däremot inte “misstaget” som många gjort i fotbollens sfär: googla inte Young Boys.

Annons

Lägg till “football” eller “swiss league” eller liknande.

Annars kan det bli jobbigt om någon råkar svischa förbi din dator just då.

***

Tänk att ABBA fungerar. Hos alla. Fortfarande.

När Bicky och hans Elite Hotels frikostigt bjöd Båstad på den svenska versionen av Mamma Mia så exploderade till slut centrecourten – för första gången i år – av någon sorts dans-, sång- och glädjefnatt.

Gamla som unga, alla var med.

Men de som är strax under medelålder idag var knappt med när ABBA var som störst och de som är unga var inte ens födda. Ändå fungerar det.

Jag kan ju inte musik och blev kallad tönt i skolan för att jag gillade ABBA och inte Deep Purple och The Nazareth, men den musiken de ABBA skapade måste väl ändå betraktas som genialisk sett till hur den fortfarande lever vidare.

Annons

***

Laddat för fotboll idag när TV-laget genrepar inför sommarens 6-dagarsturné (6-11 augusti, se mer på https://www.facebook.se/tv-laget) med en match i fredens fäste.

Klockan 16:00 är det avspark på Lagavallen i Knäred.

Som förbundskapten har morgonen bestått av att 1) fixa ett par skor i storlek 42 till lagets diva, Kurdernas Maradona (Özz Nujen) samt att via Twitter efterlysa en målvakt av hygglig klass då vi inte helt litar till Patrik Sjöbergs status mellan stolparna. Inte över en hel match.

Erik Hamrén har sällan dom problemen, även om han säkert känner att han ibland vill efterlysa en förstärkning över Twitter.

Publicerad 2012-07-21 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto