Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

IFK Göteborg har säkert något att lära av Västra Karup

Ekwalls blogg

Äntligen!

Sommaren kom slutligen till Båstad, höll i sig en hel dag och i solnedgången bakom hamnen kunde jag, Wilma, 13 år, och en Frisör som heter Hannah sätta oss vid bryggan runt om hörnet, dingla med benen över kav lugnt vatten och käka kvällsmål.

Mitt sommar-Båstad när det är som allra bäst.

Det ska fan inte ta ett helt juli, men hellre en enkel vecka sommar än ingen sommar alls (om vi nu sk se det positivt).

***

Tänk att äpplet aldrig faller så långt, inte ens från en lång man som Ralf.

Pierre Edström blev ju pojk- och juniorlandslagsman och nu debuterade allt Joachim i allsvenskan.

Och tänk att just Jocke och jag spelade i samma lag för Badjävlarna mot Båstad för bara ett par veckor sen…han gjorde ett mål då, jag spelade fram i djupled.

Annons

Rolle eller Kjelle Pettersson eller Plånbok eller vem-det-nu-är som tränar Gais idag får höra av sig om de behöver tips.

***

Jag säger inte någonstans att det vore rätt att sparka Micke Stahre men jag vet inte vilken tränare i ett lag med den satsningen, de resultaten, de kraven och med 5-0-stryk på Strömvallen som hade klarat sig utan att få gå.

Stahre vet ju själv att i grekiska ligan så hade det varit chanslöst.

Men nu är det ju som det är; skulle Håkan Mild som handplockat Stahre och jobbat ihop med sin satsning plötsligt be Stahre att sluta. Utan att själv ta ett ansvar. Hur hade det sett ut?

Jag vet inte vad som har gått snett i IFK Göteborg. Är det tränarens fel? Hyséns fel? Nyförvärvens? Styrelsens? Domarnas? Milds? Regnets? GT:s? Janne Josefsons?

Vi kommer aldrig få ett hundraprocentigt svar.

Annons

Jag har tidigare kritiserat rekryteringarna, mest för att jag tyckte IFK tog in väldigt många spelare som alla vill spela som centrala mittfältare. De hade behövt minst en stor och stark forward, en Ranegie-typ. De hade behövt styrka upp det centrala försvaret.

Och jag tyckte att det var underligt att gå all-in (den enda som kostade övergångspengar, åtaa millar, de andra var Bosman) på Nordin Gerzic som förvisso gjort en helt strålande säsong i Örebro, men just bara EN enda så här långt.

Men det ska ändå inte gå så illa för IFK Göteborg, spelarmaterialet är lite för bra för det.

Därför behöver IFK Göteborg göra någonting för att få ett trendbrott till stånd och jag tror inte att det är så enkelt som att peta John Alvbåge.

Och jag tror inte att en hemvändande Bärkroth helt plötsligt vänder upp och ned på allsvenskan.

Annons

Det kommer att krävas mer än så för att IFK Göteborg ska lyfta från nedflyttningshotat område och Stahre, Mild samt – inte minst – spelarna måste inse det redan nu.

Ingenting går av sig själv. Inte ens i allsvenskan.

***

Tänk att Wanderson skulle leda Gais till en placering strax under de fyra bästa i år. För att sen säljas och rädda klubben.

Vem köper Wanderson idag? Och vad är någon beredd att betala för honom?

***

Jag får en känsla av rätt många i Blåvitt hellre hade tyckt om Gefle så som Pontus Jansson tyckte om Gefle.

Än att få med fem i arslet.

***

TV-laget åkte till Knäred och fick stryk med 6-1.

Motståndarna hade förstärkt med hemmasonen Joel Johansson smm sprang igenom och satte tre mål i första halvlek bakom vår försvarslinje…som inte direkt jagar allsvenska forwards i djupeld…Olle Sarri, Robban prytz, Geert den Ouden och Nicky Karlström.

Annons

Johansson, idag i Häcken, såg stark ut.

Om det berodde på motståndet eller annat är svårdefinierbart.

***

Malmö FF vann borta och är förstås nöjda med att det spöket flög iväg, men laget är fortfarande sårbart utanför Swedbank…3-2 på Gais tyder på det, trots allt.

***

Imorgon börjar OS.

Jag orkar inte läsa en enda förhandsartikel till.

Däremot läser jag gärna Patrik Sjöbergs krönikor i Getingen från London…där får vi sanningar, kan jag lova – och lite mer än “möcke bra”.

***

Inför TV-lagets 6-dagarsturné (sex dagar, sex resor, sex matcher, sex banketter) så ställer bygdens division 4-lag, Västra Karup, snällt upp och låter mig träna med dom under ledning av Sven-Bertil Bergström.

Första träningen igår och det går förstås lite för fort för en 47-åringen och framför allt gäller benskydd på.

Annons

Det är inget gäng som föredrar tiki taka, om vi säger så.

Just i det sammanhanget tror jag att IFK Göteborg har en del att lära av Västra Karup; inga fingrar emellan, inget kommer gratis, sparka på det mesta som rör sig och ge aldrig upp.

Inte direkt min grej, jag är mer för duttandet, men nödvändigt ibland.

Åtminstone i Västra Karup, där kommer du inte långt med vare sig duttande eller gamla meriter.

 

Publicerad 2012-07-24 23:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto