Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ikväll spelar jag SM - hoppas på att inte bli utesluten

På padelbanan med något okonventionell stil. Lite nervöst med tunga namn i publiken (förtsora upp bilden och se vem som har tiden efter oss)…

Ikväll kl 18:00 debuterar jag i SM.

Som så många andra har jag förtrollats av sporten padel (stort i Spanien och i Sydamerika) och tillsammans med dubbelpartnern Mathias Bönnemark (endast dubbelspel i padel) så finns jag med på spelschemat när det 2-5 augsuti ska spelas om det svenska mästerskapet på den ypperliga banan i Båstad hamn.

Det ska bli vansinigt roligt.

Jag har egentligen noll erfarenhet av racketsporter – har spelat en del pingis när jag var yngre, thats it – men padel fungerar egentligen för alla med lite bollkänsla, även om du försts har fördelar om du har spelat badminton, tennis eller squash.

Det är så okomplext att du tror att du är bra efter att ha testat i en kvart.

Nu är det inte så. Jag är inte särskilt bra. Men det går ändå att göra hyggligt jämnt motstånd i padel om du har en gnutta bollkänsla och placeringsförmåga…inte som om du skulle spela som amatör i tennis eller squash.

Jag är med i SM för att jag kunde skicka in en anmälan via mejl.

Det är lite som det var i OS på Pierre de Coubertins tid.

Klockan 18:00 spelar jag och Mathias första matchen, kl 22 är det dags för nästa.

Vi hoppas att vi inte blir uteslutna för att det ser ut som om vi försöker lägga oss, för vi ska försöka göra allt vi kan för att åtminstone ta ett par game här eller där.

***

Så här ser padel ut när riktiga spelare kör…

[youtubeplay id=”Acxxy6xLsLU” size=”medium”]

 

Publicerad 2012-08-02 kl 14:51
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons