POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hamréns nya trupp: intressant att se hur han tänker

Det blev en helgresa till fina Jämtkraft Arena  i Östersund för TV-lagets 13:e match i år.

Och åttonde raka segern (se hjältarna på bilden ovan).

Vi mötte en Östersundskombination och vann med 6-1 den här gången sedan Geert den Ouden gjort tre mål, de övriga av Andreas Andersson, Abgar Barsom och Robert Kronberg.

Den sistnämnde gjorde sin första match på konstgräs i hela sitt liv och kom till matchen i ett par svåra aluminiumdobbar…vi tänkte utnyttja honom enligt devisen “run, Forrest, run” men den gamle häcklöparen dunkade in sitt mål i steget (ribba in!) och hade ett liknande skott i ribban.

***

Min lördagskrönika i Getingen fick god, intressant och väldigt mycket respons.

***

Viktor Elm hade man ju nästan glömt bort.

***

På tisdag presenterar Erik Hamrén truppen till VM-kvalmatcherna mot Färöarna och Tyskland.

Det ska bli intressant.

Han kan inte vara nöjd med vare sig spelet och hur truppen var formerad senast, främst i avsaknad på kantalternativ.

Väljer han, till exempel, att ha Alex Kacaniklic utanför och låter honom vara U21-spelare i kvalmötena med Italien?

Tar han i Tobias Sana, som spelar kontinuerligt i Ajax?

Och hur tänker han nr det gäller spelares form sett till hur mycket speltid de fått. Emir Bajrami har hamnat i ett mycket bra Monaco och har på de senaste två matcherna (detta skrives innan kvällens möte med bottenlaget Ajaccio) får en kvart respektive tio minuter i speltid. Innan dess inte överdrivet mycket mer, delvis skadad, delvis petad.

Behrang Safari har inte ens suttit på bänken i Anderlecht på senare tid, för att ta ytterligare ett exempel. Däremot spelar Martin Olsson nu kontinuerligt i Blackburn.

Och vad känner Hamrén för Ranegie?

Intressant, om inte annat.

***

Gif Sundsvall-AIK kan ha varit den mest underhållande allsvenska match jag sett i år.

Det tror jag inte att den hade blivit om Daniel Gustavsson åkt ut tidigt i första halvlek, vilket han borde ha blivit när han tacklade Robin Sellin i ryggen i friläge för Giffaren.

Domare Lerjéus fick det till “skuldra mot skuldra”, vilket det inte var i närheten av och som Jon Persson klokt påpekade i CMore-studion om “skuldra mot skuldra”: det handlar ju om skuldra-vid-skuldra när man tacklar för att vinna bollen, inte att tackla bort spelare som i ishockey.

AIK visade att det är ett lag som har karaktär nog att ta sig ur tuffa situationer när de vände 2-1-underläge. Dessutom att – som jag påpekat ofta – att de har en bred och stark trupp med ganska många matchvinnartyper. Nu hade Andreas Alm bytt ut fem spelare mot senaste allsvenska matchen, det är ju inget som Elfsborg, Malmö och Häcken gör om de absolut inte tvingas till det.

Sundsvall är ett snyggt spelande allsvenskt lag med lirare som kan göra rätt mycket extraordinärt, som Skulason och som Emil Forsberg.

Jag är väldigt förtjust i Forsberg och hans Hulda Hillgren-tunnel i samband med 2-1-målet var sanslöst snyggt, my cup of tea.

Men Sundsvall är också ett lag som svajar i höstvinden som ett lakan på tork och så snart de har ledning i en match så får man en känsla av att de är livrädda för att tappa den. Då blir det darrigt och nervöst.

Gif Sundsvall är för bra för att trilla ned i Superettan men kan faktiskt göra det, då har de bara sig själva att skylla.

***

Viktor Lundberg kan vara en av allsvenskans mest underskattade spelare.

***

“Bra dömt”, tyckte Andreas Alm när han såg reprisen på Gustavssons tackling i ryggen på en TV-skärm efteråt.

Det beror ju rätt mycket (för att dra till med ett understatement) på hur man helst vill se det.

***

Jag har en känsla av att Helsingborg mycket väl kan ge sig in i kampen om en plats bland de fyra bästa. Inte om platserna högst upp, men möjligen som 3:a eller 4:a.

***

Det där med att Apple nu ser till att folk måste byta ut alla kablar till laddare för att casha in, det är väl en sak. Det kanske vi kan leva med.

Men alla “maskiner” som inköpts för att docka iPhone, exempelvis högtalare och annat…den känns ju inte snygg någonstans.

***

På onsdag är SUPERLIVE tillbaka i ny tappning.

Då sänder vi direkt från Harrys i Norrköping och det vore förstås kul om ni ville dyka upp mellan kl 20-23. Både via “TV-rutan” på den här sajten och i restaurangen.

Läs mer HÄR.

Men först Fotbollskanlen Europa i kväll.

***

Det här är inte Krister Nordins mittbackskompis i TV-laget (även om längd och frisyr påminner något), det här bara en bild som visar att TV-laget gärna tar hand om sina fans. (Och vilka fansen är…)

 

Publicerad 2012-09-30 kl 17:18
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå