Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BILDEXTRA: Färöarna, en vacker dag

Ekwalls blogg

Matchdagen i Torshavn var en – med färöiska mått mätt – vacker höstdag.

Uppehåll nästan hela tiden, ganska svag vind, sisådär nio plusgrader och små aningar mellan molntäcket som möjligen skulle kunna vara en sol.

 

 

Utanför vårt skjul fanns en höjd med kanoner. Här försvarade sig tappra öbor mot turkiska pirater, låter en informationskylt meddela. Under världskrigen var Färöarna dessutom en bas för brittiskt flygvapen.

Jag gillade husen på Färöarna, nätta och kantiga, lite som Monopol-hus. Här Stephanssons Hus som uppenbarligen är en “mannarättindarumid”, vad det nu kan vara?

 

Det är fisken som är det centrala i färöiska samhället. I stort (en omfattande export över hela världen) och i smått. Några firrar på tork, kanske för ett kvällsmål eller två i helgen?

Annons

 

Väldigt många hus kör grästak. Naturgräs, inte konstgräs….

 

Även kyrkorna har något nätt över sig, som om de en gång varit dockhus men vuxit till sig. Den här hittade jag under min dagspromenad i downtown Torshavn.

Om allting annat mest går i grått och mossgrönt så får man sätta färg på annat. Det här lilla kvarteret i hamnen – där det gick att köpa en del färsk firre – inhyste även utmärkta cafet Kaffehusid. Givetvis med bra (och gratis) wifi.

Blött, rått och lite småkallt…foto-Soffan såg till att vara klädd för match.

Själv inledde jag lite mer casual, det var ju faktiskt en vacker dag.

(Men rockajävel och halsduk åkte på strax före avspark)

Publicerad 2012-10-13 00:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto