Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I kväll är det Lund(h) som gäller

Ekwalls blogg

Idag är det Lund(h)s stora dag: SUPERLIVE är på plats i den Långes hemstad och vi sänder direkt från Harrys Sportbar kl 20-23 i i kväll.

Jag är uppväxt i karga kvarter i Malmö, det var inte särskilt mycket Lund över det även om det bara skiljer en resa på en kvart.

De få gånger det fanns läge att åka hit var för att stöka lite på en Karneval vart fjärde år eller när vi lirade handboll och åkte hit med Malmö HP för att få storstryk mot Lugi eller H43 (vi hade lättare för lag som Ankaret från Lomma, Burlöv eller IK Sund från Helsingborg).

Eller såklart till Klostergården för matcher mot Lunds BK, Kluringcupen och möjligen en gång om året för att möta Lino Boriero…egentligen var det Lunds BoIS,  det var dock ett rätt uselt lag men hade Boriero som var fantastisk och kunde på egen hand göra en hel match.

Annons

Annars var Lund för en påg från Lindängen en helt annan värld med tokiga studenter, olåsta cyklar och folk med skägg och plyschbyxor som bodde i kollektiv.

Dessutom var (och är) det ju P1-skånskans Mekka, få talar skånska i Lund ens om de bor eller har bott i stan i hela sitt liv.

Numera har jag bott i Hufvudstaden i snart 20 år och är så avskalad i dialekt och “yrkesspråk” att jag tenderar att ramla in in P1-skånskan själv (inte Kattis Ahlström eller Kristina Kappelin dock) då och då.

Dessutom har jag med skäggig Lundh från Lund att göra nästan varje dag på året sen ett tag tillbaka.

Tiderna förändras

***

Tänk att Micke Lustig var på god väg mot ett andra mirakel på drygt en vecka.

All credd till Lustigs Celtic på Nou Camp…de stred för allt de hade, de visste att de var fullständigt underlägsna på alla håll och kanter (möjligen målvakten Forster undantagen, han är grym!) men de vägrade att ge upp.

Annons

Det fanns någonting fotbollsvackert i det någonstans.

***

Läskiga bilder på blodig Johan Elmander från Istanbul och en jobbig lårskada på de fotproblem han haft.

Vad Johan Elmander behöver just nu är en god rehabilitering och (känns det som) vila för att komma tillbaka stark, frisk och i bra form.

I det hänseendet kanske den här bristningen i låret kom “lägligt”, även om jag förstår att det måste vara väldigt jobbigt.

***

Per Lernström (och Anna Brolin) leder Fotbollsgalan. Självklart.

***

Att ta hit Argentina med Leo Messi är förstås ett genidrag och en god investering i ledet att försöka fylla Friends Arena så ofta som möjligt.

Det gäler dessutom att smida medan järnet är varmt.

När vardagen kommer – och så är det med ALLA nya arenor – kommer det att bli svårare att dra fulla hus på Friends.

Annons

Förresten tycker jag att “Friends” satt sig ganska snabbt i folkmun. Jag har inga som helst problem med det namnet. Tycker det känns mer naturligt än att säga (och hålla reda på) Swedbank någonting eller Myresjöhus eller Färs&Frosta Sparbank Arena, und so weiter.

Friends låter minst krystat.

Och alla arenor kan inte döpas till Gamla Ullevi.

***

TV-laget planerar för säsongen 2013.

Är din förening intresserat av ett event, mejla patrick@ekwall.se för mer info.

***

Kul förstås med seger för Pia Sundhage i debutmatchen inför EM-säsongen.

Och ingen vill såklart vara glädjedödare så här i början (minns Erik Hamréns första år), men det kommer bli tufft att trolla med det som finns även om det är hemmamästerskap och även om det definitivt behövdes någonting nytt på posten (för ett tag sen).

Annons

Dessutom, i ärlighetens namn: var Schweiz verkligen en realistisk värdemätare för någonting överhuvudtaget som kan?

***

Jag ska inte påstå att jag är beredd att ge Hegerfors rätt efter det där lite förvirrade utspelet om att “cyklister byter ut organ” i Nyhetsmorgon.

Men det kan fan inte vara långtifrån.

Nu när heder, ära och titlar med all rätt strippats från Lance Armstrong så står vi där med “alla andra” – de som redan erkänt eller åkt dit och de som envist hävdar att de aldrig har sett ett enda dopingpreparat i hela sitt liv.

Inte ens de mest inbitna cykelfreakarna (och de finns, jag lovar) kan låta bli att tvivla.

Det är nog tyvärr den bistra och trista sanningen, hur fint det än har varit i landskapen runt Tour de France.

***

Pontus Jansson gästar oss under hela SUPERLIVE-kvällen, det går alldeles utmärkt att ställ dina frågor till honom, till mig och Lundh under programmet gång.

Annons

Helst via Twitter (@ekwall, @oloflundh eller @PJansson5) men också via Facebook: Fotbollskanalen Europa-sidan.

Vi snackar fotboll, Champions league, allsvenskan, landslaget, kör en straffspecial och har tävlingar där du bland annat kan vinna biljetter till Sverige-England på Friends Arena (redan utsålt!).

Vi ses från Lund med Lundh.

Och det är inte live. Det är SUPERLIVE.

 

 

 

Publicerad 2012-10-24 12:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto