Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Full fart i TV-fabriken

Ekwalls blogg

Det har varit full fart i TV-fabriken senaste dygnet och jag gillar det: presskonferens med Hamrén och rundvandring på Friends igår förmiddags, eftermiddagsflght till Ängelholm, hyrbil till Sündets Pärla för SUPERLIVE, tre timmar underbart rolig sändning från Harrys Sportbar, i bingen, upp i morse för rekordtidig shopping på Zgander, full fart genom Derome, Horred och andra otäckheter till Borås för inspelning av Ekwall vs Lunde On Tour med elfsborgsk guldhjälte, Clay Regazzoni-trycket i hyrbilsfolka mot Landvetter och 14:35-flyget till Bromma, snabbt iväg till Råsunda och sändningen från AIK-PSV Eindhoven.
Du kunde givetvis skvalpat i ett något lägre tempo, om du hade valt det.
Men det kunde varit värre.
Det kommer alltid att finnas en charm som jag kan uppskatta i att flänga runt och vara “på fältet” med allt vad det innebär: roliga möten, spännande matcher, hotell, snicksnack med Långe Lundh och allting som hamnar däremellan.
***
Celtic!
Du kan parkera en hel Scania Vabis-fabrik framför målet och komma undan med det i max en match…nu har Celtic gjort det två gånger och nästan lyckats bägge gångerna (även om man kan se 2-1-förlusten i Barcelona som en “halv seger” för konceptet, hur konstigt det än låter).
Och när vi ändå är inne på charm i den här världen: det kan vara fantastiskt att se Barca och Messi i sin drömlika fotbollskonst, men det kan också vara en fröjd att se ett lag som Celtic tappert kriga sig till en seger på det här viset.
Det ena behöver aldrig utesluta det andra.
***
När det gäller Erkan Zengin och mitt försök att lansera honom som ett namn att testa i ett A-landslaget…nej. det var inget skämt.
Jag är inte helt säker på att alla har koll på hur Zengins utveckling sett ut på senare tid i Turkiet, inte ens Hamrén.
Om Zengin (22 U21-landskamper, trots allt) sen håller hela vägen ut i ett A- landslag ska jag låta vara osagt för jag har inte sett honom i match in och ut i varenda Eskesihirspor-match…men sett till hur han etabkerat sig och lyckats i Süpr Lig så menar jag att det kan vara läge att testa.
***
Om jag ska skämmas för att jag tyckte att Celtic var ett lag som Helsingborg borde gjort bättre resultat mot?
Nej, inte alls.
För det första ser vi ett annorlunda Celtic i de här matcherna (där de är underdogs), för det andra förlorade Helsingborg hemmamatchen efter usla försvarsinsatser och missade jättechanser.
Och för det tredje så lever alla matcher sina egna liv.
Celtic-Barcelona sitt liv, Helsingborg-Hannover sitt.
Det går aldrig att jämföra.
Det går däremot fortfarande att säga att HIF hade chansen mot Celtic, om inte annat går det ju utmärkt att fråga vad HIF-spelarna tyckte och tänkte, speciellt efter mötet på Olympia: att de kände att det var ett lag de kunde besegra.
***
Tack alla som var en del av SUPERLIVE, lika roligt varenda gång.
***
Det blev Jiloan Hamad och Pontus Jansson i landslagstruppen, lite som jag trodde.
Kände att Oscar Hiljemark kanske borde fått en chans, nu när han sannolikt drar ut i Europa och INTE är tillgänglig för januariturnén.
Annars finns det inte så mycket att säga om Englandstruppen mer än att det inte vimlar av offensiva spelare att tillgå just nu.
Samt att det kommer bli väldigt häftigt med första matchen på Friends Arena.
***
Jag är helt enig med Olsson: resa genom Horred är alltid lika otäckt.

Annons
Publicerad 2012-11-08 16:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto