Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stort av Jonas Olsson

Ekwalls blogg

Den här teckningen prydde Södra Dalarnes Tidning och Falukuriren och är förstås väldigt rolig.

Humor är aldrig fel.

***

Min lördagskrönika i Getingen berör de ett ämne som jag trodde skulle vara känsligt, men som inte gett upphov till samma känslostorm som andra ämnen den här veckan…

Handlar om varför handikappidrottare nu tvingas bedömas på exakt samma villkor som de som tävlar med full funktionsduglighet.

Du läser krönikan HÄR

***

Vi välkomnar förstås Halmstads BK till allsvenskan av det enkla skälet att man tagit sig dit och alla lag som kvalificierar sig till allsvenskt spel är värda en plats.

Annons

Men också för Sivs våfflor i stugan på Örjans Vall, bästa serveringen i elitfotbolls-Sverige.

Det är förstås en smärre bragd av HBK att så snabbt resa sig efter totalfiaskot med den spanska satsningen, den när Malmö FF:s assisterande tränare (Pep Clotet Ruiz) skulle gör hallänningarna till La Liga, vilket bland mycket förvirrat innebar att han tog in en fladdrig spanjor i målet istället för Karl-Johan Johnsson.

Att vända på den steken i ett pressat läge, inte minst ekonomiskt, är imponerande.

Se hur det gick för Trelleborgs FF, det är en uppenbar risk att en förening bara rasar direkt efter ett ras och TFF klarade sig bättre i allsvenskan 2012 än HBK.

***

Giffarna?

Vad hände?

Jag såg laget flera gånger under säsongen och tyckte att de var riktigt bra.

Lite oflyt ibland, kanske – men ändå tillärckligt mycket slagstyrka för att klara sig kvar i allsvenskan.

Annons

Till slut föll de på ett försvarsspel som rasade samman bit för bit, dag för dag, vecka för vecka.

Det kan förstås vara Sören Åkebys fel men rätt många spelare bör se sig själva i spegeln…det kan inte bara vara fel på en tränare när ett lag släpper in sex mål på två matcher i ett kvalmöte med Superettans tredje bästa lag.

***

Karl-Johan Johnsson är absolut en framtida landslagsmålvakt.

***

Det är stort att Jonas Olsson leder ett West Bromwich Albion som gör sådant som vi minns att Laurie Cunningham och Cyrille Regis gjorde i slutet på 70-talet, då WBA var stekhett i högtsa engelska ligan.

Det var starkt av Olsson att ta beslutet att stanna kvar i West Brom när anbuden som fanns inte var de allra mest lukrativa i somras. Spelare vill inget hellre än att se sig om gräs som är grönare runt om hörn. Åtminstone när de närmat sig en ålder av 30 (Jonas är 29 år).

Annons

Nu har tålamodet och klubbkänslan gett honom en nyckelposition i ett lag som jagar en plats i Europa.

***

Andreas Johansson på väg tillbaka till Djurgården och nu börjar Dif få de nyförvärv som de vill ha och inte de som står längre ned på listan?

***

Den svenska fotbollssäsongen kan nu ta semester för ett ögonblick, även om det inte är som det var förr: alla lade ned verksamheten och löptränare ihjäl sig i Pildammsparken.

Och det är som är positivt – oavsett hur det går – är att vi har två lag i Europa League som förlänger säsongen.

Det ska bli oerhört intressant att se vad AIK mäktar göra på Napoli.

I ett normalläge så ska det inte vara något snack, vi vet alla skillnaderna i totalbudget, spelarmaterial och att allsvenska säsongen tagit slut för ett par veckor sen.

Men nu ska Serie A-stjärnorna samla motivation mot ett hungrigt svenskt lag på en ojämn sandplan i ett svinkallt november-Sverige (matchen har avspark kl 21:05!)…vi har sett större lag än så att tappa lust.

Annons

Hur Helsingborg ska klara sig i Europa utan avstängda Peter Larsson/Walid Atta blir en utmaning i sig. Men jag tror fortfarande att HIF har en chans att störa Levante på hemmaplan.

***

På Cyrille Regis tid var det stormoffensiv som gällde.

Lite annorlunda nu.

Men både jag och Jonas O vet ju att det inte bara handlar om underhållning.

***

I kväll fortsätter förstås Fotbollskanalen Europa.

Och på onsdag drar jag och Långe Lundh till Värnamo för SUPERLIVE.

Vi kämpar vidare.

 

Publicerad 2012-11-18 13:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto