POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En bra Björn som inte gått i vinteride

Snö är inte direkt min grej, men långt ute i utaknaterna av Apple Bay, mitt i Blacksmithfield, har snön ändå en positiv effekt.

Den reflekterar en del ljus och har en lite kusligt dämpande effekt på allt ljud: det blir ljusare och tystare.

Men snö är fortfarande kallt och jag alltid svårt att vänja mig vid att jag måste ägna tid åt att bylta på mig varma kläder och skor innan jag ska gå ut.

Jag avskyr att frysa och när jag tittar ut genom mitt fönster och ser snöflingor yra runt med hjälp av stark vind så är inte “nämen, ska jag inte gå ut en stund” det absolut först jag tänker på.

Nu ser jag bara fram emot semester: stekande värme, en solstol, en bok.

Och is endast i ett glas, om det skulle vara så.

***

Min lördagskrönika i Getingen handlar om handbollens nya förbundsakapten Torbjörn Klingvall, eller snarare om vad du kan kräva av någon i en ledande ställning idag?

Skulle någon inom näringslivet, som chefar över yngre människor, komma undan med att “jag har inte så bra koll på de nya kommunikationssystemen?”

Kommunikationssystemen!

Att vi allt mer sällan använder walkie talkie?

I det här fallet rör det Klingvall efter hans märkliga utspel i Serbien, men det skulle förstås kunna vara någon annan.

Du läser lördagskrönikan HÄR.

***

Jag gillar att Björn Eriksson, den gamle polisräven, tar strid för klubbarna.

Polisnotorna kring fotbollsmatcher framstår som allt mer bisarra, vilket förstås även justitieminister Beatrice Ask förmodligen känner, där hon sitter trängd mellan lagar, politiker, polismyndighet, klubbar som drivs som aktiebolag.

Hur man än vill vända och vrida på begreppen – det går alltid att hävda att ett aktiebolag är ett aktiebolag och inte en fobollsklubb – så går det inte att bortse från att notorna är orimliga och tar död på ganska mycket som står i fotbollsklubbars regi.

Och det är ju inte så att klubbar som drivs som ideella föreningar arrangerar sina matcher som om det vore skolklassens loppmarknad. De gör det för att tjäna pengar till sin väldigt dyrbara verksamhet.

Sen är det förstås illa nog att det finns alldeles för många idioter som i fotbollens namn ställer till jävelskap i samband med matcher på gator och torg. Det misshandlas och det hotas och det förstörs och det svinas: folk vågar inte gå på stan, butiker stänger igen, och så vidare. Jag avskyr allt det där mer än det mesta.

Men även om det görs i klubbarnas olika färger så är det inget annat en ren och skär kriminalitet. Det är upp till polis och myndigheter att beivra och bekämpa det.

Klubbarna gör säkert vad de kan, även om det finns de som fortfarande infiltreras på hög nivå av tveksamma krafter med styrandes goda minne, men de kan inte bekämpa grov brottslighet.

Än mindre betala polisen för att den ska göra det.

***

Förr om åren, när jag jobbade mycket i England och GPS inte var särskilt utvecklat, så körde vi också “taxitricket” för att hitta till rätt adress: oftast klubbarnas väl gömda träningscamps.

Men aldrig över 30 mil, det ska erkännas.

Snarare någon kilometer hit eller dit.

Ändå: ville bara påpeka att Balotellis grej inte var någonting nytt…

***

Steffos SPRIT-bibel är nu inhandlad.

Rekommenderas varmt.

Mejla steffo@insult.se för lite mer personlig leverans och signering.

***

Grahn och Löken tillbaka till Mjällby, sägs det.

Då finns det förstås all anledning att följa Mjällby lite extra under 2013.

***

Men snart försvinner förstås snön, den gör ju alltid det till slut, även om det känns som om sommaren är evigheter härifrån.

På tal om sommar så skriver TV4.s fotbollschef så här i sin läsvärda blogg här på fotbollskanalen.se inför dam-EM, 10-28/7 :

“Jag kan redan nu avslöja ett par saker. Dels att de allra flesta av EM:s 25 matcher kommer att sändas i huvudkanalen TV4. Samt att vår starkast lysande stjärna Anna Brolin kommer att vara programledare för EM-sändningarna.”

Men alla dom andra i LAGET då..? Är det inte oförskämt mot dom andra…? Och så vidare i Lex Zlatan-England 4-2.

Själv kommer jag sitta i TV-soffan när det väl är dags och hoppas att det dröjer evigheter till nästa snökaos igen.

 

 

 

 

 

Publicerad 2012-12-15 kl 13:25
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå