Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det är med julklappar som det är med misslyckade passningar

Mitt upplägg var enkelt och (om du hade frågat mig) genialiskt: vänta in julklappshandlandet till dagen innan de flesta får ut sin decemberlön.

Det vill säga idag, torsdag.

Uppenbarligen var jag inte helt ensam med de tankegångarna.

Så när jag väl kastade mig ut i träsket så fick jag bita ihop, förbanna min orutin och snällt ställa mig i köer, snällt ta mig an trängseln.

Men jag utgår från att det är etter värre imorgon, för att inte tala om i helgen.

Bäst är egentligen att stiga in på NK strax efter lunch på julafton, har du en stark agenda så är du klar på ett ögonblick.

***

Om det nu var så att Uefa fick för sig att rigga en lottning så tror jag inte att det bestämt sig för att repetera fusket och dessutom se till så att bilderna från genrepet fanns för publicering.

***

Det slutar alltid med att det är “medias fel”.

Men när SEF:s generalsekreterare, Mats Enqvist, skriver om en “medial fälla” där han vill få de där omskrivna och väldebatterade polisnotorna i Stockholm till “medias fel” då blir det ju inte ens trovärdigt någonstans.

Som om det var “media” som hade skickat notorna, som om det var “medias fel” att polismyndigheten valt att fakturera klubbar som drivs som aktiebolag (i Stockholm)…ja, Enqvist har någonstans fastnat på ordet “fotbollsrelaterat” och hävdar på fullaste allvar i sin krönika för Idrottens Affärer att fotbollen skuldbeläggs – i media.

Jag tycker att Enqvist har många bra poänger i sin text men det är ju helt obegripligt att han väljer att lägga skulden på jävelskap som sker i samband med fotbollsmatcher (tveklöst finns det, hur vi än vänder och vrider på det) samt skulden för att polisen vill ta betalt på media: vad som sägs och skrivs i TV, tidningar, sajter, radio, överallt.

Jag måste säga att det mesta jag har läst i samband med polisnotorna från fotbollsskribenter handlar om att det är orimligt att lägga notan för bevakning av kriminella element på arrangerande klubbar, oavsett om de drivs som AB eller inte – av ganska många skäl.

Det är lite svårt att se var SEF:s generalsekreterare hittar de journalister som högljutt stått på barrikaden och skrikit att polisen gör rätt i det här fallet.

Sen om vi slentrianmässigt har kallat det fotbollsrelaterat våld…ja, det kan vändas och vridas på den benämningen. Men det är våld i samband med fotbollsmatcher. Och det vill vi alla ha bort.

Är det verkligen där vi har problemet i de här frågorna, enligt SEF? Vad vi kallar jävelskapet som vi alla vill bli av med. Eller vad media beskriver det som i samband med att polisen skriver sina fakturor till AIK eller Djurgården?

Så snart “media” beskriver verkligheten annorlunda eller med ett annat ord, ja då har vi inte längre ett problem? Eller polisens krav på betalning för bevakning?

Tror SEF:s generalsekreterare själv på det.

***

Många menar att det är bye, bye England efter Champions League-lottningen.

Men jag är inte helt säker på att Real Madrid avfärdar Man United hur lätt som helst.

***

Det är kul att se Jonas Lundén i hans arbete med att bygga upp ett nytt Gais efter förfallet.

***

Tack för alla tips om hur och var man ska mata fåglar.

Intresset bland mina läsare var större än väntat, det måste jag erkänna.

***

Härligt att se Långe Lundh och Axnér röja runt i fotbolls-Tyskland i Europaguiden.

“En wurstajäve!”

Underbart.

***

På tal om julklappar hörde jag intressant diskussion i Lotta Bromés radioprogram om hur anställda inom vården i Hässleholm var förbannade över taffliga julklappar de fått av sin arbetsgivare.

De tyckte de var värda lite mer och de kan man ju tycka.

Eller att de möjligen ska vara nöjda med att de får något överhuvudtaget eller vad hände med att det är tanken som räknas?

Sen jag blev frilans började jag köpa julklappar till många av de jag jobbat med, oftast de på TV4:s sportredaktion…ibland en halsduk, ibland en keps med mottagarens namn tryckt, någon gång en finare penna eller en piké.

Just kepsen blev föremål för mediavärlden när någon blaska pissade på mig för att jag var högfärdig som gav bort kepsar med mitt företagsnamn, där fick man för att man ville vara lite julsnäll.

Jag slutade med tomteverksamheten förra året…en och annan tackade snällt och var glada (oftast alla scriptor) för det lilla men i övrigt var det nog som i Hässleholm: det hade krävts rätt mycket mer för att alla skulle vara nöjda.

Själv fick jag ibland en CD-skiva av TV4:s sportredaktion till jul, en sån där Absolute Hits.

Säga vad man vill om det, men det är tanken som räknas.

Lite som det ibland är med misslyckade passningar.

 

 

Publicerad 2012-12-20 kl 23:59
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons