Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Holmgren tillbaka till slut: branschen är brutal

Inte ofta jag kör pizza till lunch men om och när det händer så gäller Nockeby Pizzeria.

Där får du så att maten tystar mun.

Pizzorna stora som vardagsrum och eftersom det inte finns tallrikar som räcker till så serveras de direkt på sådana där lunchbrickor i trä.

Jag kör en stark liten rackare som heter Kreta med köttfärs, salami och två ägg…den är storartad, men jag hinner knappt skymta brickan förrän jag känner mig proppus mättus, fullständigt mat- och degbombad, vill helst inte sätta min fot på en pizzeria de närmaste tio åren.

Då har jag inte ens fått i mig en tredjedel.

Ändå känns det lite som att jag inte behöver äta något mer under hela helgen.

***

Nu vet jag inte riktigt om rubriken “Hade förtjänat priset på Idrottsgalan” har täckning någonstans i texten, men min lördagskrönika i Getingen handlar i alla fall om att vara bäst men ändå aldrig riktigt bäst.

Att det ibland krävs mer än så.

Du läser den HÄR.

***

Lasse Granqvist blir mer och mer TV4, förutom det han redan gjort under hockey-VM och på CMore (som ägs av TV4).

Men den stora i nyheten – samma dag –  i branschen var förstås att Niklas Holmgren tas till nåder av Viasatsa och börjar där igen efter ett längre och ofrivilligt uppehåll.

Det är förstås väldigt roligt för Niklas, men det säger också en el om hur tuff och frän den här branschen kan vara. Under tiden som Holmgren fanns ledig så var allsvenska hockeymatcher i Bladets webbsändningar de enda kommentatorsuppdrag han hade. Och då talar vi inte om någon rookie som lekt kommentator, inte om en pensionär som gjort sitt eller en kommenator som betraktats som impopulär eller komplett värdelös. Snarare tvärtom.

Från Premier League och NHL till Troja-Karlskoga på nätet, typ så.

Branschen är brutal.

Jag har ingen aning om varför ingen annan kanal högg Holmgren när han var ledig och jag tror inte vi fått hela sanningen till varför han egentligen fick gå men jag tror att Viasat saknat en kommentatorsprofil.

***

Inget handbolls-VM i Spanien eftersom Sverige klantade bort sig på alla sätt i kvalet mot Montenegro, som nu är en av mästerskapets strykpojkar.

Och ingen januariturné för att man alltid inte kan få som man vill.

Ej heller Afrikanska Mästerskapen i Sydafrika för det har aldrig varit aktuellt (men hade varit coolt, ser fram emot matcherna där).

Däremot 20 minusgrader!

Jag får nöja mig med att det är mycket att se fram emot i TV-soffan framöver.

Och att det är vackert när det gnistrar till, isbrytaren väsnas utanför fönstret och biter i kinderna runt Blacksmithfield:

***

Erik Hamrén valde alltså bort Leo Messi bland världens tre bästa spelare för att han gick lite på resultat och inte tog det så gravallvarligt.

Däremot valde han alltså Ibrahimovic som sin 1:a, som inte vann någonting 2012. Men knappast för att det var ett skämt?

Så här: vi ska verkligen inte göra en stor grej av de här omröstningarna, för det lyckas stjärnorna vara bra på själva (Messi röstade inte på Ronaldo, Ronaldo sa upp kaptenskapet för att få Portugals röst etc, etc) men det är klart att vi ska ta det på allvar?

***

Guiilermo Molins byte, från Anderlecht till Real Betis, måste ändå kännas som upplyftande för den förre MFF-mittfältaren.

Han kommer får det tufft att ta en plats.

Men det hade ju i Anderlecht också, av olika skäl.

Och hellre sitta på en bänk i La Liga än en mot Beerschot eller Kortrijk i Jupiler League.

***

När Mancini säger att det tar två månader till innan John Guidetti är redo för utlåning så får man känsla av hur långt borta Guidetti har varit från fotboll på allra högsta nivå.

Om två månader har det snart gått ett år sen John blev skadad.

Jag är övertygad om att Guidetti var en (en annan var säkert Magnus Eriksson i Gent) av de spelare som Erik Hamrén ville få loss till Thailand, men fick nej (sannolikt av klubbarna) – det hade varit ett perfekt tillfälle att se vilken status han har och se honom i matcher mot lagom motstånd.

***

Under ett annat år när Sverige gått bort sig i handbollskvalet så körde jag Let’s Dance istället.

Nu när jag äntligen fått ordning på TV-spelaren här på bloggen så kan jag förstås bjuda på hur det kunde se ut, här i en samba utförd i röd dräkt som världen inte sett sen Flamingokvintetten på Amiralen i Malmö 1979:

***

Har hockeyns elitserie haft en enda omgång den här säsongen som inte handlat om någon form av bråk?

***

Jag vill att det går bra för Kap Verde (coola tröjor och de har en spelare som heter Platini!) och på Yussuf Saleh i Etiopien.

***

En fråga är väl om de omänskliga kraven som ställs på cyklisterna i Tour de France är vettiga? Om man verkligen kan genomföra tävlingen som en levande maskin utan att dopa sig?

***

En TV-man…numera på Viasatsa, tror jag…går i kretsarna under namnet “Dubbelpizzan”, då han under en kvällsmatsafton på TV4 beställde in två pizzor. Till sig själv.

Inte ens han hade fixat monsterpizzorna på Nockeby Pizzeria.

 

Publicerad 2013-01-19 kl 17:33
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons