Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När hockeyexperten skulle slå tillbaka

Ekwalls blogg

Jag tvingas nu bära ett sånt här handledsskydd och hade jag bara haft en av film-Ronny Svenssons skjortor så hade det sett ut som om jag bowlade i Elitserien.

Nu gör jag inte det, jag gör inte mycket alls med högerhanden just nu: handleden är svårt uppsvullen och smärtan intensiv.

Vi ska absolut inte gå in på vilka svårigheter det medför vid exempelvis specifika besök på toaletten. Eller att försöka få på sig ett säkerhetsbälte.

Däremot har jag hunnit lära mig nyttiga saker, som att hantera iPhone och sms med vänsterhanden, skippa högertummen vid mellanslag på tangentbordet och bara köra lånfingervals, diska med vänstrand. Och så vidare. Vågar knappt tänka på vad jag hade kunnat lära mig om jag vore 18 år, men vi ska inte gå in på det här och nu.

Annons

Vi konstaterar bara att det är som det är.

Att jag närmare mig 50 och kroppen får lämnas in på service allt oftare.

***

Det måste vara tungt för Joel Ekstrand att tvingas lämna återbud till A-landslaget när han nu fått en chans att visa upp sig.

Desto roligare då för Rasmus Bengtsson som är tillbaka i matchen igen efter en väldigt tung period i skuggan efter U21-EM på hemmplan.

***

Min lördagskrönika i Getingen handlade om hockeyns machokultur där man nu menar att man ska få stopp på ojusta tacklingar genom att slå folk med knytnävarna i huvudet.

Det gav förstås en hel del reaktioner och lite överraskande var väldigt många oerhört positiva till texten, jag fick bland annat ett fint mejl från Ankan Parmström.

Någon på Twitter tyckte förstås att slagsmål är sådant man vill se och någon kom dragandes med “vad är det för skillnad på boxning och en hockeyfight under ordande former”?

Annons

Ja, vad svara man på sånt…var börjar man för att förklara?

En ishockeyexpert som Petter Rönnqvist höll inte med mig och utan att plocka fram några som helst motargument så skrev han istället så här på Twitter:

“Nä, Ekwall passar nog bäst med ett vitt leende, moraklockan framskjuten på handleden o en uppknäppt skjorta i fotbollsstudion så guldet syns”

Här ska nämligen ingen komma och ifrågasätta våldsförhärligandet inom hockeyn, för då ska man få veta att man har vita tänder och uppknäppt skjorta (guld använder jag aldrig), den nivån.

Jag hatar att jämföra, men säg om fotbollsspelare tyckt att ett sätt att få stopp på folk som filmar vore att helt enkelt skicka fram någon och slå honom med knytnävar i ansiktet. Och mena det, tycka att det är OK.

Då hade man ju uppenbarligen blivit betraktad som lite dum i huvudet, men i hockeyn värld kan man alltså bli idiotförklarad om man INTE tycker det är en bra idé.

Annons

***

Viktor Noring kunde ju inte harva omkring i division 1.

Sen får vi se hur mycket spel det blir i Celtic, de har trots allt en av öarnas absolut bästa målvakter i Fraser Forster.

***

Hade slagsmål varit en del av någon lagsport så hade det ju varit tillåtet.

***

Man hoppas ju nästan att någon mittfältare ska åka på en förkylning så att Albin Ekdal kan få sin chans.

***

SM i manuskort igår och säkert jätteusla låtar, men oj vad Mello engagerar. Överallt.

***

Fotbollskanalen Europa går ikväll EFTER det att Super Bowl har haft avspark.

Det måste vara någon sorts rekord.

Och inte för Super Bowl då.

Jag som är så gammal och har handledsskydd och allt orkar i alla fall vara uppe så länge.

Fortfarande.

 

 

Publicerad 2013-02-03 13:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto