Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart det är bra med BRA motstånd (oavsett resultat)

Ekwalls blogg

Ett sånt där skydd över hand och handled innebar inte bara att Långe Lundh gick igång på maxfart och tokhånade, det betyder förstås också en ständigt attack med frågan “vad har du gjort med handen”.

Vilket förstås är naturligt.

Mitt problem är att jag inte riktigt vet.

Eller att jag förmodligen vet, men helst inte vill berätta…speciellt inte för svenska landslagsspelare i fotboll som gärna frossar i detlajer som kan betraktas som pikanta.

Men i alla fall:

När handleden var som mest svullen travade jag upp till dr Forssblad på Capio vid Sophiahemmet.

Han konstaterade någon sorts överansträngning och ett latinskt namn som jag redan glömt, undersökningen tog två minuter och sju sekunder.

Och skälet till att det blivit som det hade blivit?

Jag ska inte avslöja allt, men det är alltså en växlingsskada.

Annons

***

Jag tycker att det är fantastiskt roligt, givande och spännande att Sverige spelar träningsmatcher på hemmaplan mot Brasilien, England och Argentina.

Men det är omöjligt att glädja alla, många hade hellre sett att vi hade lirat mot Estland och sånt inför 9.300 trötta åskådare.

För att det hade varit “lättare”.

Eller för att vi ska välja motstånd efter spelstil eller tvärtom.

Ett annat skäl har varit att Sverige riskerar tappa i rankingpoäng inför en eventuell playoff-lottning.

Alltid går det att hitta något som är fel.

Jag har svårt att göra det.

Jag tror att det är väldigt mycket bättre att få hem landslagsspelare som är hyggligt motiverade och spelsugna och det är de inför en match mot England eller Leo Messi, det är de inte inför ett möte med Estland.

Jag tror inte ett ögonblick på att välja motstånd som spelar ungefär som Irland, du bygger inte ett landslag med få matcher på hur motståndarna spelar – särskilt inte när du spelar hemma. Och vi talar om spelare som spelar matcher HELA tiden, de kan anpassa sig om det behövs. Däremot kan det vara farligt att möta lag i träningskamper där du sällan får en chans till ett eget spel…men vi gjorde två mål på Färöarna med 97 procents bollinnehav, vi gjorde fyra på England.

Annons

Och ska vi springa omkring att tänka på de där rankingpoängen så tänker jag hellre på chansen att dra in rätt feta poäng mot bättre motstånd än risken att tappa några.

Sett ur ett större perspektiv tror jag också att det här är bra för svensk fotboll: fylld arena, stor PR-attraktion och alla stjärnor på plats…jag är inte helt säker på att Zlatan hade spelat en minut om det hade varit ester som stått på andra sidan.

Hur jag än vrider på det…Irland är en helt annan match, ett helt annat läge med massor av kvalnerv i en “måste-vinna” och det är om en och en halv månad…jag har svårt att se något fel i att Argentina är på plats, oavsett hur matchen slutar.

Men om du letar tillräckligt länge så hittar du säkert något.

***

Det är oerhört uppenbart att Erik Hamrén saknar kristallklara forwards i den här truppen.

Annons

Med Johan Elmander skadad så stiger alltså Tobias Hysén in från start vid sidan om Zlatan Ibrahimovic mot Argentina på en fullsatt Friends…vem trodde att han skulle göra det när allsvenskan avslutades för några månader sen?

Inte Hysén i alla fall.

***

Argentina är alltid världens mest slutna stormakt i fotboll.

Det enda de bjöd media och fans på inför matchen var alltså en knastertorr presskonferens med sömnig förbundskapten som inte gav mycket mer än sjutton olika frågor om Messi vs Zlatan och några om Argentinas försvarsspel.

Däremot var ett imponerande att höra Carlos Banda som tolk.

Det var inga korta svar han hade att förmedla, men han gjorde det med sting och med stenkoll på namn och fotbollstermer…alldeles för ofta skickas de fram tolker som aldrig sett en fotboll i hela sitt liv.

Annons

Bra, Banda!

***

Det är ju rätt stor humor någonstans att Bladet lyckas flika in att jag har haft bältros i en nyhetstext som beskriver att Manchester Uniteds Phil Jones nu drabbats av sjukdomen.

Undrar om engelska tidningarna gick på samma vinkel?

***

Intressant är att Lionel Messi alltså flyger till Stockholm med en reguljär kärra.

Förvisso längst fram, men inte med eget chartrat plan till Bromma som andra stora stjärnor.

Zlatan beskrev i sin bok att Pep Guardiola ofta påpekade att “här i Barcelona kommer vi inte till träningen i Ferrari” och jag tror inte att Barcelona flightade spelare på landslagsuppdrag i chartrade kärror.

Inte ens Messi, alltså.

***

Tänk om man hade fått lov att vara TV-recensent.

***

Jag gillar att Jonas Olsson inte bara målar i sina favoritfärger, svart och vitt, när han beskriver det som hänt hans lagkamrat Odemwingie.

Annons

Att det finns agenter, rådgivare och klubbar  som också måste ifrågasättas i den soppan.

Vilket ju är väldigt sant.

***

Det kaos som en ofattbart usel kaffemaskin kan skapa på en redaktion…obeskrivligt.

***

Intressant att Anders Svensson får kliva in från start mot Argentina.

Klart han måste ges chansen – av rent nostalgiska skäl – om vi får en frispark strax utanför straffområdet.

***

Bäst på Twitter just nu: Jonas Olsson vs Pontus Wernbloom, som ett par i ett äktenskap efter 40 år.

***

Jag har verkligen inget emot Estlands fotbollslandslag, det kanske ska poängteras.

Men jag ser hellre Argentina.

***

När vi gjorde vår sedvanliga inför-matchen-intervju med Zlatan så frågade han självklart också om den där förbannade handen.

Jag sa som det var.

Han trodde inte det var sant, men å andra sidan behöver han nog aldrig låna en bil med manuell växellåda när någon av hans kärror strejkar.

Annons

Här ser du förresten hela intervjun.

 

Det drar igång snart:

 

Publicerad 2013-02-05 21:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto