Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Intressant med frisparkarna: Zlatan släppte dom till Beckham

Ekwalls blogg

Det är nya tider när det ena dagen spelas en bandyfinal inomhus på den Nationalarenan för fotboll och nästa är en fotbollsträning utomhus: på en snötäck plan på Söderstadion.

Med hjälp av veteranerna Richt och den ständigt solbrände Skiöld kom vi fram till att måndagens landslagsräning måste ha varit topp 5 på kallaste träningar i modern tid, högst troligt topp 3.

Ja, förmodligen den kallaste av dom alla.

Möjligt att den iskallt vindpinade träningen på Arsenals träningsanläggning inför Nordirland-Sverige kan konkurrera, den var fruktansvärd.

Det fanns en träning inför Danmark-Sverige i Köpenhamn i november 2011 som var överjävligt kall.

Annons

Däremot var träningarna inför snömatchen Moldavien-Sverige 2001 inte så vidrigt kyliga, då kom nämligen snön och svinkylan över Chisinau på natten till matchdagen och var det var också den som gjorde att Lagerbäck/Söderberg ändrade laguppställning och tryckte in Schwarz istället för den redan uttagne Linderoth.

Nu gick det att kämpa sig igenom en kvart ute på Söderstadions betong, sen fick du gå in och hämta både värme och kraft (och möjligen en av de monsterbullar som serverades i ett provisoriskt presssrum).

***

Svenska Cupen-förösket med gruppspel och direktsända matcher i SvT har varit helt OK, men sett till publiktillströmning har det inte varit ett megalyft…och annat var nog inte att vänta i marsvädret.

Däremot har det gett ett större utslag medialt, vanligtvis brukar tidiga omgångar i cupen förpassas till resultatsidorna.

Annons

Det ska bli intressant att se vad kvartsfinalerna ger för utslag.

***

Rubrikernas man!

***

Guld- och diamantsmyckena som Erkan Zengin hade på tänderna skojade du inte bort.

***

Erton Fejzullahu in var ingen överraskning, sett till vad Erik Hamrén hade att bolla med just nu i jakten på en ersättare till Alexander Gerndt.

Med så mycket skador och spelare ur from på den positionen så kunde han gå efter ett begränsat antal namn:

Denni Avdic, föll möjligen på att han är helt oprövad av Hamrén och inte riktigt den spelartyp som förbundskaptenen helst ville ha den här gången.

Rade Prica, som Avdic i kalasform men det skulle ändå att vara att gå efter en spelare som valt att trappa ned något i sin karriär – även om Prica är oerhört underskattad.

Sen fanns inte mycket mer att leka med om du inte ska ner och röja med Viktor Prodell, Mervan Celik, Mikal Ishak och sånt.

Annons

Armenteros skadad, Guidetti skadad eller icke-spelklar eller inte redo eller vill inte eller ingen verkar veta vad, Ranegie ur slag, Elmander skadad, Mackan Berg utan speltid liksom Rosenberg.

Då tog Ertons fina januariturné honom rakt in i VM-truppen.

***

Minns när jag var i Kalmar för något år sen och inte kunde beställa en taxi för de var upptagna med att köra mat.

I Jönköping i förra veckan fick jag åtminstone dela taxi – med en pizza.

***

“Han hade behövt lite kärlek“, sa Hamrén om Martin Olsson när vänsterbacken fick lämna in helt plötsligt med en knäskada.

Det var lite gulligt sagt.

Nu hämtar vi in en kille som fått väldlgt mycket kärlek i Bundesliga på senare tid som helt ordinarie i Mönchengladbachoch som kan behöva en hel del värme när han omhändertas i landslagsgemenskapen igen, Oscar Wendt.

Annons

Just på vänsterbacken känns det hyggligt tryggt, även om Safari inte fått särskilt mycket speltid på senare tid…även Fredrik Stenman är ett alternativ som en av belgiska ligans bättre på den positionen i Club Brügge, Erdin Demir gillar jag också – det finns att ta av om du jämför med hur det ser ut på anfallssidan.

***

Det var förstås oerhört intressant att se hur Zlatan Ibrahimovic helt utan knussel släppte två farliga frisparkar utanför straffområdet till David Beckham.

Vilka andra spelare i världen skulle få den förmånen?

Crisiano Ronaldo förmodligen, möjligen Leo Messi som annars inte är en utpräglad frisparksskytt.

Jag tror inte ens att Pirlo hade känt sig säker som frisparksskytt med Zlatan på planen.

Intressant.

(Och lite underligt kan jag tycka, Zlatan borde ha fått ta åtminstone en av de två mot St Etienne)

Annons

***

När allting tvunget måste vara så hemligt runt John Guidetti så är det inte så underligt att det uppstår rykten och frågetecken.

Vad som är grejen med hemlighetsmakeriet är svårt att förstå.

***

Det ska bli väldigt intressant att se hur Erik Hamrén tänkt sig en startelva inför Irland.

Jag tror Isak, Lustig, Granen, Olsson, Safari, Kim, Sebastian L och Zlatan är givna.

Jag är inte helt säker på att han går all in på Kacaniklic efter hans tid på bänken i Fulham och oglamorösa flytt till Burnley, även om mycket lutar åt det sett till vad Kacaniklic presterat i landslaget. Men jag tror att Hamrén är lite sugen på Jommy Durmaz framfusighet.

Vem spelar sidan om Kim som defensiv mittfältare? Elm? Svensson? Wernbloom?

Och hur löser han anfallsproblematiken?

Jag tycker förvisso att Sverige spelat 4-4-2 på senare tid men Hamrén håller inte helt med.

Annons

Chansar han med Toivonen, som precis är tillbaka efter skada, som 10:a och Zlatan på position 9?

Väljer han kombon Zlatan med pilsnabb Hysén?

Eller Zlatansom 10:a bakom Toivonen, som testats förut.

Eller funderar han på Wernbloom som 10:a och Z längst fram när vi behöver murbräcka mot långt irländskt Trappatoni-försvar?

***

Söderstadion-vädret var lite som i den där cupmatchen mot FC Köln för evigheter sen.

***

Mycket landslag nu med Irland på fredag och iväg till metropolen Zilina i Slovakien på söndag för tisdagens träningsmatch.

Dock en sväng till Borås i morgon för att planera vidare inför Proffsdrömmen som snart går igång.

Och på fredag hinner vi med Stockholms deltävling i SM i Fotbollskunskap på O’Learys Liljeholmen före Sverige-Irland, läs mer HÄR om du är sugen på att dyka upp och tävla.

Annons

***

Schwarz var en snökille (vilket han bevisade med undertryck när han jagade ifatt ett par snöbollskastande snorungar i Newcastle) och brydde sig inte om vädret.

Men det var inte han som myntade “vi är inte här för att känna efter om det varmt, vi är här för att spela fotboll”.

Det var Bosse.

Ingen av dom hade brytt sig så mycket om taket var öppet eller stängt på Friends.

 

 

Publicerad 2013-03-18 22:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto