Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan och mediapacket: så segt, så sömnigt

Ekwalls blogg

Kroppen förfaller, bit för bit: ser sämre, handeld som svullnar upp, hör illa, baksidor som är stela som betonfundament, rygg som ständigt jävlas, nackspärr och självklart krasade det till lite lätt i högervaden under torsdagens inomhusfotboll.

Snart sitter jag i David Hellenius nya “Helt sjukt” och berättar om eländet.

Men just nu känns det inte som något man gärna skämtar om.

***

Det har varit något oroväckande slött och segt med hela den här landslagsveckan.

Dan före match var, tyvärr, inget undantag.

Zlatan kom till presskonferens och körde mest plattityder om att det är kul at göra mål och mindre kul att släppa in, han kändes lite trött och smått uttråkad och jag kan inte påstå att vi i mediapacket upplevdes så förbannat mycket sexigare.

En och annan fråga om Tobias Hysén eller Toivonen, någon från irländare om Trapattoni och en från en man som gjorde misstaget och sa att han var från fransk media och blev så bestämt avspisad på sin fråga att det åtminstone kom en isande kall vind svepande över lokalen för ett ögonblick…sen fick det inte plats för så många fler frågor.

Annons

Det är en sanslöst viktig VM-kvamatch mot ett motstånd som kommer vara redo att döda för ett glas vatten och ändå känns det såsigt, segt och inte mer spännande än om huruvida Tobias Hysén ska spela från start istället för en matchotränad Ola Toivonen.

Och om att det är kallt ute. Eller ett jävla tak.

Det har inte slagit gnistor om vare sig mediarapporteringen, nyhetsläget eller om spelarna.

Förmodligen för att det är vad det är…en ganska “given” startelva, en ganska konfliktfri resa fram och en lång dags färd mot avspark.

Men jag är inte orolig…det är kl 20:30 på fredagkvällen det gäller att vara på hugget inför 50.000 åskådare och inte i en mixad zon och de förväntade frågorna.

För då smäller get, jag lovar.

***

Giovanni Trapattonis presskonferens var också en föreställning.

Annons

Om inte sömnig, så fullständigt flummig.

Trapattoni hankade sig fram på Mancini-engelska, ibland med hjälp av en kvinnlig tolk som fyllde i lite ord här och där, och svarade lite som Tommy Söderberg kunde göra ibland; typ, om en häst på Solvalla om han ville beskriva en överlappning.

All respekt till den gode “Trap”, han är en bra man och en av fotbollens stora managers/tränare, men jag har fortfarande ingen riktig aning om vad han egentligen ville säga.

Möjligt att tolken hade det.

Men hon fick mest tiga still.

***

Isak – Lustig, Granen, Olssno, Safari – Elm, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic – Hysén…allting annat än den startelvan skulle vara en överraskning.

***

Du inser att det inte bjudits på något fyrverkeri inför matchen när kvällisarna toppar sina nätsidor med att någon norrbagge inte vill komma till Sverige och åka skidor.

Annons

***

Det måste ha varit topp 3 segaste presskonferenserna med Zlatan som jag har varit på…även om den inför Nordirland borta ärsvårslagen.

***

Nio av elva startspelare i Irland spelar i Premier League, bara Robbie Keane (LA Galaxy, MLS) och Robbie Brady (Hull, Championship) håller till på annat håll.

Det är inte de allra svåraste av namn i Premier League, men det är ändå spelare som vecka ut och vecka in ställs mot väldigt bra motstånd inför stor publik.

Och 2-0 på Polen i senaste träningsmatchen är ett väldigt bra resultat.

***

Jag hoppas väldigt mycket på Rasmus Elm i den här matchen.

Det känns som om 2013 kan bli hans stora år och den där frisparkskanonen mot Argentina sitter fortfarande på näthinnan.

Gör Zlatan “en Beckham” och släpper något farligt frisparksläge till Rasmus?

***

Annons

Vad Uefa-delegaterna och domaren bör känna till är att varenda åskådare ska ägna evigheter i kylan för att ta sig från arenan efter matchen.

Låt dom få sitta i värmen under ett tak fram till dess.

***

Idag hade Lundh inga kommentater till varför han bara svarat med inga kommentarer.

***

Både Tomas Brolin och Jocke Björklund på plats på Friends i samband med den svenska träningen idag.

Det gav fina 94-vibbar.

***

Jag ser väldigt mycket fram emot matchen i alla fall. Och hoppas på bra stämning, räknar med att tillresta irländare kommer att hjälpa till med det.

***

Och så har jag lite ont i en axel också.

Känner av smärtor i vänstra fotleden.

Så otroligt slut som artist.

Men det gäller ändå att aldrig ge upp och i det sammanhanget är jag lite irländare, så heter jag Patrick dessutom.

 

 

 

Publicerad 2013-03-21 23:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto