Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Frågan om Messi behöver inget svar

Ekwalls blogg

Precis som förra året blir det fyra “Exklusivt Ekwall” inför hockey-VM så idag fick det bli en tidig sväng till Götet och ännu ett väldigt trevligt och givande möte med en svensk Tre Kronor-profil: Joel Lundqvist.

Så genuint genomhygglig, ödmjuk och klok.

Det värmer alltid att få stråla samman med framgångsrika idrottsmän som fortfarande är down to earth, utan tlllstymmelse till divalter eller von oben-attityd.

Och rätt ofta får man den bilden av de man träffar i den här typen av program, med lite större möjligheter och tid att skapa en bild och en uppfattning.

Säga vad du vill om käppakrig, men alla de stora – Foppa, Sudden, Henke Lundqvist, Zäta och många därtill – är sannerligen fantastiska ambassadörer för den grupp av människor som gärna vill kalla stjärnor.

***

Paris Saint Germain hade Barcelona i gungning.

Annons

Minst sagt.

Och hade det inte varit för Leo Messi så tror jag att Zlatan och Co hade fixat det.

Nu räckte det med 30 minuter för att Messi skulle lösa upp lite knutar med den speed, skicklighet och fantasi som Barca saknade så länge han satt på bänken och det katalanska hemmalaget spelade handbollsfotboll utan vare sig avslut, inspel eller gurkburk.

PSG var taktiskt klasser bättre än i första mötet och det måste vara otroligt bittert för parisarna och självklart för Ibrahimovic…jag undrar vad han känner de gånger han tänker Barcelona.

***

Bayern München, vem klarar att stoppa dom.

***

Typiskt att man tog en fotbollsfri dag när Champions League-kvällen kändes lite mager och så missade man Dortmund-Malaga-dramat.

***

Vad vore Barcelona utan Messi?

Ja, vem vet.

Men det är ju som det är, spelare tillhör lag och finns inte DEN stjärnan i ett lag så finns det kanske någon annan.

Annons

Vad vore PSG utan Zlatan?

Vad vore Real utan Ronaldo?

Vad vore Elfsborg utan Anders Svensson?

Vad vore Liverpool utan Gerrard?

Det går inte att svara på och det finns sällan en poäng att ställa frågan. Det finns lag, det finns spelare – och de är där de är.

Hur lagen är UTAN den och den är egentligen ointressant och saknar svar.

***

Nu har han kommenterat. Internt.

***

Det är förstås glädjande att “alla” vill att idioterna ska kastas ut från våra fotbollsarenor men vi har hört det förut och de kommer alltid att komma tillbaka för det kommer alltid finnas idioter.

Nu är det förstås omöjligt att veta vad som sagts eller inte sagts bakom stängda dörrar när beslutet att bryta Djurgården-Mjällby togs men om det “bara” var kastandet – och det var väldigt mycket som kastades, väldigt många som kastade, det är tydligt – som låg till grund så tycker jag nog att det är fel att bryta.

Annons

Det är att ge idioterna mer makt än de är värda.

I sådana här fall: spela vidare efter en stund och skulle det kastas minsta lilla en enda gång efter det…bryt, för då vet vi att det inte går att lösa problemet med människor som känner för att kasta saker på andra oförberedda människor i just den matchen. Då finns det ingen anledning för funktionärer (nu var en 11-12-åring väldigt nära att bli träffad av fylls flaska, se bilderna).

Vi får heller int glömma att det kastas hela tiden, ständigt och jämnt, vilket flera spelare påtalat för mig under dagen: oftast mynt som kan ta rätt illa och som är omöjligt att se med blotta ögat.

Det får inte vara så att en “träff” är det som räknas, det borde vara nolltolerans på att kasta något överhuvudtaget och gör man det så ska packet ut.

Men allting är alltid mycket lättare än man tror.

Annons

Det kommer alltid att finnas idioter som vill göra idiotiska saker och det kommer alltid finnas de som dagen efter kommer att säga att det alltid är någon annans fel.

Det är som ett hack i en gammal vinylskiva, år efter år efter år.

***

Det var så himla kul med Proffsdrömmen att jag ser fram emot uttagningarna i Stockholm (på fredag, Stora Mossens IP från kl 09) och Sundsvall (på söndag, Selångers IP från kl 09).

Vilka guldkorn hittar vi nu?

Kom gärna ned och titta om du har tid och möjlighet.

***

Jag hoppas att vi slipper långbänk att beslut kan tas omgående och för fotbollens skulle så hoppas jag att matchen – och alla matcher – alltid avgörs på plan.

Därför: omspel från den minut matchen bröts och resultatet 0-1.

***

Jag körde kolsvart fet juggemerca inhyrd av Sixt med tonade rutor (och blev stoppad förstås, för alkokontroll).

Annons

Joel Lundqvist en vit Volvo kombi.

Någonstans vill man ju ändå markera att man i grunden är en man av fotbollen.

 

Publicerad 2013-04-11 00:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto