Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Om att alltid pissa i motvind, oavsett hur det blåser

Ekwalls blogg
Aldrig har väntan och längtan efter en sol som värmer i lä varit så evinnerlig.
Det är en bit in i april och jag brottas med en trädgård som fortfarande ligger vit, med nätter som är isande kalla och med små utbrott mot TV-meterologernas väderkartor som bara fortsätter att visa sådana där små stjärnor över Sverige som betyder snö.
Det är inte OK.
Jag är inte gjord för vintrar som sträcker sig en bra bit in i april.
Därför kom det förstås som en glädjechock när jag igår kunde stå i kostym och skjorta och jobba utomhus. I Sundsvall.
På Selångers IP hade de jobbat hårt för att skotta undan snön på en liten konstgräsplan för den sista uttagningen till Proffsdrömmen och himlen var i det klaraste av blått när vi stod mellan snövallarna och värmde oss av – våren.
Annons
***
Ser du till den startelva som Malmö FF presenterade mot Kalmar FF så tror jag att MFF känner sig väldigt nöjda med sju poäng på tre matcher. Och serieledning.
Ingen Johan Dahlin, ingen Pontus Jansson, ingen Ivo Pekalski i form (det var förvisso ett tag sen), ingen Tokelo Rantie (som började på bänken efter skadeproblem).
Ändå andra raka trepoängaren och väldigt mycket självförtroende rätt in i hela truppen.
***
Tänk att Andreas Haddad fortfarande gör mål i allsvenskan efter allt som har varit genom åren.
Beundransvärt.
***
Givetvis går det aldrig att finna hundraprocentig rättvisa i ett beslut som berör hur man ska behandla avbrutna fotbollsmatcher, men att de ska slutföras och spelas klart för avgörande på planen är väl så nära det går att komma.
I övrigt känner jag att…
…det var ett stort steg framåt att beslutet kom snabbt och att vi slapp långbänken.
Annons
 …beslutet uppenbarligen är en väldigt tydlig markering om att domare Tobias Mattsson tog ett förhastat beslut att inte vilja återuppta matchen…det finns ganska många komponenter som tyder på att så borde ha skett och det här beslutet känns lite som en örfil gentemot de som låg bakom beslutet.
…det spelar aldrig någon roll hur disciiplinnnämnden “dömer” i ett sådant här ärende, för de kommer ändå att pissa i motvind – hur det än blåser. Avgörs matchen och poängen vi ett skrivbord tycker någon det är fel på det. Blir böterna för höga tycker många att klubbarna drabbas för hårt för att individer ställer till problem som är svåra att förhindra. Blir det omspel eller match som återupptas, då tycker lagen som har en fördel av resultat i matchen när den bröts att det är helt fel. Och blir böterna lite lägre, jag då känner många att klubbarna kommer för billigt undan.
Annons
…klubbarna – och då menar jag ALLA – alltid är sig själva närmast. De kan tala hur varmt de vill om att matcher helst bör avgöras på planen men när de står i skottgluggen själva, ja då kan de bränna eld på en hel stad för att så varmt som möjligt få vurma för att det bästa är att deras lag vinner matchen via ett skrivbordsbeslut. Och det blir aldrig trovärdigt.
…det är förstås en smärre skandal, trots allt, om Mjällby inte kompenseras för de kostnader de får i samband med en ny resa till Stockholm. Det får aldrig bli så att den stora ekonomiska förloraren blir Mjällby, vilket jag utgår från att man inser hos förbundet och löser den frågan.
…man aldrig har en aning om vem som egentligen tjänar på att en sådan här match avbryts för att återupptas en annan dag. Är det lättare att behålla en 1-0-ledning och kanske utöka den med nya krafter eller tvärtom? Och så vidare, och så vidare, ingen vet.
Annons
…det inte är samma sak, men ändå tänkbart: om en match bryts på grund av uselt väder (vilket har hänt) så kan vi stå inför samma typ av läge – det blir inte rättvist och förutsättningarna blir annorlunda för spelare (i bägge lagen) kan ha blivit skadade, i form, ur form, blir sjuka, bli friska. Med mera, med mera. Men det är ju inte så att matcher som bryts på grund av regn, till exempel, överhuvudtaget blir föremål för en diskussion om ett resultat ska avgöras vid skrivbord (även om jag alltså inser att det är lite same same but different).
***
AIK kommer ha det jobbigt mot lag som inte är lika intresserade av bollinnehav och att föra spelet: ja, ni vet var ni har läst det förut.
Nu får vi en känsla av att det offensiva hoppet ställs till en fortsatt skadebenägen Henok Goitom.
***
Annons
Thomas Ravelli är överjävlig i Quizkampen, men nu har jag en seger mot honom och funderar på att lägga ned min korta karriär i den frågesporten.
***
Djurgården har andra problem än människor som inte kan låta bli att kasta saker på folk.
Även om man alltid ska skilja på äpplen och päron.
***
Det kändes bra att få en natt på Hotel Knaust igen, det var ett tag sen.
Ett klasshotell i Sundsvall.
***
Proffsdrömmen känns fantastiskt bra. På alla sätt.
Fyra uttagningar har vi haft nu och de har överträffat alla våra förväntningar.
***
Sundsvall igår, full fart till studion i Stockholm på kvällen, Örebro idag, Göteborg i morgon och Düsseldorf i övermorgon.
Nu är det full fart i TV-fabriken.
Publicerad 2013-04-15 11:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto