Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vi har alla olika problem att brottas med

Ekwalls blogg

Ibland fastnar jag för frågeställningar som egentligen kan tes helt onödiga och ut i det blå, men som ändå kan kräva sina svar.

En är definitivt det här med att du inte kan betala räkningar eller föra över pengar via din bank över nätet, bara för att det är helgdag…som om någon tvunget måste öppna en dörr, när du änå sitter över cyberrymden och allting bara är siffror på en skärm…men det har jag skrivit om förut.

En annan sak är det här med lösenord, de idiotiskt komplicerade.

Inte de som är personliga, för då kan det ju vara en poäng med ett lösen som ingen annan kan klura ut.

Men sådan som ger dig access till helt ofarliga ting, så som ett trådlöst nätverk.

Du köper en kupong likt en trisslott, exempelvis till Telias homerun, du får fram:

Annons

Användarnamn: Hjf%XveGF46/

Lösenord: ^N€dp=G_;Kg@

Hur många gånger har jag inte suttit på en pressläktare eller på en flygplats och brottats med att få ihop alla dessa hieroglyfer i rätt ordning, med caps lock eller inte och hoppats på att hitta vissa av dom överhuvudtaget på tangentbordet.

Vad är grejen?!

Jag ska ha lite wifi.

Inte tillgång till statshemligheter.

Vilken hacker skulle ens komma på tanken att sitta i evigheter för att lura ut användarnamn/lösenord till en trådlös anslutning som gäller i 120 minuter.

Vem är det som gör dessa omöjliga lösenordskombinationer?

Vad är denna människa rädd för att någon superduperhacker ska dyrka upp? Ett kassavalv? En kärnvapenavfyring? Ett fängelselarm?

Varför skulle det inte kunna räcka med ett användarnamn som Majs18 ett lösenord som är Nisse12, typ så…och om nu någon finurlig lite rackare skulle komma fram till det eller bara dra iväg en vild chansning som måste vara en på väldigt många miljoners miljoner: ja, då får det väl vara så…någon lurade till sig en timmes gratis nät, grattis, grattis.

Annons

Som sagt: Träd fram, människa – förklara dig.

Och avgå!

***

Våren mötte jag i Sundsvall.

Sommaren i – Düsseldorf.

När jag landade här framåt eftermiddagen bjöds jag på 19-20 grader och en värme som hade varit godkänd en junidag hemma.

***

På plats i Tyskland hann jag se stora delar av AIK-Malmö FF via Csports och det är klart att det inte var offside vid det där målet, helt felaktigt avvinkat av linjemannen.

Men det är också uppenbart att AIK – sett till det spel som presterats i den allsvenska inledningen och faktiskt under hösten 2012 – har större problem än ett felaktigt bortdömt mål.

Det blir lite för lätt att dölja sig bakom den domarmissen.

Nu mötte AIK ett väldigt decimerat Malmö FF – på slutet körde MFF nästan ett halvt reservlag – och hade ett kraftigt övertag, men det borde finnas anledning att kräva ännu mer inför 20.000 på Friends.

Annons

Tillräckligt bra spel för att vinna matchen, tycker en del AIK-fans. Då är kraven inte särskilt höga längre. De mötte ett försvagat Malmö på hemmaplan och trots spelövertag blev det till tre heta målchanser, jag vet inte om det är tillräckligt godkänt.

Och räknar vi in det där målet, som alltså skulle varit mål, så hade det ju ändå blivit 1-1 och AIK hade ändå bara gjort ett mål på tre matcher. Hur man än vänder och vrider på det så är det fortfarande så att fotboll går ut på att vinna och att göra mål och det har AIK problem med.

***

Brottning har varit ett kärt samtalsämne i dessa dagar och det senaste är alltså IFK Göteborg spelar “brottarfotboll”.

Vilket kanske inte är vad denna underhållningsbransch vill ha alla gånger och därför är det tillåtet att ha åsikter om det, men det är ju inget som är förbjudet.

Annons

Jag tror att Blåvitts fans, spelare, Stahre och Mild hellre brottar sig fram till poäng än lattjar sig fram till nya förluster.

Och nu när brottningen är på väg att kastas (sorry) ut ur OS-cirkusen så behöver sporten all tänkbar uppmärksamhet, kanske kan det tillochmed utvecklas till en ny gren och då tror jag att Sverige ändå haft goda chanser till en medalj.

***

Vid den här tidpunkten förra året hade Elfsborg vunnit tre raka matcher.

***

Det är förstås imponerande av Malmö FF att stå med den poängskörden med tanke på hur mycket skador de haft på tongivande spelare.

***

Östers IF, där har vi annars en rätt skön skräll så här långt i allsvenskan.

2-0 på Häcken gör du inte hur som helst.

***

Man får förstås gärna tycka exakt vad man vill om eldandet av bengaler, men nu är det förbjudet på svensk fotboll liksom det är i de allra flesta ligorna i Europa.

Annons

Det är som det är med det och det bästa vore givetvis om det gick att nå en lösning med säkerhetsövervakat bengaleldande, om det är möjligt.

Men nu är det inte tillåtet och det är feta böter som gäller för klubbarna som gäller, vilket alla är medvetna om – så när fans protesterar mot förbudet genom att elda på, då innebär det bara att den klubb de nu älskar drabbas av tunga böter som knappast gör vare sig föreningen eller laget särskilt mycket bättre.

Hur supportrar kan känna att det är rätt väg att gå, det övergår åtminstone mitt förstånd.

***

Jag hann även se andra halvlek av tyska cupsemin mellan Stuttgart och Freiburg, som vanligt inför härlig stämning och fullsmockade läktare, via tysk TV.

Stort också att se Jogi Löw som en självklar gäst och vass tyckare, utan att oroa sig ett dugg för vad andra tycker om hans åsikter, i den tyska studion.

Annons

Möjligt att det är lite tyskt.

Men man får alltid en känsla av att Tysklands förbundskapten ständigt vill vara en del av landets fotbollsdebatt. För att han på riktigt uppskattar det.

***

“Vi blev rånade”, tyckte Alm och det är förstås sant att det de drabbades av ett felaktigt domslut.

Man reagerar förstås annorlunda när det drabbar det lag man företräder, konstigt vore det annars.

Vi minns annars AIK-tränarens reaktion efter den där grova frilägesutvisningsmissen i Sundsvall i höstas, som drabbade Giffarna rätt hårt.

Då tyckte Sören Åkeby, GIF-tränaren, att det var “ett rån” samtidigt som Alm kände att det var “bra dömt”.

***

Mitt “benutzername” på hotellet i Krefeld denna kväll: 17523878.

Med lösenord: 94bN685i

Den hacker som hade lyckats spåra det hade fått 24 timmars bladigt nät på ett Mercure-hotell.

Annons

***

Jag håller med Tomas Bodström när han påpekar att det inte är ett allvarligt brott att kasta ett päron på någon annan.

I sig är det ju inte det.

Men att kasta ett päron, eller någonting överhuvudtaget, på en spelare, domare eller funktionär under en allsvensk fotbollsmatch innebär en uppenbar risk – vilket alla vet vi det här laget –  att matchen bryts och tusentals människor blir blåsta på det man betalt för.

Och det är ett relativt grovt brott, om du frågar mig.

Det är det brottet du ska ställas inför, inte vilken fysisk skada ett kastat päron kan innebära.

***

En annan dag finns det anledning att ifrågasätta sjukligt långa OCR-nummer.

Eller varför någon jävel tror att vi vill ha en bit paprika som piffig grönsak i alla former av smörgåsar som går att köpa?

En annan dag.

Ett i-landsproblem åt gången.

Annons
Publicerad 2013-04-17 23:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto