Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En vacker bild av svensk fotboll (Swedbank och Hysén)

En gammal fin tradition är tillbaka: tittarnas ras mot att ishockey-VM sänds i en reklamfinansierad TV-kanal.

Eller (om du så vill) Bladets sedvanliga kampanj.

Det är nu en 24 år gammal tradition, för det var tjugofyra år sen som Stenbeck köpte över ishockeyns VM till TV3 och sen dess har mästerskapet inte visats i någon av våra två statliga TV-kanaler.

Att det ändå finns människor som känner att reklam och powerbreaks i samband med VM-matcher i ishockey kommer som en obehaglig överraskning är en historia för sig, den får vi kanske låta en behörig psykolog utreda.

Jag kan förstå att alla alltid vill se sport i TV-kanal som inte måste bryta för reklam, men det är som det är med det och ingenting nytt….det är varken mer eller mindre reklam nu än tidigare, åtminstone inte i Fyran som styrs av rätt hårda rekalmregler.

Och jag kan förstå om folk irriteras av reklamavbrott för att man hellre vill se ännu mer studio med Wikegård.

Men så har det alltså varit i 24 år.

Dock slås jag mest av den dynggrävar-journalistik som Bladet alltid sänker sig till när de ska behandla ämnet och igår slogs alla rekord.

Ingressen ser ni här ovan.

Tittarna rasade tydligen. För 24:e året i rad.

Och som grund för detta använde Bladet “Lars M i Sportbladets liverapportering”.

Lars M citerades med det begåvade citatet “trist att TV4 förstör TV-tittandet med all reklam”.

Lars M, alltså. Han från Sportbladets liverapportering. En anonym lirare som dragit iväg ett par ord om sin ilska i någon sorts chattfunktion.

Och där har vi ett helt tittarras och främst en flirt med alla som gärna vräker ur sig lite spyor i kommentatorsfältet, lika säkert som att skriva att SJ:s tåg är sena eller maten är dyr på Arlanda.

Det är så lågt, så sjukt lågt.

***

Bilden av spelare och publik på Swedbank Stadion som stannade i den 27:e minuten för att hylla Ivan Turina var en av de allra vackraste bilderna jag sett av svensk fotboll någonsin.

***

Min lördagskrönika i Getingen: om tre superstjärnor som ställer upp för sin sport – för kärlekens skull.

Klicka HÄR för att läsa den.

***

I förra veckan krönikerade om den godhet som Tobias Hysén besitter och igår fick vi ytterligare ett bevis på det när han själv skrev så här gripande om Ivan Turina.

Det är de finaste raderna som en svensk spelare någonsin författat om en motståndare.

***

Det som är fascinerande är att många av de som gärna gnäller på hockey-VM-reklamen och vill att det ska vara som det var förut, de var inte ens födda för 24 år sen.

***

Alla hånade fjortisarna som skrek och köade för Justin Bieber.

Men medelålders som går på sin 323:e konsert med Bruce Springsteen och kallar honom på riktigt för “The Boss” är förstås inte alls lika hysteriskt.

Eller?

***

Efter att ha sett den svåra tidtagningskalabaliken i samband med den dramatiska avslutningen på Lugi-Drott så känns det som om det är dags att återigen påpeka att det där med sekreteriat mellan bänkarna där “delegater” i kavaj ska vara med och göra regelbedömningar, oftast petimeterpåpekande om hur många centimeter någon sitter fel på en stol, är stenåldern.

Ett ekreteriat ska hålla reda på tid. Punkt slut.

Sätt tidtagare mellan bänkarna. Inför en tredjedomare som sköter regelfrågor vid sdian av planen. Och kavajerna på läktaren. Ungefär så.

***

Jag tror också att Zlatan Ibrahimovic är beredd att sänka sin lön för att lämna Paris SG.

***

Min bestämda uppfattning är att Djurgården-Mjällby ska avgöras på planen, att matchen återupptas vid ställningen 0-1 och att förbundet ser till så att Mjällby inte går med ekonomisk förlust i samband med en ny resa till Stockholm.

Alla andra försök från olika håll – om en segermed 3-0 till Mjällby eller omspel från 0-0 – är bara pappersexercis och hårklyverier av regelverk som bara görs för att man är sig själv närmast och där man struntar fullständigt i vad som är bäst för fotbollen.

Det vanliga, alltså.

Allt snack om att fotboll ska avgöras på plan, så som alla klubbar gärna vill göra gällande, är bara tomma ord…för ser en klubb en chans att dra fördel av något som sker vid ett skrivbord så tar de den.

Vilket jag tycker är ynkligt.

***

24 år sen, det var alltså 1989.

Det var nätt och jämnt vi hade fått färg-TV.

Bengt Grive kommenterade tennis, Plex alpint och Bosse Hansson talade sig varm för 3-5-2 i samband med två direktsända fotbollsmatcher som SvT sände vid sidan av Tipsextra.

Så längesen är det ishockey-VM senast gick i kanal som inte sände reklam.

Publicerad 2013-05-04 kl 16:27
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons