Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här sätter jag agendan för en stund

Ekwalls blogg

Anders Cedhamre gör Agendasättarna, en fin liten podcast där han i lugn och ro talar med människor som är en del av sportens mediasfär – allt från idrottsmän till ledare till mediapack; P1 a la 1977.

Nu har han haft vägarna förbi min enkla boning i Apple Bay-area och det blev ett trevligt samtal om det mesta. Och om det vanliga.

Jag pratar bland annat om hur jag upplevt min väg fram till dagens status i jobbet och det händer väldigt ofta att jag får mejl från unga killar och tjejer med frågan “hur ska jag göra”…jag hinner inte svara på allting alltid, men lyssna gärna på programmet.

Vi pratar förstås om landslaget, om Zlatan och om TV4. Blan annat.

Och när Getingen presenterade programmet på sin webb gjordes det med en helt onödig grisvinkling och felcitering.

När Bjärred och Henke var landslagets stora ledare i början på 2000-talet så var det de som bestämde och det var också de två som hade störst internationell erfarenhet och gärna ville att mediaarbetet skulle skötas lite som det sköttes i de stora klubbar som de representerade. De var störst då (jo, jag minns Fredrik Ljungberg men han gick alltid sin egen väg) och det blev oftast som de sa och ville. Det blev början på ett annorlunda arbetsklimat mellan media och landslaget.

Annons

Men sen har ju det där förändrats hit och dit och framförallt har ju media förändrats på alla tänkbara sätt och vis.

Hur klimatet mellan media och landslaget ser ut idag har inte så mycket med Bjärreds och Henkes ledarstil i början på 2000-talet att göra.

Och idag är det någon helt annan som sätter agendan, ni vet alla vem.

Här lyssnar du på Agendasättarna med mig (och med många andra, bland annat Långe Lundh och Guds Son).

Publicerad 2013-06-27 08:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto