Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är (redan) en sommar att minnas

Ekwalls blogg

Det är sommaren som aldrg säger nej och solen sätter alltid en positiv prägel, det vet alla som var med 1994.

Det har varit fantastiska veckor i Båstad med utemiddagar, perfekta padeldagar och massor av ljusa underbara kvällar.

Det var en otrolig lördag, som hämtad från en PR-film för “den svenska sommaren”, när jag i helgen bodde ett par meter från ett stilla vatten på Sea Lodge där TV-laget hade match på Havsvallen mot Smögens IF i ett soldränkt skärgårdsvykort.

Och det räcker att du ser bilderna från Sveriges matcher i dam-EM så förstår du att de matcherna blir minnen för livet, inte bara för att Sverige ganska enkelt har kunnat radera ut Finland, Italiens B-lag och ett gäng rätt bleka isländskor.

Annons

Det blir – och är redan – en sommar att minnas.

***

60.000 åskådare på två matcher mitt i den svenska serielunken, i ett sådant kort perspektiv är förstås Tele 2 Arena fantastiskt på alla sätt.

Vi får se vad det blir när vardagen kommer och egentligen vet vi med erfarenhet av det som skett efter nyhetens behag i Borås, Kalmar och Malmö.

Däremot visar det att det finns en stor potential, att det kan gå att dra 30.000 åskådare till matcher mot helt “vanligt” motstånd i en match som inte gäller så mycket mer än tre poäng.

***

Pia Sundhages lag har gjort vad de skulle göra och nu är de i semifinal, så långt allt väl…allt Sverige haft världens flyt med lottning och lotter och en snäll italiensk förbundskapten är inte landslagets fel, det har inte gått att kräva mer än att vinna matcherna.

Annons

Men Finland och Island höll inte måttet och Italien kom med ett B-lag då man vilade sju spelare eftersom man ville ge dom “erfarenhet”, bara Danmark störde Sverige och då såg vi att laget är sårbart.

Det är nu EM börjar för svensk del, det ska bli intressant att se vad svenskorna kan göra mot riktigt bra motstånd.

Att laget skulle nå semin kändes på förhand ganska givet. så som läget var.

***

Inga svenska idrottsmän är så bra på att nästan vinna någonting stort som svenska golfare.

***

Min lördagskrönika handlar om att klubbfotbollens Europa numera är en enda stor gryta och jag kan sakna den tid som en gång var när lagen var lag och inte koncept.

Du läser den HÄR.

Det är omöjligt att inte smittas av Hanna Marklunds engagemang och dialekt.

***

Med det sagt, så var det förstås en otroligt stark insats av Henrik Stenson.

Annons

***

Har ni sett bilderna på den överlycklige Janne Andersson efter segern mot Djurgården?

Wow.

Där ser man att killen en gång var en urkraft och hetlevrad center i Alets IF.

***

Jag gillar att Pia Sundhage skipar allt yada-yada-yada och är så rak och ärlig efter matchrna.

***

Om Celtic hade hoppats att Mohammed Bangura INTE skulle hota Celtic på något vis någongång eller någonstans, så skulle de låtit bli att låna ut honom.

Nu kände Neil Lennon att killen inte var tillräckligt bra eftersom han inte fick spela, därför fick han gå till Elfsborg, och då får han ju stå sitt kast och se bangura som vilken spelare som helst – så länge det föreligger ett papper på att han får representera en annan klubb och inte har varit smart nog att skriva in i en klausul att han inte får spela mot Celtic, om så skulle bli fallet.

Annons

***

I senaste PÅDDEN sänder vi “live” från Våffelstugan på Örjans Vall.

Vi pratar om Serena, dopingtorskarna i friidrotten och varför det så ofta måste läggas värderingar i ord och uttryck runt damfotbollen.

Samt Ramones. Och Gyllene Tider.

Bland annat.

Du här PÅDDEN där podcast hörs och hittas, bland annat HÄR.

***

Det är klart att man tycker väldigt synd om May Mahlangu.

***

På tal om sommar: Smögen var var fantastiskt när vi reste dit med TV-laget i helgen för att möta Smögens IF (seger, 3-1).

Här är några bilder, sådana som man ska minnas när vi går mot mörkare tider.

Havsvallen! En fantastisk liten arena, ett inkast från vattnet.

Så kan man förstås också värma upp inför match: Billy Lansdowne, Martin Holmberg, Claes Andersson och Nicklas Karlström.

Mest populär i omklädningsrummet inför våra matcher: Pontus Kåmark! Stubben ligger inne med störst lager av Voltaren och så snart han plockar fram kartan med piller så är spelarna där likt småfåglar som ska matas av sin mamma.

Annons

Tröjsponsorerna får alltid lite mer av vår centertank Eddy Bengtsson, här talar brottarhjälten taktik med TV-lagets operasångare och entertainer, Cribba Uhrlin. I en bar – inför match…

Femtonde raka utan förlust och här är hjältarna.

Stående från vänster: Pontus Kåmark, Bengt “Attraktiva Bengan” Andersson, Nicklas Carlsson, Billy Lansdowne, Michael “Inter-dödaren” Hansson, Robert Prytz, Nicklas Karlström.

Sittande från vänster: Anders “Verdana” Hammargren, Patrick Ekwall, Abgar Barsom, Cribba Uhrlin, Jonas Lundén, Sheku Kamara, Claes Andersson och Martin Holmberg.

 

 

Publicerad 2013-07-21 19:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto