Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det var en gång…på besök i en tid som varit

Ekwalls blogg

Häromdan på besök i en svunnen tid: Gånglåtsvägen 25 i området Vårsången i södra Malmö, inklämt mellan gangsterhoodsen i Lindängen och de “rika” på Kastanjegården.

Jag bodde på tredje våningen i trappan “Ugglan” och vi flyttade dit någon gång 1972, innan området ens var färdigbyggt och det var där jag växe upp under hela min skoltid, innan jag flyttade hemifrån redan vid 16-årsåldern.

Det var en omvälvande upplevelse på sitt sätt, för även om hela området såg ut som det gjorde på “den tiden” – tillochmed det gamla träplnakte vi stod och nötte fotbollsutklassning på fanns kvar, måste vara 40 år gammalt – så var allting mycket högre eller mindre.

Träd och buskar hade växt upp och täckte upp mycket mer än förut och hus, balkonger, trappuppgångar och sådant var mycket mindre än jag mindes. Gräsplätten där vi lirade fotbollsmatcher…jag mindes att vi var typ elva mot elva…var en yttepytte yta, mindre än ett normalt straffområde.

Annons

Och de där “rika”, de som bodde i villorna över gatan, bodde i rätt enkla och trista mexitegelhus.

Men för oss på Gånglåtsvägen var det en del av himmelriket på den tiden.

Utanför Gånglåtsvägen 25, med symbolen “ugglan” – alla trappor hade en egen symbol för att göra det lite enklare för alla barn som flyttade in på 70-talet. Vad jag kunde se så var det samma gamla skylt som fortfarande satt kvar.

Mot det här träplanket körde vi en hel del “utklassning” när vi var små. Otroligt kul att se att det fortfarande stod kvar. Om än något luggslitet.

Längst där uppe i hörnet bodde jag och på den tiden fanns det inga inglasade balkonger…däremot mindes jag balkongen som väldigt stor, när den i själva verket var ganska liten.

 

Publicerad 2013-07-21 18:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto