Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Oftast är det bäst att börja om (igen) i allsvenskan

Under pistolhot fick jag idag, mitt under självaste GRAVID-SPÄNNING, vadbristning och mansförkylning, tvingas till garderobsrensning.

Försökte förhala något, men det var obevekligt och vapnet var laddat.

Allt från skor, till kostymer, skjortor till tröjor, byxor och solbrillor: ingen återvändo när husets allra mest gravidspända hade bestämt sig.

Jag har det inte lätt…och den beslutsångesten du får när du under hot måste välja bort kläder/skor, den skojar du inte bort.

***

Nu måste Elfsborgs guldtåg ha gått efter smällen mot IFK Göteborg.

Möjligt att det kan vara positivt i klubbens jakt på en plats i Europa Leagues gruppspel.

Det är förstås inget vågat tips, men allt tyder på att det allsvenska guldet 2013 hamnar hos Malmö FF, Helsingborgs IF, AIK eller IFK Göteborg.

***

Eftersom det aldrig går att räkna bort Syrianska – deras sista hopp står nu till ett par brassar vi inte har världens bästa koll på samt Özkans förmåga att trolla med knäna – så är det omöjligt att sia om vilka som får lämna allsvenskan.

De tänkbara kandidaterna, som Syrianska, BP, Halmstad och Öster, finns med i striden.

Men faktum är att lag som Djurgården, Häcken och Gefle inte kan känna sig helt säkra.

***

Tänk att den gamla Silverräven, Fabrizio Ravanelli, numera tränare för franska Ajaccio, gick fram till Zlatan Ibrahimovic efter matchen för att be om hans matchtröja (och fick den).

Det är rätt sällan du ser en tränare gå ut och tigga en tröja och Ravanelli är inte direkt vilken simpel tränare (eller snarare namn, som helst, han är trots allt tränare för Ajaccio) som helst.

***

För den goda sakens skull, ett barnhem med skola i den sydafrikanska staden Alldays, gick jag upp i ringen på Stockholm Stadion i lördags.

Utan handskar.

Men med mikrofon.

Som “ring announcer” och det gjorde jag med glädje för min kompis Rickard Nordstrand, det kändes dessutom lite stort att få köra lite Bruce Byffer-stuket med “fighting out of the blue corner, having a record of 122 fight, 98 wins…” och så vidare.

Galan fick ett succéartat slut när den comebackande “Pretty Boy” Nordstrand vann avslutningsmatchen (“this is the maaaaain event of the evening”) på knockout.

Såg ut så här:

[youtubeplay id=”oDKryqJgLew” size=”medium”]

***

Magnus Eriksson och Guiilermo Molins är två bra exempel på att det nästan alltid är lika bra att ta smällen (den ekonomiska) och vända hem för att börja om.

Istället för att traggla på i bortglömskans skugga någonstans ute i Europa. Typ Belgien.

***

Tänk att FCK har två ynka poäng efter fem spelade omgångar i den danska ligan.

Det är inte Molde-klass på den starten, men det är illa nog för ett mästarlag som är Danmarks i särklass största klubb och som i år går direkt in i Champions League.

***

Även om det presenterades skönt konstruerade siffror i Late Night Moskva under söndagskvällen som på något vis skulle få det till att de flesta svenskarna i friidrotts-VM överpresterat jämfört med många andraså tycker jag att man kan kräva att man ska vara som bäst när det gäller som mest.

Eller åtminstone i närheten.

Och inte bara vara jäkligt bra på nån liten tävling i Hässleholm eller nåt.

Men det är inget ovanligt att friidrottarna kommer undan skarp kritik, det här liksom till och de har dessutom väldigt svårt att ta den…även om jag ska erkänna att jag hört Radiosportens Miro Zalar vara riktigt skarp under ett par sändningar från Moskva.

Det fanns inte så mycket att förvänta sig i form av medaljer (Aregawis kändes given, där fick vi en mästare på köpet), men jag kan tycka att vi åtminstone kan förvänta oss lite mer än att det var kul att få åka till Moskva.

Detta och annat skriver jag om i min lördagskrönika i Getingen.

***

…däremot kan man ju säga att Levante gjorde en Lilleström.

***

Premier League är tillbaka och det mesta är som vanligt: Arsene Wenger blir hudflängd och Arsene Wenger tycker att alla andra har fel.

***

Hur Ajaccio lyckades hålla undan till en poäng i Paris är i det närmaste ett mirakel.

***

Ska jag vara helt ärlig så fann jag både kläder, kostymer och skor som jag aldrig använt.

Inte en enda gång.

Och som jag inte ens visste att jag hade.

Och då är chansen/risken väldigt stor att du aldrig kommer att göra det i framtiden….ska det rensas ås ska det rensas

Även om jag fortfarande behöll ett par sneakers i guldfärg från Hugo, en silverfärgad svid från Moods of Norway samt en svårt rutig variant med väst från Rare under devisen “kan vara bra att ha…någon gång”.

Inte en blekaste aning om när.

Men ändå: det ingår alltid “kan vara bra att ha-klausul” i den moderna klädrensarens avtal.

Någon ordning måste det ändå få vara.

(Allt utrensat kommer att skänkas till hem för människor som inte haft det så förbannat lätt i livet)

 

 

 

Publicerad 2013-08-18 kl 23:44
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons