Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Att "hota" sig till en plats i ett landslag är aldrig bästa vägen

Jag har varit hos podiatern.

Det händer inte direkt varje dag, ska vi vara helt ärliga så har det aldrig hänt förut.

Ulf Sundberg ryckte, vände och vred, lät mig promenera fram och tillbaka innan jag fick trycka ned foten i någon sorts skumgummimassa.

Av detta ska det till slut bli formgjutna sulor för stenhårda fotbollsskor.

Jag gör verkligen allt för att tro att jag ska bli något som är i närheten av det som fotbollsproffsen är.

(Men kanske framförallt för att slippa ha ont i hälar, trampdynor, hälsenor och vader).

***

Idag hoppas vi att Elfsborg skaffar sig ett bra utgångsläge inför returen mot Nordsjälland i Europa League-kvalet, så att svensk fotboll åtminstone får ett lag vidare till höstens europaspel.

Känns på förhand som en 50/50, men då måste Elfsborg upp en nivå som är lite högre än den vi har sett i allsvenskan under året.

***

När jag språkade med Reine Almqvist i samband med senaste landskampen så trodde han att bensinen hade tagit slut hos Helsingborgs IF den här säsongen.

Sett till vad Reine hade sett och då finns det få som ser så många allsvenska matcher som just Reine, slagen endast av Jörgen Lennartsson, fikabrödets mästare.

Det ser ut som om han har rätt, den gode Reine.

***

Det är nog rätt klart att ÖSK:s kantspringare, Ahmed Yasin, spelar i allsvenskan nästa säsong.

Oavsett om Örebro går upp eller inte.

***

“What do you mean your period is late?

Are you late to a hockey match..?”

Senaste Ica.rullen är väldigt roligt.

Men fastnar den hos alla i Icas kundklientel?

Oklart.

***

Helsingborgs Loret Sadiku kanske väljer att spela för Albanien och Roar Hansen, med flera, rasar och menar att killen måste få en chans i Eriks Hamréns A-landslag så att vi säkrar upp Sadiku.

Det är ju inte så lätt det där, alla gånger.

Sadiku är talangfull och kan mycket väl bli en landslagsman på sikt, men jag får en känsla av att det ligger en hel del mittbackar före i kön: Antonsson, Rasmus Bengtsson, Granen, Per Karlsson, Jonas Olsson, Per Nilsson, Mattias Bjärsmyr, Pontus Jansson…de flesta med gedigna meriter i landslag, utländska ligor eller allsvenskan.

Vem som är bättre eller sämre än någon annan är mest en fråga om tycke och smak. Roar Hansen är precis som alla andra fotbollstränare, de står upp för sina spelare och tycker att de är bäst, det är inget ovanligt eller konstigt.

Men det blir svårt om en förbundskapten på seniornivå ska ta hänsyn till “hot” om att spela för ett annat land, det är inte av sådana skäl som en spelare ska få speltid i landslaget.

Sadikus tid lär säkert komma, såväl för ett kontrakt med en klubb utomlands som spel i ett svenskt landslag, om han fortsätter att utvecklas. Förr eller senare.

Om han inte har tålamod, tid eller lust att vänta på den utmaningen och hellre väljer att spela för Albanien så ska han förstås göra det…vem vet, det är kanske den enda landslagschansen som dyker upp pch det gäller att ha ett visst mod att tacka nej.

Men när spelare är på A-landslagsnivå kan inte hot om att spela för andra länder vara det som avgör om man ska få speltid i landslaget.

***

En resa från Istanbul till Norwich är ju vad den är, jag har varit på bägge ställena så jag kan intyga.

Det blir en omställning för Johan Elmander, men han har å andra sidan bott i Bolton, så han vet om någon.

Det som förbryllar mig lite med den här flytten är att Johan inte känns helt självklar som startspelare i ett lag som oftast spelar med en ensam forward och som nyss har värvat van Wolfsvinkel och Gary Hooper.

Jag utgår från att han fått indikationer på att han ska få en hel del speltid annars finns risken att han drabbas av Lex Kim.

***

Känns alltid lika roligt att läsa sådant här.

***

I maj hyllades belgaren Ariel Jacobs som den största av hjältar, när FCK vann ligaguld igen och tog direktplatsen till Champions League.

I augusti hann det gå fem matcher, sen fick han sparken.

Tre förluster och två oavgjorda, den sämsta seriestarten någonsin i FCK:s korta historia, blev droppen för Johan Wilands, Pierre Bengtssons och Olof Mellbergs tränare.

In kommer nu en man med hjältestatus i klubben, Ståle Solbakken, och vad det innebär för (exempelvis) Olof Mellberg, inköpt av Jacobs, återstår att se.

***

Division 4-laget Andrea Doria värvade så pass starkt, senast Janne Tauer Beckenbauer, att de fick en poäng mot Mälarhöjdens BK.

***

Sadikus otur är att det finns en hel del konkurrens om mittbacksplatsen. En spelar mot Premier League-spelare varje dag, en har varit så bra i Serie A att han nyss sålts för 50 millar, en är lagkapten i Twente, en spelare vecka in och vecka ut med Bologna i Italien och en är given i ett Bundesligalag.

Skulle då Hamrén lösa “mittbacksproblematiken” genom att plocka in en spelare utan större internationell erfarenhet i VM-kvalet mot Irland och Kazakstan på bortaplan? Och låta honom spela? Hade ens Roar Hansen varit så modig i sitt val av ett lag inför två matcher som handlar om VM eller inte VM? Är det rimligt att resonera så?

***

I Ullared försöker man sälja in allt med alla knep, till och med i fotbollslaget.

***

Jag ska inte ta något från Arsenal, alls inte.

Men Fenerbahce var sannerligen en stor besvikelse.

***

Jodå, jag får fortfarande handskrivna brev till redaktionen.

Tio-femton gånger om året ungefär.

Alltid lika underhållande.

Som det här, som damp ned efter Hammarby-PSG och en kort intervju på engelska med Maxwell i direktsändning.

Jag gillar bland annat hans PS.

För att inte tala om titeln: leg. psykolog

***

När Svenska Cupen är som allra roligast, när de små möter de stora.

Ja, då är det Text-TV eller Darlings Twitter som är bästa info-källan.

SvT, som numera har cupavtalet, valde bort att sända någon av matcherna.

***

Jag läser att “patientgrupper” som kan tänkas vara i behov av podiatrisk vård är diabetiker, reumatiker, personer med psoriasis och idrottare.

Jag är varken diabetiker, reumatiker eller har psoriasis.

 

 

 

Publicerad 2013-08-22 kl 10:58
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons