Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem hade räknat in Lindström i en guldstrid?

Ekwalls blogg

Hjältarna i Flen, ovan från vänster Jovan Radomir, Peter Backe, Sheku Kamara, Billy Lansdowne, Ekwall, Yankho Kamwendo, Patrik Elmander, Andreas Yngvesson, Andreas Andersson.

Bakre från vänster: Pelle Kotschack, Mario Jadonic, Almedin “Snabba Cash” Bubacic, Abbe Eriksson, Olle Sarri, Cribba Uhrlin och Anders Hammargren.

22:a raka utan förlust (21 segrar, en oavgjord) för TV-laget efter 5-1 på Flens Södra IF på Hammarvallens härliga gräsmatta.

Detta trots tretton återbud, för skador, resor, jobb och en och annan som bokat tvättstugan.

Om Hamrén tycker att han har det tufft ibland, inget är som ansvara för detta lag.

Annons

Du är inte säker på någonting förrän domaren blåser igång matchen och även då kan du inte vara helt säker…idag kom inte Andras Yngvesson ut när 2:a halvlek rullades igång för att han satt kvar på muggen.

Målskyttar: Patrik Elmander 3, Mario Jadonic och Sheku Kamara.

Nästa match i Harrie (Kävlinge), lördagen den 28:e september, då hoppas jag kunna vara tillbaka i matchen igen efter den där bristningen i vaden.

***

Min lördagskrönika i Getingen handlar om att jag tröttnat på att vi i Sverige vill vara det nya Japan och att det uteslutandes talas om “dålig” lottning för Elfsborg i Europa League för att den inte innehöll “roliga” lag.

När lottningen, sett ur en sportslig synvinkel, snarare var bra. Sett till hur övriga grupper ser ut, kanske den allra bästa.

Ser vi hur det har sett ut för andra svenska lag i Europa League-gruppspelet på senare tid så har vi inte direkt varit nära, men ändå kommit närmare.

Annons

Salzburg och Standard Liege bör ses som stora favoriter i den där gruppen men Elfsborg är inte direkt chanslösa och jag ser hellre att ett svenskt lag har en liten chans att gå vidare än att de får möta extremt bra lag, blir slagpåsar och är garanterat ute efter tre omgångar.

Jag vill se det som en tävling. Inte som uppvisning av roligt lag.

Eftersom Elfsborg är under isen i det allsvenska spelet så kan vi inte kräva någonting, men kan de störa Celtic i två matcher så kan de ta poäng av Salzburg och Standard. Kan de slå Nordsjälland så kan de slå Esbjerg.

Men mot Tottenham, Lazio, Udinese, Fiorentina, Swansea och en del lag från Ryssland och Ukraina så hade det varit helt kört från början, det vet vi ju.

Läs krönikan HÄR.

***

Gefle börjar får det lite jobbigt nu.

***

Tänk att Mattias Lindström skulle vara en man som kan bli tungan på vågen i en guldstrid.

Annons

Glädjande, för att jag gillar Lindström mycket…han är en skön allsvensk lirare.

Men jag ska erkänna att jag inte såg hans målskytte komma inför 2013.

Vem gjorde det?

***

Tårarna rann på Andreasson efter Elfsborgs avancemang i Europa League. Det räddar inte bara Elfsborgs skrala säsong, det var den viktigaste segern som Elfsborgs ekonomi någonsin tagit.

I hemmamötets först halvlek hade någon skrämt upp elfsborgarna i tron att de mötte Barcelona, när de egentligen ställdes mot ett danskt lag som är en skugga av vad de har varit.

Elfsborg borde ha dödat mötet redan hemma.

Nu spelade svenska mästarna mycket smartare i returen mot ett lag som endast kan spela på ett sätt, ett ständigt duttande fram och tillbaka…när Nordsjälland är i form är det riktigt bra (och kul att se), när de inte är det så är det lite som att stjäla godis från ett barn.

Annons

Starkt av Elfsborg att resa sig ur en sådan press som det ändå var och med den europarutin som de ändå skaffat sig genom åren så tror jag att de kan vra med i gruppen ett tag.

Men då måste de hitta en bättre formkurva, minst sagt.

***

Kristallen?

Japp, var på plats på denna enorma mediagrisfest.

Tyvärr blev det skämskuddarnas paradis.

En anledning var att SvT ville föra Filip&Fredrik men SvT är SvT och Filip&Fredrik är Filip och Fredrik, så ska det nog få lov att vara.

Ett annat var att prisutdelarnas manusförfattare måste…eller, ja, fanns det en sådan överhuvudtaget?

Ett tredje att ljudet var kass.

Och ett fjärde att flera pristagare, David Hellenius som ett lysande undantag, inte hade förmåga att hålla ens det enklaste av tacktal. Och så gnäller vi på fotbollsspelarna, när mediapacket inte klarar det själva.

Annons

Men förrätten och efterrätten var magisk.

Och himla kul att träffa massor med trevliga kollegor.

***

Nu TV-lagsbankett på Amazon i Flen.

Dt kräver sin man, har jag förstått.

 

Publicerad 2013-08-31 19:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto