Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Där gick gränsen: långkalsong på

Ekwalls blogg

Både högsommar, sensommar, indian sommaroch brittsommar och alla annan sommar som vi badat i under 2013 har förstås sövt mig fullständigt: jag hade glömt hur fan man kan frysa på en höstmatch i kvällsmörker.

En 19:20-match i Sundsvall i sent september är alltid vad det är, oavsett hur mycket sol vi sett och alldeles oavsett om löven ännu inte hunnit ramla av de där vackra träden bakom Norrportens huvudläktare.

Så samtidigt som den allsvenska guldstriden brann i Göteborg så stod jag på en uppsnickrad hörna i Sundsvall bland 2097 andra och frös så att jag höll på att gå i bitar.

Men jag är förstås inte bitter.

Annons

Man får ta vad man kan få, ibland är det Tyskland-Sverige och ibland är det Giffarna Sundsvall-IFK Värnamo i något som ligger förbannat nära minusgrader med en nordanvind som skulle kunna väcka liv i döda.

Det var åtminstone en väldigt underhållande fotbollsmatch.

Men här och nu gick gränsen för långkalsong på eller inte på…nästa Veckans Match är på måndag. I Östersund.

***

Nu såg jag alltså inte IFK Göteborg-AIK men det är uppenbart att Blåvitt har hittat ett självförtroende som mycket väl kan leda hela vägen till ett SM-guld.

Men egentligen vet du ingenting, det finns fortfarande intressanta möjligheter för alla i toppen.

Nya insatser mitt i veckan.

Då med Helsingborg-Malmö, Djurgården-AIK och IFK Göteborg-Gefle – det, om någon, är en omgång som mycket väl kan sortera ut väldigt mycket däremot.

Annons

***

Jag har svårt att riktigt förstå ilskan gentemot det faktum att Henrik Stenson tjänat 70 millar på att vinna en golftävling.

Om nu någon anser att det vara värt 70 millar att binna den här tävlingen och vill betala ut det, då är det väl bra?

Om någon hade ansett att det hade varit värt 70 millar att vinna en tävling där man simmar, cyklar och springer så hade det varit lika bra och roligt för dom som känner för det.

Attraktionskraften styrs dock av helt andra saker än att du nödvändigt måste svettas mycket för att tjäna en jävla massa pengar.

Så är det, så kommer det altid att förbli och det är inget nytt.

Så om triathleten är arg, missnöjd, besviken eller irriterad över att en golfspelare kan tjäna en massa cash över en natt eller tre så borde han vara det varenda gång någon drar hem en storvinst på Lotto eftersom det förmodligen inte är så jobbigt att fylla i en lottorad.

Annons

***

Jag gjorde förstås en Canada Cup från 80-talet och gick upp i ottan för att följa Alexander “The Mauler” Gustafssons möte med den (vanligtvis) obarmhärtige Jon “Bones” Jones.

Det var det värt, gånger hundra.

Vilken otrolig fight.

Det är något väldigt speciellt med den här typen av modernt gladiatorspel och det blir inte mindre speciellt när vi har en svensk mitt i strålkastarljuset.

Alla som kan det här trodde att Alexander skulle vara chanslös.

Därför var det en hjälteinsats vars upplevelse kryddades av en miljö där stora delar av den fullsatta arenan vände till svenskens och underdogens fördel.

Som när en Hollywoodfilm blir på riktigt.

Jag kan inte låta bli att jag älskar det.

***

2-2 hemma mot tokjumbon Syrianska tyder inte direkt på att du vet exakt vad som kommer att ske i den allsvenska guldstriden framöver. Eller så gör det det?

Annons

***

Tindra, 14 dagar, kan konsten att ta en powernap när så anses vara nödvändigt.

***

Så här valde Sundsvalls Tidnings sportchef, Roland Engström, att sammanfatta Giffarnas insats mot Värnamo.

Om nu någon undrar om det fortfarande finns en grabbig jargong i fotbollens värld.

***

TV-laget laddar för match i Kävlinge i helgen, Högalids IP och för motståndet står Harrie, nybliven segrare i division 5.

Vår svit på 23 matcher utan förlust är definitivt i farozonen…det lär bli en övermäktig uppgift.

Vi hoppas att Jörgen Pettersson, som debuterar, kan göra underverk. Det har han gjort förut i Kävlinge…även om det var en del år sen.

***

Det är förstås inget fel på vare sig Sundsvall eller Superettan.

Framförallt inte på Hotel Knaust, en av mina pärlor på den svenska hotellkartan.

 

Publicerad 2013-09-24 12:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto