Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatan, numera ständigt i kommunikation med alla

Det lutar åt en klassisk malmöitisk jul, sett till väderlek; grönbrun röra på marken, grådassig himmel och lite lätta regnstänk och blåst som är snål.

Inte mig emot.

Vi har dragits med några jävulska vintrar i Apple Bay-area på senare år och hur fint, vitt och stämningsfullt det än må vara med gnistrande snö i juletider så glömmer åtminstone inte jag de andra fyra-fem månaderna med iskyla, halka, igensnöade vägar, rutor som ska skrapas och kläder som ska byltas på.

Jag kan vara utan vinter och skidor som slinter.

Å det där med att det “alltid var vita jular” förut är alltså en myt, än en gång.

När det gäller väder så går det i cykler och vi minns bara det vi vill minnas: som Katastrof-Karre i Radio Malmöhus, vintern 1981, när han kunde avbryta en rapport om jordens undergång för att det låg en snödriva på Djäknegatan.

***

På väg till en sen futsal-match igår hörde jag förstås Radiosporten och helt plötsligt: en telefonintervju med Zlatan Ibrahimovic.

Jag tror inte jag hört en “telefonare” med Zlatan på säkert tio år och det dröjde ganska länge innan jag insåg att det INTE var någon av alla dessa rätt trötsamma Zlatan-imitatörerna som låg bakom.

Första tanken var faktiskt att “det här var ju en riktigt bra imitatör (för en gång skull)”.

Men det visade sig att det var på riktigt och det var riktigt underhållande att höra en avslappnad Zlatan sörpla på lite kaffe och svara på roliga frågor från Christian Olsson.

Du hör hela intervjun här.

Och tänk att den svenska fotbollssspelare som var mest otillgänglig för inte så länge sedan, nu är den som är mest “tillgänglig” av alla. Dels via exklusiva intervjuer och dels via åsikter som sorteras ut flera gånger i veckan via en egen app.

Eller när han är ute och jagar och polarna trycker ut Instagram (vilket ju han även tillåtet i landslagets omklädningsrum via exempelvis Jimmy Durmaz).

Ingen kan längre säga att Zlatan Ibrahimovic INTE kommunicerar med media/fans.

Snarare tvärtom.

Idag är det lättare att få veta vad Zlatan tycker om en match än vad exempelvis Kim Källström, Johan Elmander och Olof Mellberg gör.

***

Jag unnar Tobias Hysén varenda krona i hela världen.

Det finns få av hans sort, så lojala och med så fint hjärta.

Om han nu får chansen att tjäna vad en medelmåttig Premier League-spelare drar in på en säsong, så är han väl värd det.

Även om allsvenskan och IFK Göteborg tappar en stor profil.

***

Säga vad man vill om Luis Suarez, men han är en jävel på fotboll.

Världens bästa forward just nu?

***

Ytterligare trista “nu-slutar-jag”-nyheter från TV4-fronten: en av två (Långe Lundh är den andra) störst bidragande orsaker till att fotbollskanalen.se är vad sidan är idag, Katarina Koritz, slutar hux flux.

Hon var med och drog igång sajten från noll till det som idag är en av landets ledande i fotbolls-Sverige med hjälp av stark vilja och ett sjujäkla driv.

Katarina har dessutom den egenskap som jag uppskattar mest hos en chef eller kollega: hon får saker gjorda. Snabbt. Rakt. Inget mumbojumbo.

Trist att han lämnar kanalen.

***

Om det var så förbannat attraktivt för spelarna med hockeyligor där allting är som det alltid har varit, då hade väl alla stannat i Oskarshamn och Troja eller vad det nu är och inte dragit till de lag som spelar i den allra högsta ligan så fort det viftades med större sedelbunt?

Jag är lite tve-eggad till frågan, ska sägas.

Men om det blir som SHL nu vill så kommer åtminstone inte spelarna agera annorlunda, de kommer att spela i de lag som de platsar i och när de är tillräckligt bra så kommer de att spela i ett lag som är bättre på att – betala.

Oavsett om det går att “gå upp” via matcher, poäng eller mål.

Money talks, för klubbarna, ja. Men even för alla spelare. Som i lite för stor utsträckning gärna vill vara lite skenheliga i frågan.

***

OM Elfsborg gått vidare istället för Esbjerg i Europa League så hade de nu ställts mot Fiorentina.

För övrigt ska det bli väldigt intressant att se vad Salzburg kan göra mot Ajax.

***

1955.

Och 2010.

Där har du två riktigt snövita jular i Sverige.

Annat var det 1977, då det var nästan 14 grader på julaftons morgon i Simrishamn.

Tomten kommer ju ändå.

(Läs mer om väder och jul här)

 

Publicerad 2013-12-17 kl 11:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons