Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Visst finns det djup även i den dagliga TV-bevakningen

När det är klippdags har man inte mycket att säga till om längre. Eller, ingenting alls.

ANNONS

En Frisör som heter Hannah plockar fram saxar och IBLAND någon sorts smet i plastskål, en pinnastol på mitt på köksgolvet, sitt rakt, stilla och var glad.

Ingen schamponering, inga skvallertidningar att bläddra i, ingen spegel att syna arbetet i och framförallt ingen som frågar “hur vill du ha det?”.

En kvart senare är det klart, jag får ta en dusch och fixa till slutfrillan på egen hand.

Faktum är att jag utfört klagomål mot att jag aldrig riktigt fick se hur det blev som på en salong och då köpte en Frisör som heter Hannah en sån där rund spegel som frisörer sätter bakom nacken och frågar “bra, så?”.

Den har jag inte sett på länge och det är ju som det är med det, det hade inte hjälpt om jag sagt “nej” och när har någon någonsin sagt det när frisör hållt upp den spegeln?

ANNONS

Men jag är alltid nöjd, måste tillägga det.

***

Gillar verkligen snacket om kidsen i den här intervjun med Ibrahimovic i holländsk media.

Jo, Zlatan är mer kommunikativ än någonsin sen han blev ett tungt namn i världsfotbollen, vilket landslagets presschef, Niklas Bodell, tog som att Zlatan var med “tillgänglig” än förut på landslagets samlingar.

Vilket inte är riktigt samma sak och ganska långt från sanningen.

Zlatan Ibrahimovic kommunicerar alltmer via bok, app och en hel del av PSG:s och proffsiga marknadsförares kanaler samt givetvis Salles Instagramkonto.

Det är förstås bra och bättre än på länge.

Men det är väldigt stor utsträckning en envägskommunikation, trots allt.

***

Det kändes lite sorgligt att läsa både Lauls blogginlägg och Leifbys TV-krönika eftersom de dels anade en mörk ton av bitterhet men framförallt hopplöshet: om att det mesta bara är skit och elände och hoppet är ute med det mesta i branschen.

ANNONS

Laul har förstås helt rätt när han beskriver de aningslösa och självutnämnda företrädarna för olika klubbar som inte orkar se på verkligheten med sans och likt en ultrareligiös eller en sverigedemokrat försvarar sig själva och andras handlingar in absurdum, för att sen ihärdigt spotta och spy med okvädningsord och allehanda förföljelse.

Det ter sig nästan alltid bara tragiskt.

Men någonstans har Laul varit den första att försvara en typ av journalistik i kvällstidningsvärlden vars enda syfte har varit att locka knäppgökar via publicerade anonyma kommentarer som sedan fått ringar på vatten över sociala medier.

Jag har fått höra att jag nog är glad att de skriver om mig överhuvudtaget och att jag inte ska gnälla över lite “publicitet”, när jag ifrågasatt den typen av dold hetsjakt.

När man själv hamnar i skiten är det uppenbarligen inte lika roligt längre.

ANNONS

En kommentar om den sorgliga tonen i Leifbys senaste TV-krönika, där han tycker att allt i TV är skit och han nu ska ge upp sina krönikor efter pappaledighet, föranledde Leifby (som likt de flesta andra journalister är extremt käsnlig för kritik, takes one to know one) att ta till ett svinhugg och menade att mitt engagemang för en lokal idrottsgala i Flen var ett yrkesmässigt botennapp – och för det fick rätt många mobbinglada anhängare att applådera.

Jag vet inte riktigt vad det ena hade med det andra att göra.

Däremot är det alltid välkommet med mera djuplodande bevakning av sport i såväl TV- som pappersmedia, även om det tyvärr inte alltid är det som ses eller läses av flest…varför tror ni att Bladet satsar hårt på ett “TV-program” om Zlatan och var han äter sin pizza?

Vi är ganska många som kämpar hårt för att den typen av TV ska göras och den görs ju också på sina håll, jag ser rätt mycket “djup” i den dagliga vardagsbevakningen. Allt från långa Champions League-studios hos Viasat till program om Fotbollsfabriken i TV4Sport eller (givetvis) Jens Linds dokumentärer i SvT. Bland mycket annat.

ANNONS

Det är trist att en så ung och reko man som Leifby på riktigt vill hävda att allting var bättre förr.

Eller mest sorgligt.

För visst finns det en hel del som är mindre bra och direkt skit i TV-rutan, men rätt mycket som är väldigt bra och som är till fördel för TV-tittarna, som på den tiden det visades en TV-krönika om VM i mellandagarna fick nöja sig med en engelsk fotbollsmatch i veckan mellan november och mars.

***

Luis Suarez är sannerligen otroligt bra just nu.

***

Jag har gjort en hel del hemmamatcher för Nåjden i Stockholms lägre seriesystem.

På Kärrtorps IP.

Aldrig trodde jag att det skulle bli så historisk mark.

***

Linus Klasens straff är fantastisk.

Men annars är jag mest fascinerad av bisittaren Harald Lückners lågmälda reaktion.

Som om det var vilken vanlig straff som helst.

***

Tänk att Svennis namn fortfarande är så starkt i Premier League att Cardiff City på allvar funderar på att engagera honom.

ANNONS

***

Ikväll har du chansen att se Fotbollskanalen Europa två gånger.

Först live i TV4Sport kl 23:00.

Sen nästan live i TV4 en dryg timme senare.

Dock inte SUPERLIVE…

***

Bland mycket som är bra med hemmaklippningen är att man 1) blir snabbt och snyggt klippt och 2) slipper pröjsa de 850 spänn som en Frisör som heter Hannah vanligtvis tar för sina herrklippningar på fina salongen inne i stan.

 

 

Publicerad 2013-12-22 kl 16:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto