Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingen Hof i Danmark; en Hoff i Stockholm

Ekwalls blogg

Det blev en lördag som inte var precis exakt så som alla andra lördagar burkar vara.

Tidig revelj i Köpenhamn, flyg till Stockholm som framåt kvällningen avslutades med resan Arlanda-Kastrup och sövande tåg på tre och en halv timme till Århus.

Det är ju vad det är med det: ett jävla resande, i en extrem omväg.

Men däremellan satt jag och småsnackade lite med JO Waldner, Frank Andersson, Tina Thörner och – David Hasselhoff!

Och det, kära vänner, är en femma som jag inte känner att jag kan skoja bort i första taget.

Och, ja, just exakt den Hasselhoff, The Hoff: Baywatch, Looking for Freedom, Americas Got Talent och gud vet vad.

Och varför?

Ja, det är förstås en bra fråga men inte konstigare än att Mexiko Media (som drivs av Filip&Fredrik, bland annat) tagit fram programidén “Hasselhoff, en svensk pratshow” som ska sändas på TV3 och i ett av de tio programmen har jag fått den stora äran att gästa programmet.

Annons

Det var sannerligen en upplevelse när Hasselhoff körde loss med sång inför eget band under ledning av saxofonisten Emma Essinger, smått galet snack med gästerna som handlade om allt möjligt (i “mitt”program rätt mycket om balls and tits, när vi skulle prata sport) i en studio vars bakgrund var namnet HASSELHOFF textat i upptända glödlampor.

Vi pratade dessutom lite design och kläder, han och jag, och han berättade att han rest till Sverige med NIO resväskor, varav en resväska bara var skor och i programmet körde han ett par vansinniga i ormskinn.

Jag och Långe Lundh brukar annars köra skoväska när vi reser på mästerskap, men det är mera av bag-storlek, The Hoff körde en hel resväska med skor inför sin dryga vecka i Stockholm.

Ingen aning om hur showen kommer att tas emot, men det var förbannat roligt att vara med och jag skulle åtminstone titta…det ären väldigt rolig och modig) idé att genomföra.

Annons

Don’t Hasse The Hoff, som vi säger.

***

Ibland känns det som att ingen dramatik är som handbollsdramatik.

***

John Guidetti har fått sin första kvart i Premier League och det är bra nog att han är tillbaka.

Kan jag känna.

Guidetti vore inte Guidetti om han inte gjort en liknelse vid Gareth Bale eftersom bale också fick börja på bänken när han kom till Tottenham.

Ungefär som när John sat att “van Nistelrooy var också borta under en lång period, men kom tillbaka” på den där berömda presskonferensen som han höll om sina skadeproblem samma dag som Sveriges EM-trupp samlades i maj 2012.

Själv tycker jag alltså att det räcker med att konstatera att John Guidetti spelat 15 minuters A-lagsfotboll för första gången på “evigheter” och att det ändå är vad vi hoppats få se igen.

Nu är förhoppningen att han får hitta rätt i ny miljö, på en relativt hög nivå ändå, och sakta men säkert hitta den form som gjorde honom till Feyenoords skyttekung.

Annons

Så här: landslaget spelar sin första tävlingslandskamp i september, sett ur det perspektivet råder det ingen brådska även om jag inser att John Guidetti alltid vill vara lyckosam här och nu.

***

Rubriken?

Jag dricker inte öl.

Sådan är jag och folk här tror att jag är lite dum i huvudet.

***

Självklart har “Hummel” en egen shop i Århus.

Tänk att det som kanske är världens fulaste sportmärke levt vidare så starkt bland de stora giganterna, även om jag inser att dansken gärna är lojal mot sitt inhemska märke.

***

Om Stefan Ishizaki får en chans i Los Angeles Galaxy så är det en chans som jag unnar honom.

Inga stora pengar, snarare löner på bra allsvensk nivå, men en härlig utmaning/upplevelse och ett byte av levnadssätt från Knallebygd till Kalifornien.

Och då är det inte bara väderleken som får räknas in som positiv.

Annons

***

Det är smått chockerande hur Ormen Lundh slätt det disciplinära greppet om Rasta-Danne och låter honom härja fritt i Abu Dhabi.

***

Efter det att Malmö FF tagit sitt ligaguld så har alltså tränaren lämnat, sportchefen bytts ut, assisterande tränaren fått en annan tjänst, lagkaptenen blivit proffs i Tyskland, VD:n förklarat att han slutar och fystränaren valt att följa med Norling till Norge.

***

Se gärna “Danskjävlar”, ett handbollsmagasin i samma ton som Club Babian.

Du hittar avsnitten här.

***

Jag kan inte riktigt släppa nio resväskor och jag utgår från att The Hoff inte flyger med sådana där lågprisbolag, då hade bara bagaget kostat en förmögenhet.

Själv kör jag bara en väska på handbolls-EM.

Utan skoväska.

På fotbollsmästerskap gäller dock alltid en väska med skor, även om det inte är en hel resväska.

Annons

Det är skillnad på sport och sport. Och folk och folk (trots allt).

 

 

 

 

 

 

Publicerad 2014-01-20 00:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto