POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Morgonens stöt släpper inte taget

Saker som jag lärt mig sen jag flyttade in i hus, kapitel 264:

Försök inte att förstå vem du ska prata med när det berör kommunens/stadens mark.

Det står en enorm alm utanför min tomt,…ja, själva stammen (som förgrenat sig i fyra rediga stockar) går ned någon millimeter in på stadens mark men hela almen och dess oändliga grenverk väller sig utöver min trädgård och mitt hus.

Och eftersom den varit med ett tag, minst 100 år, så mår den lite som den mår och stora mastiga grenar ramlar ned över oss hela tiden.

Det minsta den stackars almen behöver är en alvedon eller nåt, framförallt en rejälv behandling/beskärning av aborist – men eftersom almen är en alm och eftersom den inte ägs av mig utav av en stad så kan jag inte göra mycket mer än att ringa om hjälp.

Eller snarare: det är vad jag FÅR göra, en alm är en alm och skulle jag be den fara åt helvete så skulle jag kunna bli åtalad av trädkramare för förtal.

Så jag ringde.

Till sådana som bestämmer om vem som ska ta hand om almar som ägs av stad.

Och till vem ringer du då? Ska man veta sånt?

Det blev till Stockholm Stad eller det som någom möjligen skulle benämna “kommunen”.

Jag fick sex alternativ att trycka in under de första fyra gångerna som jag kopplades vidare, alla fyra gångerna saknades alternativet till sjuka träd.

Till slut hamnade jag hos en människa på – trafikkkontoret.

“Jag vet inte riktigt hur jag hamnat på trafikabdelningen här, men jag har ett träd utanför min tom som är sjukt…är det verkligen så att jag kommit rätt”

“Jaaaa, då”, säger dam på andra sidan. “På vilken adress står trädet så skriver jag en rapport.”

Nej, nej, nej…inget skriva rapport här. Jag behöver prata med någon som kan komma och fixa till trädet som inte mår så bra och för att mina barn inte ska få stockar i huvudet som fallit i 30 meter från himlen”.

Damen kopplade mig då till något jag tror var en stadsdelsnämnd.

De första tre gångerna jag kopplades vidare fick jag fem alternativ att trycka in och jag tryckte på “övrigt” varje gång för att det fanns inget alternativt för sjukt träd.

Jag hamnade hos kvinna som kopplade mig till annan kvinna, givetvis med dubbel-efternamn.

Jag förklarade min situation med röst i vilken du kunde ana en aningens pulshöjning.

“Är du säker på att det inte är en ek?”, fick jag som motfråga.'”

“Alltså, jag kan inte så mycket om träd. Men jag har fått veta att det är en alm och här är inte en ek, vad det nu spelar för roll?”

Hon förklarade att det spelade en viss roll, oklart vilken.

“Det är en alm. Den behöver hjälp. Den tillhör staden. kan du skicka någon att göra det?”

“Den kanske har fått alm-sjukan”, säger kvinnan då.

“Ja, jag har ingen aning. Vet inte riktigt hur man tar tempen på ett jävla träd”.

“Då måste du kontakta en grupp vi har bildat för almsjuka almar….”

“Nej, nej, nej, nej…stopp nu. Här kopplas ingenstans, jag ringer ingen annan. Jag har för fan ingen aning om almen är almsjuk eller bara har en vanlig förkylning eller om den är döende har fått klamydia eller vad fan som helst. Skicka hit någon som kan titta till ert träd. Eller gör vad du vill men koppla mig ingen annanstans!”

Hon lovade att någon skulle komma.

Jag fick inte veta vem, när eller hur.

Trycker någon bara på rätt knapp någon gång så hoppas jag att det löser sig framåt 2019.

***

Till och med alla mina Twitter-vänner som alltid förvandlas till Frankenstein när Liverpool spelar fotbollsmatcher höll sig lugna under lördagen.

Det gick nästan att ana en viss optimism och glädje efter 20 minuter. Inte riktigt förstås. Men nästan.

***

Jag har alltid gillat den här typen av goda och glada fotbollssagor.

Henke värvar killen som var underbarn, blev skadad, lade av men började lira igen i lägre divisioner.

***

Det är alltid lika svårt att se hur folk är funtade som menar att det är “skandal” att Viasat får sända OS för att de gör ett 30-sekundersbreak eller två i ett skidlopp över 30 km.

Personligen tycker jag att Viasat skött sina sändningar extremt bra, så här långt.

Det finns förstås en och annan skönhetsfläck och de kan vara tycke eller smak om man gillar den eller den personligheten bättre eller sämre, men Viasat presenterar ju vinter-OS precis lika bra som om SvT skulle göra det. Möjligt att jag tycker bättre om Bollen Valencia som snowboardreferent än Petter Jonsson eller att SvT har vassare kommentator i rodel än Viasat, för att inte tala om den lite sävliga killen på skidsko som lät rätt mycket som Janne Gunnarsson. Men med så många röster som behövs så kommer det alltid finnas olika åsikter, så som det brukar heta om baken.

Du ser allt som är stort nog i “gratiskanaler” som TV3, TV6 eller TV10.

Allt sådant som attraherar väldigt få, lite rodel och damhockey mellan Schweiz och Kanada, hittar du i mindre specialkanaler: vill du se det så kan du se det, antingen via betalkanal eller playfunktionen.

Det är ju så mycket så att det som är smått (med svenska mått mätt) måste portioneras ut i hörnen, det hade inte spelat någon roll om det hade varit SvT, TV4 eller SBS hade sänt.

Vill du verkligen se allt så kan du göra det, möjligt att det kostar några kronor men det gör ju SvT också, om du inte hade glömt det. I det fallet får du pröjsa, oavsett om du vill eller inte. Och oavsett om du får ett OS eller Svenska Rallyt för pengarna.

***

Mycket futsal nu (älskar det, i särklass bästa sättet att lura din kropp till motion) och det blev en söndagmorgon med match med ytterligare ett kompislag.

Allt lugnt, men fick en liten smäll på “insidan” av armbågen och en helt galen elektrisk stöt som först domnade av hela armen under en period och fortfarande håller lillfingret på vänster hand i en värld utan känsel.

Jag är fortfarande oerhört känslig över punkten vid armbågen, som fortsätter att smärta mycket och vid minsta beröring kommer stötarna direkt.

Alla har vi ju fått sådana där “änkestötar”, men den här känns långt utöver det vanliga – hur länge sitter det i? Någon som har koll?

***

I senaste PÅDDEN blir det en del OS-minnen för mig och Olsson.

Jag förklarar varför jag tycker att det är kul att se på curling.

Och vi försöker reda ut det hör med vuxna män som går på restaurang (eller överhuvudtaget vistas inomhus) med mössan på.

Bland väldigt mycket annat.

Du lyssnar HÄR.

***

Läser att Dzeko försöker övertala Muamer Tankovic att spela för Bosnien istället för Sverige.

Det är ju som det är med sådant: du väljer som du själv vill välja.

Om Tankovic är bra nog ska han bli uttagen i ett svenskt landslag, inte för att han KANSKE kan spela för något annat…sen gör förstås Muamer det val som han tycker är bäst för egen del, på alla vis.

***

Det är väl inte direkt så att den där agentlicensen inneburit att agneter (eller klubbar, ägare, managers, för den delen) agerat efter alla de regler som licensen haft med sig.

Och de som uppdagats bryta mot reglerna har ju fortsatt som om ingenting har hänt, via bulvaner eller via ett mörkt rum någonstans.

Agentlicensen var säkert en vacker idé, men de som velat skita i vad den inneburit har kunnat göra så och komma undan med det.

***

Ravelli gör en Björn Borg.

***

Kanon av Hellner och Kalla, uppståndelsen stor eftersom det på sina håll kan ha betraktats som överraskande.

Men än har vi inte vunnit något mer än några bra besked och en del väldigt vackra leenden.

***

Det är alltid lika härligt att ta del av resultat i olika träningsmatcher: kulan i luften!

Ändå är det drygt två månader kvar på världens längsta försäsong…lag “ute i Europa” har normalt fem-sex veckor. Totalt.

***

Jag gillar verkligen HM:s svenska OS-kollektion.

Men allt känns inte helt klockrent.

De där skjortorna som ishockeyns förbundskaptener tvingades bära, de med gul krage ala Suntrip, de var sannerligen inte vackra.

***

Även om Sverige ställde upp med orutinerat landslag mot Franrike i senaste damlandskampen (stryk, 0-3) – är inte känslan av att Sverige fortsätter att tappa och att många andra kommer närmare, vilket höstens kvalmatcher visade?

***

….och en tweet blir lätt en rubrik.

Avdelning: ta dig i kragen.

***

Jag tänker annars på om det blir nåt fel på vägen utanför huset: blir jag kopplad till trädavdelningen då?

 

 

 

Publicerad 2014-02-09 kl 16:02
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto